Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF mēģinās piebeigt "lauvas" un iekļūt finālā

Jānis Pārums

VEF mēģinās piebeigt "lauvas" un iekļūt finālā
Kaspars Bērziņš pret Mareku Mejeri
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šovakar plkst. 19:30 Liepājas Olimpiskajā centrā Latvijas Basketbola līgas pusfināla ceturto spēli aizvadīs "Liepājas lauvas" un "VEF Rīga" komandas. Rīdzinieki uzvaras gadījumā nodrošinās vietu finālā.

Pēc trim spēlēm sērijā ar 2-1 vadībā izvirzījušies "VEF Rīga", taču viegli Baltijas Basketbola līgas vicečempioniem nav klājies. Sērijas pirmajā spēlē VEF spēja atspēlēt 13 punktu deficītu un uzvarēt ar 71:69, otrajā mačā "lauvas" pagarinājumā revanšējās ar 88:81, bet trešo spēli atkal uzvarēja VEF, šoreiz jau pārliecinoši – 84:66. Pavērsieni līdzšinējās spēlēs sērijas turpinājumu padara grūti paredzamu. Ja liepājnieki būs saņēmušies pēc pēdējā zaudējuma, iespējams, sērija ieilgs līdz piecām spēlēm...

VEF rindās līdera lomu šajā sērijā uzņēmies Dairis Bertāns, kurš vidēji spēlē gūst 15.6 punktus, 12.0 punkti Artjoma Parahovska rēķinā. Pārējie spēlētāji līdz šim aizvadījuši atšķirīgus mačus – labs mijies ar ne pārāk labu.

Kas attiecas uz "Liepājas lauvu" komandu, tad tieši līderu neitralizēšana kļuva par VEF panākuma iemeslu trešajā mačā. Kaldvels, kurš pirmajās divās spēlēs vidēji guva 17.5 punktus, trešajā spēja gūt tikai vienu, bet otrā mača rezultatīvākais spēlētājs Kravčenko (22 punkti) vispār palika uz nulles. Vienīgi Mareks Mejeris pieliek no spēles uz spēli un paredzams, ka būs nopietns drauds rīdziniekiem šovakar. Mejeris vidēji spēlē gūst 14.3 punktus, bet visveiksmīgākā spēle sērijā pret VEF viņam bija tieši pēdējā, kurā viņš guva 21 punktu.

Ja šīvakara spēlē uzvarēs "Liepājas lauvas", sērijas izšķirošā spēle 6. maijā notiks Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā. Kamēr VEF un "lauvas" kārto attiecības, savus pretiniekus finālā jau gaida "Ventspils", kuri savu pusfinālsēriju pret "Baronu" uzvarēja ar 3-0. LBL finālsērija sāksies svētdien, 8. maijā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-05-03 09:56, pirms 13 gadiem
Ja bus tada pasa precizitate troikas, ka Rigaa, tad tiesam piebeigs. Bet ceru, ka taa nebus un ceru ka ari "koijots" vairs netika "diiraats".

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 10:12, pirms 13 gadiem
Liepāja ir jau aizvadījusi savu sliktāko spēli šajā sērijā, VEF vēl nav. Par LIEPĀJU! Par LIEPĀJU FINĀLĀ!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-03 10:26, pirms 13 gadiem
Mēģinās, bet nesanāks Uz priekšu, Lauvas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-05-03 12:59, pirms 13 gadiem
Alexij rakstīja: finālam jābūt BKV - VEF, savādāks variants nemaz nav iedomājams
Tas jau tapa skaidrs tad, kad Lauvas uzvareja Baronu. Lauvas, laik ka ri vinas speletu finala nav izdevigs produkts, jo savadak uz smagu reitingu kritumu iedzivojas LTV un vel LBS zaude savas pozicijas. Zem VEF stav Riga un lieli kungi, ta ka neviens diemzel nelaus Lauvam uzvaret seriju. Sodien vel Lauvam iespejams ljaus uzvaret, ja bus tada iespeja, bet pedeja spele bail pat iedomaties, kads sniegums butu jarada Lauvam un kads metienu procents, lai tiktu finala sportiska celjaa. Lai cik tas skarbi nebutu, bet Liepajai ir jagatavojas spelem ar Baronu. Galvenais Lauvam nesatraumeties un saglabat visus labakos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-03 13:36, pirms 13 gadiem
Nu jācer vien, ka Lauvas būs izbadējušās un saplosīs viņus!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-03 14:21, pirms 13 gadiem
Visu cieņu LL, bet VEF ir stiprāka komanda, es par viņiem, lai 3:0 sarauj lupatās Saulkrastu brīnumu.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-03 14:38, pirms 13 gadiem
resnais putns rakstīja: ha haa Atceros speeli Liepājā, kur komentētāji to vien teica, kā, nu jāa šeit Kosuškins ļoti nesmuki nospēlējā, tiesneši, šoreiz atkal nereaģē. - Nu jā šeit tiesneši kļūdījās acīmredzami, bumba jau bija skārusi vairogu un tikai tad metiens tika bloķēts, takā pamatotas ir VEF spēlētāju pretenzijas, grozs bija jāskaita. Tās bija divas spilgtākās epizodes, un kas darījās Rīgā , tas bija vnk. reti nākas dzirdēt osc kūtrajām tribīnēm, ka tiesnešus sāk saukāt par muda.kiem un pim.p*iem. VEF spēlētāji un Butauts vnk sprāga augšā dēļ tā. Un tas loģiski, jo kāds kofs bija 'tas spēles uz Lauvām! visu vēl spilgātku padara sponsors uz tiesnešu maikām - triobet.com.
Ņemot vērā "Triobet" mikroskopiskos likmju limitus uz LBL spēlēm (man, piemēram, ļauj likt tikai 2-3 latus...), šaubos, vai viņiem ir būtiski ietekmēt šādu maču iznākumus

Taču jā, šosezon sanāca apmeklēt padaudz LBL spēļu un dažās likās, ka tiesniešiem ir savs uzdevums. Spilgtākais mačs bija LU-Barons "Daugavas" sporta namā, kad nu ļoooooooti izskatījās, ka tiesniešiem ir uzdevums, lai "Barons" nevinnē vairāk par 19-20 punktiem (tāds toreiz bija handikaps).

Runājot par Liepāju-VEF - manas simpātijas ir Liepājas pusē, jo VEF šobrīd rāda gaužām vāju sniegumu. Bet domāju, sērijā vinnēs VEFiņš.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 14:40, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Visu cieņu LL, bet VEF ir stiprāka komanda, es par viņiem, lai 3:0 sarauj lupatās Saulkrastu brīnumu.
paga, Tu par to, lai VEF sarauj Baronu par 3.vietu? Es arī! :-)

  +3 [+] [-]

, 2011-05-03 14:42, pirms 13 gadiem
kasparello99 rakstīja: Tas jau tapa skaidrs tad, kad Lauvas uzvareja Baronu. Lauvas, laik ka ri vinas speletu finala nav izdevigs produkts, jo savadak uz smagu reitingu kritumu iedzivojas LTV un vel LBS zaude savas pozicijas. Zem VEF stav Riga un lieli kungi, ta ka neviens diemzel nelaus Lauvam uzvaret seriju. Sodien vel Lauvam iespejams ljaus uzvaret, ja bus tada iespeja, bet pedeja spele bail pat iedomaties, kads sniegums butu jarada Lauvam un kads metienu procents, lai tiktu finala sportiska celjaa. Lai cik tas skarbi nebutu, bet Liepajai ir jagatavojas spelem ar Baronu. Galvenais Lauvam nesatraumeties un saglabat visus labakos.
Pagājušajā spēlē tiesneši ar maitas VEFam palīdzēja, ne?

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 14:49, pirms 13 gadiem
Šodien uz LOC!!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-03 15:57, pirms 13 gadiem
visi uz Olimpisko atbalstiit LLauvas!

     [+] [-]

, 2011-05-03 16:05, pirms 13 gadiem
HakunaMatata rakstīja: paga, Tu par to, lai VEF sarauj Baronu par 3.vietu? Es arī! :-)
ir cilvēki, kuriem nesanāk, un labi vien ir, ka nesanāk

     [+] [-]

, 2011-05-03 17:21, pirms 13 gadiem
gl VEF
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-03 20:09, pirms 13 gadiem
Liepājas spiedzošās meitenes izmisīgi cenšas pārbļaut vef fanus