Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Serhijs Pavlovs: "Putin, vācies projām no mūsu zemes!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Serhijs Pavlovs: "Putin, vācies projām no mūsu zemes!"
Ukrainas vīriešu basketbola valstsvienība 2022. gada 24. februārī Kordovā. Foto: FEB.es

"Mani nevajag atbrīvot. Es dzīvoju savā valstī un gribu dzīvot tālāk. Putin, vācies projām no mūsu zemes! Slava Ukrainai!" Ukrainas vīriešu basketbola valstsvienības spēka uzbrucējs Serhijs Pavlovs publicējis emocionālu paziņojumu.

Ainara Bagatska trenētā Ukrainas valstsvienība ceturtdien, 24. februārī, Pasaules kausa kvalifikācijas izbraukuma spēlē Kordovā zaudēja pašreizējai pasaules čempionei Spānijai ar 74:88. Tas notika 16 stundas pēc Krievijas paplašinātās agresijas sākuma.

Ukrainas un Spānijas nākamā spēle bija paredzēta 27. februārī Kijivā. FIBA 17. februārī noraidīja iespēju aizvadīt tikšanos Ukrainas galvaspilsētā, bet šīs nedēļas sākumā pārcēla to uz 2022. gada jūniju vai jūliju. Spēle Kordovā notika plānotajā laikā.

NBA kluba “Sacramento Kings” centrs Alekss Lens un “Toronto Raptors” uzbrucējs Svjatoslavs Mihaiļuks 24. februārī publicēja kopīgu paziņojumu, nosodot Krievijas agresiju pret Ukrainu.

“Mūsu dzimtene Ukraina piedzīvo lielu traģēdiju. Mēs nosodām karu. Ukraina ir mierīga, suverēna valsts, kuras cilvēki paši vēlas noteikt savu likteni. Mēs lūdzamies par mūsu ģimenēm, draugiem, piederīgajiem un visiem Ukrainas cilvēkiem. Ceram, ka karš drīz beigsies. Dārgie ukraiņi, turieties. Mūsu spēks ir vienotībā! Mēs esam ar jums!”

Kremļa agresija pret Ukrainu sākās 2014. gada 20. februārī. Izmantojot hibrīdkara metodes, iebrucēji sagrāba Krimas pussalu, kā arī okupēja daļu no Doneckas un Luhanskas apgabaliem Ukrainas austrumos. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2022. gada 21. februārī legalizēja okupācijas armijas klātbūtni okupētajās teritorijās, bet 24. februārī sāka liela mēroga uzbrukumu.

Serhijs Pavlovs piedzima un uzauga Doneckā, bet 2014. gadā bija spiests atstāt dzimto pilsētu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-25 17:16, pirms 2 gadiem
Pavlova teiktais jau dzirdēts- tas jautājums no šeit mītošajiem ienācējiem : "mi vas osvoboždaļi ! "
Vēl padomju laikā viņiem atbildēts: no kā jūs mūs atbrīvojāt? Ne es,ne mani senči nav lūguši jūs atbrīvot mūs no kaut kā !

     [+] [-]

, 2022-02-26 00:18, pirms 2 gadiem
Tulkojums ļoti nepilnīgs, oriģinālā ir pieminēts vīrieša dzimumloceklis ikdienas sarunvalodā.