Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Geks atgriežas apvienotajā līgā un pastiprina Igaunijas čempioni

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Geks atgriežas apvienotajā līgā un pastiprina Igaunijas čempioni
Dāvis Geks. Foto: UEMC RV Baloncesto

Igaunijas čempione ''Parnu Sadam'' šodien oficiāli pavēstījusi, ka par tās pēdējo papildinājumu kļuvis 27 gadus vecais aizsargs Dāvis Geks, kurš piesaistīts pēc tam, kad traumā iedzīvojies ukrainis Vadims Kožaks.

27 gadus vecais Dāvis Geks 2021./2022. gada sezonu pavadīja Spānijas otrās līgas komandā ''Real Valladolid'', vidēji spēlē metot 6.7 punktus. Pēc vienas sezonas pārtraukuma Geks atgriezies Latvijas - Igaunijas līgā, pastiprinot igauņu čempiones ''Parnu Sadam'' rindas, oficiāli ziņo klubs.

Geka piesaiste kļuvusi aktuāla pēc tam, kad traumā iedzīvojies ukrainis Vadims Kožaks. Ņemot vērā traumas nopietnību komandai nācās lūkoties pastiprinājuma virzienā, bet tas nenozīmē, ka ''Parnu Sadam'' no sastāva atskaitījusi ukraiņu basketbolistu.

Sezonas pirmajā spēlē ''Parnu Sadam'' dramatiskā galotnē ar 87:86 apspēlēja ''Viimsi'' komandu, bet vēl bez dalības apvienotajā līgā, Igaunijas čempionātā un Igaunijas kausa izcīņā tā spēlēs FIBA Eiropas kausā. Iepriekšējā sezonā klubs pirmo reizi triumfēja vietējā līgā.

Dāvis Geks karjeras laikā pārstāvējis arī tādas komandas kā ''VEF Rīga'', ''Valmiera'', ''Barons'', Spānijas ''Oviedo'', Lietuvas ''Siauliai'' un jau pieminētās ''Liepāja'' un ''Real Valladolid''.

Par Geka iespējamo debiju Igaunijas čempiones rindās var kļūt piektdien gaidāmā spēle pret jaunpienācēju ''Keila''. Pēdējos gados latviešu spēlētāju nonākšana Pērnava nav retums. Pirms diviem gadiem tajā spēlēja Lauris Blaus un Linards Jaunzems, bet iepriekšējā sezonā viens no līderiem bija Andris Misters.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/Parnuesind...