Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Nacionālās līgas vadošais centrs Saulītis pārceļas pie čempioniem

Emils Ozerinskis

Nacionālās līgas vadošais centrs Saulītis pārceļas pie čempioniem
Mārcis Saulītis. Foto: Kandava/Anzāģe

"Ramirent" Nacionālās līgas čempionvienība "Jelgava" pavēstījusi savu sastāvu gaidāmajai sezonai. Komandas kodols palicis nemainīgs, bet klāt nācis viens no pēdējo gadu spožākajiem turnīra garā gala spēlētājiem Mārcis Saulītis, kurš iepriekšējās četras sezonas pārstāvēja kandavnieku krāsas.

"Jelgava" gaidāmajā sezonā būs ne mazāks favorīts uz turnīra galvgali kā pēdējos gados. Pēdējo trīs gadu laikā trīs reizes Zemgales komanda ir spēlējusi Nacionālās līgas finālsērijās, uzvarot divās no tām. Par vienīgo skaļo starpsezonas papildinājumu "Jelgavai" kļuvusi līdzšinējā konkurenta Mārča Saulīša pievienošanās. Pagājušajā sezonā "Kandavas/Anzāģes" rindās 209 cm garais basketbolists izcēlās ar 17,2 gūtiem punktiem un 11 izcīnītām atlēkušajām bumbām zem groziem, bet pašiem kandavniekiem cerības uz sava čempiontitula nosargāšanu aprāvās ceturtdaļfināla fāzē pret "Salaspils" komandu.

Saulīša pievienošanās "Jelgavas" rindām radīs vēl lielākas galvassāpes pretinieku komandām cīņā zem groziem, jo nu Saulītis veidos centra spēlētāju duetu kopā ar bijušo Latvijas izlases basketbolistu Andreju Šeļakovu, kurš palicis Mītavā kopš pagājušās sezonas. Šeļavkova rādītāji zem groziem pagājušajā sezonā arī nebija no zemajiem - gūstot 12 punktus un izcīnot 10,7 bumbas vidēji spēlē.

No čempionu sastāva bez Šeļakova palikuši principā gandrīz arī nozīmīgas lomas spēlējušie basketbolisti - Kristaps Pļavnieks, Armands Ginters, Armands Seņkāns, Andris Justovičs, komandas kapteinis Jānis Bērziņš, Mārtiņš Šteinbergs, Kaspars Neimanis un Toms Bitītis. Tāpat sastāvā iekļauts pēdējos gados uz 3x3 basketbolu vairāk orientētais Edgars Krūmiņš. No pērnās sezonas paliek arī Salvis Fiļipovs, Markuss Tramdaks un gados jaunie Rihards Pirogs, Rūdis Bundzēns, Alekss Jermoļenko un Toms Vitmanis. No jaunatnes basketbola sistēmas jelgavnieku galvenajai komandai pievienojušies Klāvs Kalniņš un Edvards Šalājevs. Kā vienīgais mīnuss no pagājušās sezonas sastāva ir Jāņis Dilevka.

"Jelgavas" kluba vadītājs Dins Ušvils norādījis, ka kluba mērķi tāpat kā iepriekš ir cīnīties par godalgām "Ramirent" Nacionālajā līgā un pēc iespējas ilgāk palikt cīņā par "Užavas" basketbola kausu.

"Jelgavas" kapteinis Jānis Bērziņš. Foto: Raimonds Subatovičs

Par saviem papildinājumiem pavēstījusi cita Rietumu zonas komanda "Saldus". Pagājušajā sezonā astotdaļfinālam pāri netikušajai "Saldus" komandai klāt nācis perimetra spēlētājs Artūrs Vuciņš. 20 gadus vecais Liepājas basketbola audzēknis pagājušo sezonu pavadīja RSU komandā, kuras rindās caurmērā guva 4,5 punktus un izdarīja 3,4 rezultatīvas piespēles. Vēl saldeniekiem klāt nācis ukraiņu basketbolists Jaroslavs Pivovars, kurš pērn Reģionālās līgas bronzas ieguvējas "East-Ball" rindās atzīmējās ar 13,6 punktiem un 4,7 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Saldus" vienības treniņprocesā redzami arī tādi spēlētāji kā Kristers Ķeķis, Kaspars Baumanis, Roberts Šmīdriņš, Emīls Kravinskis, Lauris Bērziņš, Reinis Krūmiņš, Jānis Dumburs un Kārlis Garoza.

"Saldus" garā gala spēlētājs Reinis Krūmiņš. Foto: Jānis Riņķis

Jelgavnieku reģionālie kaimiņi "Bauskas" basketbolisti gatavojas sezonai ar ierastajiem līderiem Ivaru Zemīti un Guntaru Bričku. Kopā ar komandu sezonai gatavojas arī pērn divus mačus baušķenieku rindās divus mačus aizvadījušais Viktors Iļjins, kurš pēc spilgtām spēlēm tika izsaukts palīgā "Liepājas" profesionālajai komandai.

Nacionālās līgas komandas

DivīzijaKomandas
Austrumi"Salaspils SS/API Mobile"; "Gulbenes Buki"; RSU; "Līvāni"; OC "Limbaži"; "Sigulda/Elvi"; BS "Ogre"; "Bertānu Valmieras BS"; "Rīgas Zeļļi II"; "Rīgas Juniori"; "Ekselences centrs"
Rietumi"Jelgava"; "Kandava/Turība"; "Spars/VeA"; "Liepāja/LSSS"; "Saldus"; "Tukums"; "Bauska"; "Grobiņa"; "Talsi"; "Ķekava"; "Mārupe/LU"