Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Par Aneti Jēkabsoni-Žogotu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Par Aneti Jēkabsoni-Žogotu
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Ciamillo-Castoria, www.fibaeurope.com

Basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas paziņojums par nespēlēšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā ir savlaicīgs un, iespējams, labākais risinājums, kas var labvēlīgi ietekmēt gan sportistes , gan Latvijas valstsvienības tālākās gaitas.

Iepriekšējie divi gadi Anetes karjerā bija paši smagākie.

2009. gada jūnijā, pēc piecu gadu maratona kopā ar Latvijas valstsvienību, spēlētāja kopā ar dzīvesbiedru devās uz ASV, lai atklātu sev jaunu izaicinājumu WNBA. Faktiski, vairākus izaicinājumus, jo Eiropas čempionāta laikā atklātībā nāca ziņas par līguma noslēgšanu ar tobrīd trīskārtējo Eirolīgas čempionvienību Maskavas apgabala “Spartak”.

Pieprasījums pēc Anetes bija liels. Piedāvājumā nāca tikai viena dzīve, viens ķermenis un viena atbildība. Kā likums, atbildība pret sevi ir svarīgākā, jo tai nav alternatīvas.

Esmu pārliecināts, ka Jēkabsone-Žogota nenožēloja “Connecticut Sun” un “Spartak” sniegtās izvēles. Pirmo no sportiskā un azartiskā, otro no finansiālā un sportiskā viedokļa.

Par izvēlēm bija jāmaksā cena. Jāziedo brīvais laiks un atpūta. WNBA, Krievijas un Eirolīgas sezonu maratonu uzņemas tikai dažas spēlētājas. Lielākā daļa kādā brīdī ņem pauzi, jo pārslodze ir pārāk liela.

WNBA sezona parasti sākas maija beigās. Nākamos trīs mēnešus spēles ir vidēji trīs reizes nedēļā. Pēc 34 spēļu regulārās sezonas maratona klāt seko līdz 10 “play-off” spēlēm un tad jau ir klāt 8-9 mēnešus garā sezona Eiropā. Septembrī ir treniņnometnes un pārbaudes spēles, oktobrī sākas nacionālie čempionāti un Eirokausu spēles. Un – atkal WNBA.

Cīņas Eirolīgā turpinās līdz aprīļa vidum, nacionālie čempionāti līdz maija sākumam. Eirolīga – tas nozīmē 16 spēles ģeogrāfiskajā areālā no Jekaterinburgas Urālos līdz Salamankai Rietumspānijā. Krievijas čempionāts piedāvā kontinentālajām Savienotajām Valstīm līdzīgus attālumus no Novosibirskas līdz Kurskai un Sanktpēterburgai. Plus Maskavas sastrēgumi, Krievijas ziemas un bieži neprognozējamie apstākļi mūsu Austrumu kaimiņvalstī.

Iespējams, situācija būtu veidojusies savādāk, taču “Spartak” krusttēva Šabtaja fon Kalmanoviča noslepkavošana 2009. gada novembrī daudzas straumes ievirzīja citās gultnēs. Tieši viņš vairākas reizes aicināja Aneti nomainīt Krilatsku pret Vidnoji, tieši viņš varēja piedāvāt to, kas nebija pa spēkam citiem.

Nācās pārdzīvot šo zaudējumu un cīnīties tālāk komandā, kur krustojās lielāko WNBA zvaigžņu ceļi un nereti Krievijas izlases intereses. Tādās struktūrās labvēlību divpadsmit vienādās daļās sadalīt nevar. “Spartak” galvenā trenere Pokija Četmena uzsvaru lika un liek uz amerikāņu kārti. Pērn uz Taurasi, Bērdu, Folsu un Makārvilu, šogad uz Prinsu, Bērdu, Kvinnu un Makviljamsu.

Pat šādā konkurencē Anete nepazuda.

„Spartak” pērn pirmo reizi četros gados Eirolīgā finišēja ar nevainojamu bilanci 16-0 (ieskaitot izbraukuma uzvaru papildlaikā pār Stambulas „Fenerbahce”), klāt tika pievienoti divi Eiropas superkausi. Kluba starta piecniekā Anete bija vienīgā eiropiete līdzās amerikāņu zvaigžņu kvartetam ar ceturto lielāko kopējo spēles laiku, ceturto lielāko kopējo punktu ražu, otru labāko divpunktu un trīspunktu metienu precizitāti, pirmo vietu soda metienos un mazāko kļūdu skaitu!

Vārds Pokijai Četmenai. “Anete ir patiesa profesionāle, ar savu smago darbu kļūstot par vienu no labākajām spēlētājām Eiropā. Jūtu, ka viņa pievienojusi citu dimensiju mūsu uzbrukumam, ar savu snaiperes klātbūtni noņemot daļu spiedienu no Taurasi. Ir gandarījums, ka Anete beidzot atrodas mūsu klubā, jo Šabtajs (fon Kalmanovičs) un Dī divus gadus vēlējās viņu redzēt mūsu uniformā. Viņa nav tikai īpaša spēlētāja. Anete ir īpaša persona un komandas biedre. Viena no pirmajām, kura ierodas zālē. Katru dienu viņa un Daiena ir pēdējās, kuras to atstāj. Tāpēc viņas abas ir labāko vidū.”

Un tas nāca pēc grūtās 2009. gada vasaras, kad mēnesi pēc ierašanās Temzas upes krastos Konektikutā spēlētāja šaubījās par savu nākotni WNBA. Izturēja. Vēlāk viņa izturēja arī grūtāko sezonu Krievijā, lai ar jaunu apņēmību otro reizi dotos pāri Atlantijas okeānam.

Tur nāca trešais pārbaudījums. Izbraukuma spēlē slavenajā “Madison Square Garden” arēnā Ņujorkā basketboliste savainoja labās kājas ceļgalu. Tobrīd “Connecticut Sun” bilance bija 9-4, bet sezonas turpinājumā “saules” 21 spēlē izcīnīja tikai astoņas uzvaras, no tām. Uzreiz pēc negadījuma Konektikutas galvenais treneris Maiks Tibo pauda cerību par drīzu Anetes atgriešanos, taču tas bija apstākļu diktēts optimisms.

Iepriekšējo reizi Jēkabsone-Žogota savainojumu guva 2008. gada agrā pavasarī. Toreiz basketboliste spēlēja Maskavas “Dinamo” un Latvijas valstsvienības galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa vadībā. Lai gan Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs un Olimpiskās spēles bija tikai dažu mēnešu attālumā, ar Zvirgzdiņa palīdzību Anetei izdevās ātri atgūties, augustā izlases sastāvā “Diamond ball” turnīrā un vēlāk Pekinā parādot iespaidīgāko sniegumu karjerā.

Konektikutā bija kluba vadības vēlme ierindā pulcēt labākos spēkus un pašas spēlētājas vēlme ātrāk atgriezties laukumā. Sapņu scenārija vietā nāca skarba realitāte. Vajadzēja laiku pilnvērtīgai emocionālo un fizisko spēku atjaunošanai, bet augstāk minētajā grafikā tam nebija vietas. Pēc 100% uzvaru sērijas 2010. gada sezonā “Spartak” bija smagi jācīnās par izkļūšanu no Eirolīgas grupas.

Līdz janvārim komandai nācās iztikt bez Sjū Bērdas, bet galvenās treneres Pokijas Četmenas redzeslokā jau parādījās nākamās darba vietas “Chicago Sky” intereses, līderes lomu atvēlot Krievijas pilsonību ieguvušajai Epifānijai Prinsai. Pēdējā arvien biežāk nosaukta par saspēles vadītājas Bekijas Hemonas mantinieci Krievijas izlasē. Janvārī sekoja pāreja uz Stambulas klubu “Fenerbahce”, februārī zaudējums Eirolīgas ceturtdaļfinālā pret bijušo klubu.

Laika trūkums, dažādas šaubas, neziņa un nesaskaņas, kluba grūtības – viss atstāja iespaidu. Oktobrī Anete Jēkabsone-Žogota Atēnās tikās ar valstsvienības galveno treneri Georgu Dikeoulakos, tomēr daudzo blakusapstākļu dēļ toreiz skaidru atbildi par spēlēšanu izlasē sniegt nebija iespējams. Tomēr vilcināšanās neieilga un trīs mēnešus pirms Eiropas čempionāta sākuma spēlētāja sniedza skaidru atbildi.

Tas ir godīgs lēmums pret sevi. Tā ir savlaicīga ziņa valstsvienības vadībai un treneriem. Tas ir atbildīgi.
Izlase nav koncentrācijas nometne.

Tā ir vieta, kur brīvprātīgi apvienot spēkus. Kur iet spēlēt ar prieku un pacilātības sajūtu par gaidāmo izaicinājumu. Kur septiņu nedēļu laikā var būt viena brīvdiena. Kur ir jālej sviedri, par to nesaņemot līgumā garantētu atlīdzību.

Valstsvienība ir kas vairāk.

Tajā var pierādīt ne tikai sevi. Tajā var apvienot un izveidot komandu, par kuru ir lepnums. Sasniegt ceļamērķus un virsotnes, kādu nav klubu basketbolā. Spēlēt par sevi un četriem spēlētajiem blakus. Lepni dziedāt valsts himnu. Aizrautīgi cīnīties katru minūti. Pārbaudīt sevi pret labākajiem. Izbaudīt uzvaras prieku. Atdot visu un just par to gandarījumu.

Tāpēc es cienu Anetes Jēkabsones-Žogotas lēmumu.

Veiksmi Tev, Anete!

Pride, Simon Collins, YouTube video

     [+] [-]

, 2011-03-24 15:29, pirms 13 gadiem
Visam rakstītajam varētu piekrist. Tikai ne secinājumiem.
Lai viss būtu objektīvi, vajadzēja arī apskatīt tādu lietu kā viņas prioritātes. Un pēdējā laikā izlase ir stabili trešajā vietā pēc sezonas Eiropas klubos un WNBA.

  +4 [+] [-]

, 2011-03-24 15:32, pirms 13 gadiem
Labāk būtu veidojis blogu par tām,kas spēlēs čempionātā,tas būtu daudz interesantāk un noderīgāk,ko tagad vēl kult tukšus salmus!!!

     [+] [-]

, 2011-03-24 15:48, pirms 13 gadiem
Izņemot traumas, šādu iemeslu nespēlēšanai izlasē var izmantot jebkurš spēlētājs/a, jā, pārsmest cilvēkam kurš tik daudzus gadus ir spēlējis izlasē nav korekti, taču ir arī jāsaprot kādu piemēru par spēlēšanu izlasē rāda līderes atteikšanās spēlēt, jo ir jāatpūšas, loģiski, normāli jebkuram spēlētājam būtu jāatpūšas pēc smagas sezonas, bet tad tas jau tomēr ir patriotisma jautājums vairāk vai mazāk, turklāt šī nav atlase, bet gan čempis.Jautājums vai federācija ir darījusi visu iespējamo lai Anete tomēr spēlētu izlasē?

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 15:49, pirms 13 gadiem
KristsT rakstīja: Visam rakstītajam varētu piekrist. Tikai ne secinājumiem.
Lai viss būtu objektīvi, vajadzēja arī apskatīt tādu lietu kā viņas prioritātes. Un pēdējā laikā izlase ir stabili trešajā vietā pēc sezonas Eiropas klubos un WNBA.
pēc tava teiktā nākas secināt, ka viņai nevajadzēja spēlēt Wnba, nevajadzēja spēlēt klubā, bet spēlēt tikai izlasē... izlase var būt pirmajā vietā tikai pēc sezonas klubā, ne ātrāk ... viņa maz ir darījusi izlases labā? Latvijas sieviešu basketbola labā? ...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 15:50, pirms 13 gadiem
Ļoti labs raksts Māri! Negribu aizvainot nevienu,kas šeit izsaka savu komentāru,taču diemžēl,tie,kuri paši nav vai nav bijuši profesionāli sportisti,nekad līdz galam nevarēs izprast šādus spēlētāju lēmumus!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 16:05, pirms 13 gadiem
mekto rakstīja: pēc tava teiktā nākas secināt, ka viņai nevajadzēja spēlēt Wnba, nevajadzēja spēlēt klubā, bet spēlēt tikai izlasē... izlase var būt pirmajā vietā tikai pēc sezonas klubā, ne ātrāk ... viņa maz ir darījusi izlases labā? Latvijas sieviešu basketbola labā? ...
Ne gluži.
Uzskatu, ka, ja nevar pavilkt visus trīs, tad drīzāk izvēlēties sezonu Eiropā un izlasi. WNBA? Naudu tur nekādu dižo salīdzināt ar Eiropu nopelnīt nevar, turklāt viņa jau noteikti nav tā, kam būtu problēmas ar finansēm. Nauda jau nav galvenais dzīvē, vēl saprotu sportistus, kas tikuši pie laba līguma jaunā klubā un tad, lai nezaudētu to, uz vienu gadu izlaiž izlasi. Vai NHL, kur ir vienīgā vieta, kur spēlēt labam hokejistam un var gadīties, ka pasaules čempionāts sakrīt ar izslēgšanas spēlēm. Bet šis nav tas variants. Sportiskos sasniegumus var realizēt arī izlases ietvaros.
Paldies par pagātnes sasniegumiem, bet vai dēļ tā dot bezgalīgu sapratnes kredītu nākotnei? Starp citu neviens viņai neko nepārmeta pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas. Šī jau ir otrā reize pēc kārtas. Kaut kā nevaru iedomāties, piemēram, Artūru Irbi savā laikā labprātīgi atsakoties no dalības izlasē.

     [+] [-]

, 2011-03-24 16:11, pirms 13 gadiem
Par šito Aneti tiešām var apbrīnot - ceru, ka viņa sapelnīs naudu visai dzīvei.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-24 16:21, pirms 13 gadiem
98% ka viņa gaida bērnu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-24 16:33, pirms 13 gadiem
brox88 rakstīja: 98% ka viņa gaida bērnu
Tādā gadījumā viņa 100% būtu pametusi klubu.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-24 16:52, pirms 13 gadiem
KristsT rakstīja: Ne gluži.
Uzskatu, ka, ja nevar pavilkt visus trīs, tad drīzāk izvēlēties sezonu Eiropā un izlasi. WNBA? Naudu tur nekādu dižo salīdzināt ar Eiropu nopelnīt nevar, turklāt viņa jau noteikti nav tā, kam būtu problēmas ar finansēm. Nauda jau nav galvenais dzīvē, vēl saprotu sportistus, kas tikuši pie laba līguma jaunā klubā un tad, lai nezaudētu to, uz vienu gadu izlaiž izlasi. Vai NHL, kur ir vienīgā vieta, kur spēlēt labam hokejistam un var gadīties, ka pasaules čempionāts sakrīt ar izslēgšanas spēlēm. Bet šis nav tas variants. Sportiskos sasniegumus var realizēt arī izlases ietvaros.
Paldies par pagātnes sasniegumiem, bet vai dēļ tā dot bezgalīgu sapratnes kredītu nākotnei? Starp citu neviens viņai neko nepārmeta pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas. Šī jau ir otrā reize pēc kārtas. Kaut kā nevaru iedomāties, piemēram, Artūru Irbi savā laikā labprātīgi atsakoties no dalības izlasē.
Izlasē un klubā viņa bija viena no līderēm vai līdere, tur viņa sevi jau bija apliecinājusi ... WNBA bija jauns izaicinājums, kaut kas liels neizbaudīts ... viņai ir tikai viena dzīve... PIE KAM viņa taču atteicās spēlēt arī WNBA ... beidz, viņai nav 20 gadi, kad uz izlasi raušus jāraujās, būs iespēja citām ... nesaprotu ko tur vēl diskutēt ... tā ir viņas izvēle, nevienu viņa nav nodevusi vai kādam nodarījusi pāri ...
Tad jau Ozo ir vēl lelāks maita...

     [+] [-]

, 2011-03-24 17:29, pirms 13 gadiem
kāda nu ir- tāda ir
iztiks bez viņas
neko dižu jau arī šosezon nerāda, lai atpūšas

     [+] [-]

, 2011-03-24 17:30, pirms 13 gadiem
KristsT rakstīja: Ne gluži.
Uzskatu, ka, ja nevar pavilkt visus trīs, tad drīzāk izvēlēties sezonu Eiropā un izlasi. WNBA? Naudu tur nekādu dižo salīdzināt ar Eiropu nopelnīt nevar, turklāt viņa jau noteikti nav tā, kam būtu problēmas ar finansēm. Nauda jau nav galvenais dzīvē, vēl saprotu sportistus, kas tikuši pie laba līguma jaunā klubā un tad, lai nezaudētu to, uz vienu gadu izlaiž izlasi. Vai NHL, kur ir vienīgā vieta, kur spēlēt labam hokejistam un var gadīties, ka pasaules čempionāts sakrīt ar izslēgšanas spēlēm. Bet šis nav tas variants. Sportiskos sasniegumus var realizēt arī izlases ietvaros.
Paldies par pagātnes sasniegumiem, bet vai dēļ tā dot bezgalīgu sapratnes kredītu nākotnei? Starp citu neviens viņai neko nepārmeta pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas. Šī jau ir otrā reize pēc kārtas. Kaut kā nevaru iedomāties, piemēram, Artūru Irbi savā laikā labprātīgi atsakoties no dalības izlasē.
izlase nav katru gadu...WNBA dēļ Anete no izl. neatteicās...šogad ir pirmā reize(kad atteicās no izl.) un šovasar uz WNBA taču nebrauc....
...neviens nepārmeta pirms kvalifikācijas ???! .....slikti sekoji līdz SC diskusijām šajā sakarā (varbūt ka Tu pats nepārmeti - tā ir cita lieta)...
...un ir vēl kas - ja Anete atteicās no kvalifikācijas un piekristu EČ, tad tas izskatītos ļoti bezceremoniāli attiecībā pret LAT izl. kom. biedrenēm....un varu derēt - puņķainie pokemoni un visi pārējie kas smird pēc piena raudātu vēl skaļāk !!!
....par sportisko sasniegumu realizēšanu izlases ietvaros - šis ir gadījums kad izlasi Anete ir pāraugusi, jeb spēle izlasē ir morāli novecojusi....jo nekas nemainās - augstākās virsotnes ar šo sastāvu ir sasniegtas - proti izlasē viņai vairs nav ko darīt, jo citādi var sākt regresēt....baigi skarbi skan, bet ar pašreizējām spēlētājām kas spēlē izlasē Anete sevi jau izsmēlusi, ir vajadzīgas jaunas asinis(Klintsone,Krastiņa,Vītola, varbūt vēl kāda)...nevis spēlētājas kas spēlē uz Aneti, bet tādas, kuras pašas neraustās un nebaidās kļūdīties........vajag tādu komandu kur Anete ir nevis līdere, bet ir ''viena no'' .....viss nav tik vienkārši kā liekās.....ir daudzas lietas kuras grūti vārdos izskaidrot - tās vajag saprast un lai saprastu vajag uzmanīgi sekot līdz notikumiem vairāku gadu garumā un tad nebūs pārpratumi un puņķošanās ......

  -2 [+] [-]

, 2011-03-24 17:37, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: izlase nav katru gadu...WNBA dēļ Anete no izl. neatteicās...šogad ir pirmā reize(kad atteicās no izl.) un šovasar uz WNBA taču nebrauc....
...neviens nepārmeta pirms kvalifikācijas ???! .....slikti sekoji līdz SC diskusijām šajā sakarā (varbūt ka Tu pats nepārmeti - tā ir cita lieta)...
...un ir vēl kas - ja Anete atteicās no kvalifikācijas un piekristu EČ, tad tas izskatītos ļoti bezceremoniāli attiecībā pret LAT izl. kom. biedrenēm....un varu derēt - puņķainie pokemoni un visi pārējie kas smird pēc piena raudātu vēl skaļāk !!!
....par sportisko sasniegumu realizēšanu izlases ietvaros - šis ir gadījums kad izlasi Anete ir pāraugusi, jeb spēle izlasē ir morāli novecojusi....jo nekas nemainās - augstākās virsotnes ar šo sastāvu ir sasniegtas - proti izlasē viņai vairs nav ko darīt, jo citādi var sākt regresēt....baigi skarbi skan, bet ar pašreizējām spēlētājām kas spēlē izlasē Anete sevi jau izsmēlusi, ir vajadzīgas jaunas asinis(Klintsone,Krastiņa,Vītola, varbūt vēl kāda)...nevis spēlētājas kas spēlē uz Aneti, bet tādas, kuras pašas neraustās un nebaidās kļūdīties........vajag tādu komandu kur Anete ir nevis līdere, bet ir ''viena no'' .....viss nav tik vienkārši kā liekās.....ir daudzas lietas kuras grūti vārdos izskaidrot - tās vajag saprast un lai saprastu vajag uzmanīgi sekot līdz notikumiem vairāku gadu garumā un tad nebūs pārpratumi un puņķošanās ......
Nesaprotu, kapēc tik garš penteris jāraksta - domāju to visu var pateikt 3 vārdos - VIŅA GRIB ATPŪSTIES! – galu galā viņai dzīvesbiedrs arī ir...

     [+] [-]

, 2011-03-24 17:44, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: Nesaprotu, kapēc tik garš penteris jāraksta - domāju to visu var pateikt 3 vārdos - VIŅA GRIB ATPŪSTIES! – galu galā viņai dzīvesbiedrs arī ir...
to jau vakar viņa pati pateica - labrīt.... ne jau visiem ir saprotams lakonisks skaidrojums .......priekš īpaši norūpējušajiem vajag paskaidrot izvērstāk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-24 18:25, pirms 13 gadiem
nomierinies - kad aizgāja H.Balderis arī neviens neticēja, ka varēs izcīnīt medaļas PSRS čempī.....taču tas notika pēc 2 gadiem...
...lai nogāztu kalnus(nevis podus)komandai vajag personības nevis zvaigznes (šis teikums nav vērsts pret Aneti, jo viņa ir ...divi vienā...)

     [+] [-]

, 2011-03-24 18:40, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: neticu, ka LAT tuvāko 10 gadu laikā būs tāda komanda, ar ko var ņemt Eiropā medaļas
bez Anetes nepaņemsim.
Skaidrs, ka tagad sāksies regulāras māmiņpauzes mūsu līderēm - Baško Tamane Jansone Jēkabsone Kubliņa + Brumermane, Kārkliņa ar vēl var krist pa 2 gadiem ārā.
es teiktu, ka šai 82 - 84 g dzimušo superizlasei šī bija pēdējā iespēja
Tādas 82 - 84 gadu superizlases nemaz nav, jo Jansone dzimusi 81. gadā, bet Baško 80. gadā. Es nebūtu tik liels pesimists, varbūt ne gluži medaļas, bet lielais astotnieks vienalga ļoti reāls, jo situācija veidojas labvēlīgāka, nekā pirms gada, kad bija kvalifikācija. Teicams progress vērojams Niedolas un Babkinas spēlē, arī Brumermanes. par olimpisko kvali jāpacīnās tāpat, jo mēs nevaram apspēlēt tikai RUS, FRA un SPA. Pārējie IR ņemami, par to liecina arī baltkrievu sieviešu panākumi - viņu sastāvs taču nav abnormāls, bet regulāri spēlē Euro pusfinālos!

  -1 [+] [-]

, 2011-03-24 19:13, pirms 13 gadiem
Mārim respect par godīgu un atklātu nod*****u. ļoti drošs raksts. bet beidzot kādam pietika dūšas to pateikt Žogotas kundzei... malacis Māri. lai skatās tagad viņa un sārkst [ceru viņa to nedarīs...]! malacis........ tā nolikt pie vietas. tik graciozi. starp rindiņām. vairākiem noteikti liksies ka tu viņu aizstāvi... bet jā... virtuozi savu naidu starp rindām paslēpi...

  +1 [+] [-]

, 2011-03-24 20:31, pirms 13 gadiem
autor, neesi iesitis roku nekrologu rakstīšanā? Tas ir diezgan ienesīgi. Prezidenta kancelejā ar tevi lepotos.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 20:53, pirms 13 gadiem
It kā ar prātu varu saprast, bet ar SIRDI nē.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-24 21:37, pirms 13 gadiem
Viņas dzīves ceļš nav bijis rozēm kaisīts. Tas iesākās Ukru pagastā, leišmales pusē, kur agri jau bija jāsāk ganu gaitas, tad skolas gadi ciema pamatskolā. Vēlāk iegūta zootehniķa profesija Apguldes tehnikumā. Darba gaitās vai viss mūžs pavadīts Dobeles rajonā, par ganāmpulkiem rūpējoties. Turpat arī kolhoza ballē satikts Jānis, kaimiņpagasta mehanizators ar ko nodejots valsis visa mūža garumā. Uzaudzināti un izskoloti dēls un meita, izauklēts pulciņš mazbērnu. Un vienmēr, pat grūtākajos brīžos viņu ir pavadījusi dziesma.
Šajā brīdī ar viņu kopā ir un dziesmu sūta kaimiņiene Lidija, ciempadomes priekšsēdētājs Tālivaldis un ragulopu pulks kūtī.
Daudz laimes! YouTube
- Lauris Reiniks - Aš Bėgu...

     [+] [-]

, 2011-03-25 00:07, pirms 13 gadiem
stīvais rakstīja: Viņas dzīves ceļš nav bijis rozēm kaisīts. Tas iesākās Ukru pagastā, leišmales pusē, kur agri jau bija jāsāk ganu gaitas, tad skolas gadi ciema pamatskolā. Vēlāk iegūta zootehniķa profesija Apguldes tehnikumā. Darba gaitās vai viss mūžs pavadīts Dobeles rajonā, par ganāmpulkiem rūpējoties. Turpat arī kolhoza ballē satikts Jānis, kaimiņpagasta mehanizators ar ko nodejots valsis visa mūža garumā. Uzaudzināti un izskoloti dēls un meita, izauklēts pulciņš mazbērnu. Un vienmēr, pat grūtākajos brīžos viņu ir pavadījusi dziesma.
Šajā brīdī ar viņu kopā ir un dziesmu sūta kaimiņiene Lidija, ciempadomes priekšsēdētājs Tālivaldis un ragulopu pulks kūtī.
Daudz laimes! http://www.youtube.com/watch?v=D2sFGsjBjRI
gandrīz nokritu no krēsla + vēl beigās Reinika klips
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-25 11:48, pirms 13 gadiem
your_ufo rakstīja: Diezvai juus kaads bez atvaljinaajuma un briivdienaam 3 gadus no vietas gribeetu straadaat vai maaciities. Katrs veelas briivu laiku un atpuutu, taa kaa Anetei es neko nepaarmetu. Lai jau atpuushas.
Ko tu zinošais te murgo par to no kā neko nesaproti.
Latvijā tikai retais iet atvaļinājumos un tādi kā zemnieki atpūšas tikai kapos jo dzīves laikā ir jāstrādā uz savas zemes un jāaudzina bērni. Visi strādā kuri grib nodrošināt savu nākotni.

     [+] [-]

, 2011-03-26 23:27, pirms 13 gadiem
Es respektēju Anetes viedokli! Ja organisms saka ka jāatpūšas, tad jāklausa organismam! Tie kas sporto zinās, ko tas nozīmē! Lai gan šogad ir cīņa par biļeti uz Londonu un tur rodas argumenti kāpēc Anetei būtu jāspēlē, tomēr labāk, ja cilvēks nesačakarē veselību un, ja zvaigznes būs labvēlīgas, tad palīdzēs Londonā!