Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Latvijas jaunieši pēc trīs gadu pārtraukuma uzzina pretiniekus Eiropas čempionātos

Latvijas jaunieši pēc trīs gadu pārtraukuma uzzina pretiniekus Eiropas čempionātos
Vanesa Jasa. Foto: FIBA

Otrdien, 15. februārī, Minhenē notika 2022. gada Eiropas jaunatnes čempionātu izloze meitenēm un puišiem. Latvijas jaunietes šovasar dosies uz A divīzijas turnīriem Portugālē, Grieķijā un Ungārijā. Kadeti ceļos uz A divīzijas turnīru Ziemeļmaķedonijā, bet juniori un jaunieši sacentīsies B divīzijas turnīros Rumānijā un Gruzijā.

Aināra Čukstes un Līgas Jansones trenētās Latvijas U16 kadetes C grupā spēlēs pret Krieviju no pirmā groza, Beļģiju no trešā groza un Portugāli no ceturtā groza. D grupā sacentīsies Francija, Čehija, Dānija un Grieķija. Finālturnīrs notiks 19.-28. augustā Portugāles pilsētā Matusiņju.

U16 Europen Championship for Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1ItālijaSpānijaKrievijaFrancija
2UngārijaVācijaLatvijaČehija
3HorvātijaLietuvaBeļģijaDānija
4SomijaSlovēnijaPortugāleGrieķija

Aigara Neripa un Andra Steļmaha trenētās Latvijas U18 juniores B grupā spēlēs pret Čehiju no pirmā groza, Beļģiju no otrā groza un Grieķiju no ceturtā groza. A grupā sacentīsies Spānija, Itālija, Polija un Turcija. Finālturnīrs notiks 6.-14. augustā Hēraklejā, Krētas salā.

U18 European Championship for Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaČehijaUngārijaFrancija
2ItālijaBeļģijaKrievijaVācija
3PolijaLatvijaLietuvaBaltkrievija
4TurcijaGrieķijaSomijaIzraēla

Matīsa Rožlapas trenētās Latvijas U20 jaunietes A grupā spēlēs pret Serbiju no pirmā groza, Krieviju no otrā groza un Īriju no ceturtā groza. C grupā sacentīsies Spānija, Polija, Lietuva un Bulgārija. Finālturnīrs notiks 8.-16. jūlijā Ungārijas pilsētā Šopronā.

U20 European Championship for Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1FrancijaItālijaSpānijaSerbija
2UngārijaBeļģijaPolijaKrievija
3NīderlandeZviedrijaLietuvaLatvija
4ČehijaSomijaBulgārijaĪrija

Gata Meldera trenētie Latvijas U16 kadeti C grupā spēlēs pret Turciju no pirmā groza, Itāliju no otrā groza un Poliju no ceturtā groza. A divīzijas finālturnīrs notiks 12.-20. augustā Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē.

U16 European Championship for Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1FrancijaHorvātijaSpānijaTurcija
2LietuvaSerbijaItālijaGrieķija
3IzraēlaSlovēnijaLatvijaKrievija
4NīderlandeDānijaPolijaZiemeļmaķedonija

Jura Umbraško trenētie Latvijas U18 juniori C grupā spēlēs pret Portugāli no otrā groza, Ungāriju no trešā groza, Slovākiju no ceturtā groza, Šveici no piektā groza un Rumāniju no sestā groza. B divīzijas finālturnīrs notiks 30. jūlijā – 7. augustā Rumānijas pilsētā Oradea. Trīs labākās komandas iegūs ceļazīmes uz A divīziju.

U18 European Championship for Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1UkrainaNīderlandeLatvijaSomija
2IgaunijaBosnijaPortugāleBeļģija
3IslandeBulgārijaUngārijaZviedrija
4BaltkrievijaGruzijaSlovākijaZiemeļmaķedonija
5DānijaNorvēģijaŠveiceAustrija
6ĪrijaKosovaRumānijaKipra

Dāvja Čodera trenētie Latvijas U20 jaunieši C grupā sacentīsies pret Poliju no pirmā groza, Ungāriju no trešā groza, Bulgāriju no ceturtā groza un Īriju no piektā groza. B divīzijas finālturnīrs notiks 16.-24. jūlijā Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi. Trīs labākās komandas iegūs ceļazīmes uz A divīziju.

U20 European Championship for Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1IslandeZviedrijaPolijaSerbija
2RumānijaGruzijaLatvijaSomija
3NīderlandeZiemeļmaķedonijaUngārijaAlbānija
4IgaunijaKosovaBulgārijaSlovākija
5LuksemburgaAustrijaĪrijaŠveice

Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.