Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francijas treneris Kolē: "Ceru, ka pret Spāniju spēlēsim vēlreiz"

Rolands Eliņš

Francijas treneris Kolē: "Ceru, ka pret Spāniju spēlēsim vēlreiz"
Vensāns Kolē
Foto:AFP/Scanpix

Francijas treneris Vensāns Kolē pēc vakar ciestās sakāves pret Spāniju saglabāja optimismu un pat izteicās, ka cer uz revanšu pret laukuma saimniekiem ceturtdaļfinālā, savukārt Lietuvas treneris Jons Kazlausks pēc pārliecinošās uzvaras pār Dienvidkoreju jokoja, kādēļ viņa komanda tā arī neizmeta nevienu soda metienu.

"Izlaidām spēli pirmā puslaika beigās," atzina Vensāns Kolē. "Spānija pārņema desmit punktu vadību, kas droši vien nebija sliktākais variants, vērojot spēles gaitu, taču tāpat zinājām, cik grūti būs atspēlēties. Bija vairākas iespējas pietuvoties, taču aizmesti garām izdevīgi metieni to liedza. Bija arī citas nianses, piemēram, atļāvām Navaro pirmās ceturtdaļas beigās iemest tālmetienu."

Francija zaudēja ar 24 punktu starpību, taču Kolē optimismu nezaudē:"Vai man ir iemesls būt apmierinātam? Jā, komanda beidzot sāka parādīt cīņas pazīmes. Spēlējām labi uzbrukumā, pieņēmām gudrus lēmumus, taču pietrūka nedaudz viltības mača izskaņā. Šobrīd noskaņojamies mačam pret Irānu, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Ceru, ka būs iespēja vēlreiz spēlēt pret Spāniju (teorētiski tas iespējams jau ceturtdaļfinālā). Tad tā jau būs cita spēle, tiesa, vispirms jātiek galā ar Irānu."

C grupas spēlē pret Somiju gandrīz izgāzās Turcija, taču četras sekundes pirms pamatlaika beigām tomēr tika izrauts neizšķirts (un vēlāk arī uzvara papildlaikā). Par to ar precīzu tālmetienu parūpējās Dženks Akjols, kurš pats gan sev uz pleca īpaši ilgi nepliķēja: "Mans darbs bija vienkāršs. Komandas biedri paveica visu smago darbu, lai nogādātu bumbu pie manis. Viss, kas man bija jāizdara, bija vienkārši ielikt bumbu grozā. Neko citu arī es neizdarīju."

Pēc pirmā puslaika Turcija zaudēja ar 27:41, un, kā apgalvo izlases galvenais treneris Ergins Atamans, neviens komandā neticēja, ka iespējams uzvarēt: "Nebija citas izvēles, kā vien riskēt, un risks attaisnojās. Domāju, ka tas ir brīnums, uzvarēt ar tādu statistiku, kāda bija mums. Par laimi, tas ir aiz muguras, un jau rīt (šodien) varam visu pabeigt. Nepieciešams uzvarēt Dominikānu."

Atamana piesauktā statistika liecina, ka turkiem pagalam nevedās ar metienu precizitāti, proti, garām aizmesti 18 tālmetieni (6/24) un 16 soda metieni (29/45), taču nevar nepamanīt, ka 15 tālmetienus iemetušie somi pieļāva 19 kļūdas un izmeta vien desmit soda metienus, no tiem trāpot sešus.

Turcija vēl nav 100% nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, taču, ja tā tur tiks, nav neiespējama tikšanās ar mūsu kaimiņvalsts Lietuvas pārstāvjiem. Lietuvieši vakar pārliecinoši pieveica Dienvidkoreju un turpina cīņu par pirmo līdz trešo vietu. Pirms šī vakara spēles pret Slovēniju Lietuvas galvenais treneris Jons Kazlausks nenoliedza, ka basketbolisti ir informēti par situāciju grupā:

"Zināt nepieciešamo punktu starpību ir viena lieta. Pavisam cita, ka nevajag to darīt spēles laikā. Zināšana un skaitīšana sabojā maču. Mums jāmēģina uzvarēt. Un tad, kā būs, tā būs. Sāksim skaitīt punktus, kaut ko kombinēt un sanāks tikai muļķības."

Lietuva pret Dienvidkoreju tā arī ne reizi nestājās uz soda metienu līnijas, kas, protams, raisīja lietuviešu mediju pārsteigumu, taču treneris vien atjokoja: "Mums ir komandas vienošanās - ja soda metieni tiek mesti sliktāk nekā 75%, tad visiem spēlētājiem tiek piespriests sods. Ja sodi sakrājas, nākas skriet apkārt laukumam. Šogad gan bijis tikai viens tāds gadījums. Taču spēlē pret Dienvidkoreju, iespējams, spēlētāji vienkārši baidījās no potenciālās skrējiena."

Izmantotie resursi:
Jonas Kazlauskas: „Pernai Europos čempionate...
The Official website of the 2014 FIBA...
CM (Hommes) - «Il faut garder confiance»

     [+] [-]

, 2014-09-04 11:49, pirms 10 gadiem
Leišiem šī bija pēdējā uzvara!!

     [+] [-]

, 2014-09-04 14:18, pirms 10 gadiem
Es nu Kolē vietā uz to sevišķi necerētu un, ja tā notiktos, sevišķi nepriecātos. Nav ko viņam likt pretī Gazoliem + Ibakam. Ja mazie pagaidām izskatās pat labāki par spāņu mazajiem, tad garajā galā ir dimbā.

Mani vispār izbrīnija vakar divas epizodes pēc kārtas, kad FRA bija -10. Abos gadījumos nebija sods it kā franču trīspunktniekā, bet arī abos gadījumos neļāva normāli piezemēties. To tikai NBA skatās, vai kā? To tā piefiksēju, jo, manuprāt, frančiem tika nozagti 6 sodiņi ļoti svarīgā momentā.