Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Itālijai olimpiskajā kvalifikācijā nepalīdzēs arī valstsvienības kapteinis Datome

Agris Suveizda

Itālijai olimpiskajā kvalifikācijā nepalīdzēs arī valstsvienības kapteinis Datome
Luidži Datome. Foto: pixathlon/SIPA/Scanpix

Itālijas vicečempiones Milānas "Olimpia" basketbolists Luidži Datome veselības problēmu dēļ nepalīdzēs Itālijas izlasei drīzumā gaidāmajā Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Belgradā, atklājis laikraksts Gazzetta dello Sport.

33 gadus vecais uzbrucējs Datome Eirolīgas sezonā sāka septiņas no trīsdesmit septiņām spēlēm un vidēji 16,5 minūtēs sakrāja 7,1 punktu un 2,8 atlēkušās bumbas. 2017. gada Eirolīgas čempions, pārstāvot Stambulas "Fenerbahce", kļuvis par vēl vienu zaudējumu Itālijas izlasē – iepriekš smagas sezonas dēļ no kvalifikācijas https://sportacentrs.com/basketbols...atteicās arī Marko Belinelli, kurš pēc 13 NBA pavadītiem gadiem nupat ar Boloņas "Virtus" kļuva par Itālijas čempionu.

Itālijas valstsvienība cīņu par Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmi aizvadīs kvalifikācijas turnīrā Belgradā. Itālija būs vienā apakšgrupā ar Puertoriko un Senegālu, bet otrā apakšgrupā būs Dominikāna, Filipīnas un Serbija. Sešas komandas dalīs vienu ceļazīmi. Kvalifikācijas turnīri no 29. jūnija līdz 4. jūlijam notiks arī Kanādas pilsētā Viktorijā, Horvātijas pilsētā Splitā un Lietuvas pilsētā Kauņā. Ļoti iespējams, Itālijai būs jāiztiek arī bez Danilo Gallināri, kurš kopā ar Atlantas "Hawks" turpina cīņu Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēlēs.

Itālijas basketbola izlase olimpiskajās spēlēs nav piedalījusies kopš 2004. gada, kad Atēnās otro reizi vēsturē izcīnīja olimpisko sudrabu. Itālija pusfinālā sarūgtināja Lietuvu (100:91), bet finālā ar rezultātu 69:84 kapitulēja Argentīnai.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/gig...