Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ko VEF liks pretī Zībartam un LU?

Andrejs Siliņš

Ko VEF liks pretī Zībartam un LU?
Nikolajs Mazurs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šovakar 17:30 Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārās sezonas spēlē Mārtiņa Zībarta vadītā "Latvijas Universitātes" (LU) komanda tiksies ar "VEF Juniors" vienību. Spēles tiešraide portālā Sportacentrs.com!

LU komanda joprojām atrodas turnīra tabulas lejasgalā ar trim uzvarām 21 spēlē, taču joprojām nav zaudējusi teorētiskas iespējas iekļūt labāko sešu komandu pulkā, kas nozīmētu arī kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Tikmēr Rīgas VEF ar 11 uzvarām 19 mačos ir piektie un uzvara šī vakara mačā dotu iespēju izlīdzināt bilanci ar valmieriešiem. Tiesa, ne pakāpties uz augšu turnīra tabulā, jo līdzšinējos savstarpējos mačos Valmierai gājis labāk (2:1).

LU un VEF šosezon spēlējuši jau trīs reizes, un šī būs pēdējā abu komandu tikšanās regulārajā turnīrā un tātad, iespējams, arī visā sezonā. Lai gan visos trīs mačos uzvaras izcīnījuši VEFieši, tās nav nākušas tik viegli, kā varbūt varētu domāt. Divas no spēlēm beigušās ar 11 vai mazāk punktu starpību (92:81 un 76:66), bet pēdējā tikšanās reizē tikai pirmajā ceturtdaļā VEF uzvarēja pārliecinoši (29:13), kas deva uzvaru arī visā spēlē ar gandrīz 20 punktu starpību - 88:70.

Vakar VEF aizvadīja pēdējo spēli Baltijas līgas regulārajā sezonā un uzvarēja gan spēlē, gan visā turnīrā. Jādomā, ka šovakar vairākiem spēlētājiem varētu tikt dota lielāka atpūta, nekā parasti. Īpaši gan atslābt nedrīkst, no VEF pozīcijām raugoties, jo jāturpina cīnīties par labāku vietu LBL noslēguma tabulā, lai pusfinālā iekļūšanas gadījumā nebutu jāstājas pretī ventspilniekiem.

Pirms pāris dienām VEF paziņoja par Aigara Vītola pievienošanos komandai, taču šī vakara spēlē pieredzējušais latviešu aizsargs vēl neģērbsies savas jaunās komandas kreklā, portālam Sportacentrs.com pavēstīja VEF treneris Nikolajs Mazurs.

Olimpiskais Sporta centrs par mājas spēļu zāli kalpo kā vienai, tā otrai šī vakara dalībniecei, taču zināmas priekšrocības varētu būt šodienas nosacītajiem viesiem, jo VEF šajā zālē trenējas ikdienā atšķirībā no LU komandas, kas tur pulcējas vien spēļu dienās.

Spēles puslaikā tiks noskaidroti pirmie finālisti alus darītavas "Baltika" akcijā, kuras balva – automobilis "Ford C-Max". Katrs skatītājs, kurš būs iegādājies biļeti uz LBL spēli vismaz lata vērtībā varēs pieteikties tālmetienu konkursam. Starp visiem gribētājiem tiks izlozēti 20 veiksminieki, kuri lielajā pārtraukumā metīs trīspunktnieku. Trāpījušie kvalificēsies 1. maijā Arēnā Rīga paredzētajam Lielajam finālam.

  +6 [+] [-]

, 2011-03-06 12:49, pirms 13 gadiem
nevajadzeeja otraadaak virsrakstaa-ko Zībarts un LU liks pretī VEF?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-06 12:55, pirms 13 gadiem
kristaps9 rakstīja: nevajadzeeja otraadaak virsrakstaa-ko Zībarts un LU liks pretī VEF?
Izlasīju virsrakstu un domāju, jāienāk uzrakstīt, ka vajadzēja otrādāk

     [+] [-]

, 2011-03-06 12:58, pirms 13 gadiem
vef panems vismaz ar 20
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-03-06 13:09, pirms 13 gadiem
ko piesienās virsrakstam? varbūt,autors domāja un spriedelēja - VEF spēlēs ar junioriem vai pseidojunioriem?

     [+] [-]

, 2011-03-06 13:12, pirms 13 gadiem
mja diez gam vairak jabaidas no pusfinala VEF-BKV?pec pedejam 2vam spelem domaju ka BKV butu daudz nelamigaki par 1vietu regularajaa kaa VEFs par 6to
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-06 13:21, pirms 13 gadiem
VEF ļoti respektēs LU un spēlēs ar tādu pašu sastāvu kā vakar pret Šauļiem!

     [+] [-]

, 2011-03-06 13:28, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Kāds sakars te tam? Sen tak ir pateikts, ka VEF Juniors ir tas pats, kas ja būtu VEF 2 vai tml.
Nevis pieaugušie un jaunie, bet VEF (lielais klubs) un VEF Juniors (mazais klubs).
sakars ir tāds,ka,manuprāt, autors, domāja,kādu sastāvu VEFs laidīs laukumā - dos iespēju jaunajiem kapāt un vecos (līderus) pietaupīs, vai otrādi,jo VEFam ir izvēle,ko laist laukumā,atšķirībā no LU!

     [+] [-]

, 2011-03-06 13:30, pirms 13 gadiem
gatisDr rakstīja: VEF ļoti respektēs LU un spēlēs ar tādu pašu sastāvu kā vakar pret Šauļiem!
Domāju ka ne, 2dienas pēc kārtas tas palielina noguruma fonu, uz kā pamata var dabūt traumas. Vef neriskēs. Uzliekot vairākus juniorus paņems tāpat, jo jaunie gribēs sevi parādīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja