Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mazurs: "Jahovičs izcili nospēlēja aizsardzībā"

Andrejs Siliņš

Mazurs: "Jahovičs izcili nospēlēja aizsardzībā"
Nikolajs Mazurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pirmkārt, gribu uzteikt Gata Jahoviča izcilo spēli aizsardzībā," pēc uzvaras pirmajā finālsērijas mačā pret "Baronu" Latvijas Basketbola līgā (LBL) savas komandas rezultatīvāko spēlētāju arī par darbu savā laukuma galā uzslavēja Rīgas VEF galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

"Pirmkārt, gribu uzteikt Gata Jahoviča izcilo spēli aizsardzībā. Otra lieta ir tā, ka spējām neitralizēt vienu no pretinieku līderiem. Koncentrējāmies uz Efedžuku un Timermani - sanāca apturēt vienu no viņiem. Vēl viena lieta ir cīņa pie groziem - ja pēc pirmā puslaika atlēkušās bumbas bija izcīnītas līdzīgi, tad otrajā vinnējām desmit bumbas," uzvaras galvenos iemeslus minēja treneris. "Komanda nospēlēja pacietīgi, un spēlētāji atbalstīja viens otru. Protams, bija kļūdas piespēlēs, ātrajos uzbrukumos, bet kopumā spēlētāji mača beigas nospēlēja ļoti kvalitatīvi."

"Neteiktu, ka Jahovičs sākuma pieciniekā izkonkurējis Labucku. Vienkārši "Baronam" ir citādi spēlētāji, un mēs pamainījām arī savu rotāciju," skaidroja Mazurs. "Gatim ir konkrēts uzdevums laukumā, ko viņš arī veic. Arnas savukārt nāk no maiņas un veic savus uzdevumus. Viņš aizsardzībā sedz pirmos numurus, jo viņam ir vieglāk spēlēt pret "pick'n'roll" - ja iekrītam, tad varam samainīties un pretiniekam nesanāk liels pārsvars [garais pret mazo], jo Arnas tomēr ir 2,05 m garš, bet tik un tā koncentrējamies uz to, lai "step-out" nospēlētu kvalitatīvi un bez maiņām."

"Protams, Jahovičs šodien nospēlēja ļoti labu spēli, realizēja sarežģītus metienus, un viņš ir ļoti meistarīgs spēlētājs," komandas līderi uzteica treneris. "Problēma mums bija tā, ka Sandis [Valters] pārāk ātri dabūja divas piezīmes un sanāca citādāk rotēt sastāvu, nekā bijām plānojuši. Bet tas viss izlīdzinājās, jo Ingus Bankevics veiksmīgi iesaistījās - iemeta trīs tālmetienus. Tieši tas mums ir vajadzīgs - spēlētājs, nākot no soliņa, var palīdzēt ar gūtiem punktiem un izdara labu darbu laukumā."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Haribo_DNCA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-07 23:33, pirms 14 gadiem
Mazurs rullē!
W jau teica, ka Koļa ir talantu laboratorijas audzēknis Nr.1
(spēlētajus W gan nespēja audzināt)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja