Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U-18 pirmās pārbaudes Francijā un Slovēnijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

U-18 pirmās pārbaudes Francijā un Slovēnijā
Ieva Krastiņa

Šajā nedēļas nogalē Francijas pilsētā Truā pirmās pārbaudes spēles aizvadīs Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase.

Truā turnīrā ar Latvijas valstsvienību sacentīsies Francija, Itālija un Slovākija. Tālāk paredzēts doties uz četru komandu turnīru Slovēnijā, kur pēc sākotnējās informācijas būs jāspēlē ar mājiniecēm, Horvātiju un Čehiju. Slovēņi ar dalībkomandu un kalendāru oficiālu publicēšanu pagaidām pauzē.

Pirmo sagatavošanos posmu Latvijas izlase aizvadīja no 26. jūnija līdz 1. jūlijam Valmierā. No 14 šīs nometnes dalībniecēm uz Franciju un Slovēniju dosies 12. Jāatgādina, ka sešas spēlētājas (Sabīne Niedola (Liepāja), Anete Šteinberga (47.vsk.), Anete Klintsone (Kolibri), Karlīne Nīmane (Cēsis), Kristīne Vītola (Jugla) un Anna Gailīte (47.vsk.)) „aizņēmusies” Latvijas U-20 izlase, kurai oficiālais iznācies uz Eiropas skatuves sāksies jau 11. jūlijā. Tas gan nenozīmē, ka šīm sešām spēlētājām jau ir garantēta vieta U-18 izlasē. Pēc pirms Līgo svētkiem izdarītās apendicīta operācijas atveseļojas Laura Vētra (Kolibri). Uz vietu sastāvā šogad reāli varēja pretendēt arī Sintija Grīnerte (Jugla) un liepājniece Laura Pelše. Diemžēl abām nopietnu ceļgala savainojumu dēļ šīs turnīrs ies secen.

Valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts uzsvēra, ka neraugoties uz trūkumiem sastāvā, meitenes Valmierā trenējušās ar lielu pašatdevi: „Izdevās paveikt ļoti lielu darba apjomu. Iepriecināja meiteņu darba ētika treniņos, attieksme un atdeve. Visi esam apņēmības pilni cīnīties pret katru pretinieku pārbaudes spēlēs. Domāju, ka pārējām meitenēm būs lieliska iespēja sevi apliecināt.”

Pirmās pulcēšanās intensitāti raksturo vidēji trīs treniņi dienā. Turpina Mārtiņš Zībarts: „Katru dienu bija 2 treniņi divu stundu garumā, kā arī vēl stundu garš metienu treniņš vakaros. Daudz strādājām pie cilvēks-cilvēks aizsardzības sistēmas, kā spēlēt pret pick and roll uzbrukumu. Uzbrukumā lielāko vērību pievērsām ātrā uzbrukuma pamatprincipu atstrādāšanai, kā arī paspējām apgūt vairākas uzbrukuma sadarbības.”

Eiropas čempionāta U-18 B divīzijas turnīrs notiks no 6. līdz 15. augustam Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē. No 20 komandām tikai divas iegūs tiesības nākamgad spēlēt A divīzijā. Turnīra reglaments joprojām ir ļoti nežēlīgs. Praktiski viens zaudējums turnīra gaitā var būt liktenīgs. Pēdējā informācija liecina, ka no dalības turnīrā atteikusies spēcīgā Melnkalne, tomēr pretendentu divām vietām elitē netrūks – Latvija, Vācija, Grieķija, Ungārija, Beļģija, Slovēnija un Igaunija. Kādam no favorītiem kāju priekšā var aizlikt arī Maķedonija, Izraēla, Bosnija, Anglija, Somija un Īrija.

Francijā spēlēs arī U-20 puiši
Francija šogad kļuvusi par iecienītu Latvijas dažāda vecuma izlašu pārbaudes turnīru vietu. Pirms divām nedēļām Evrē jau spēlēja U-18 puiši, ar divu punktu pārsvaru uzvarot horvātus, ar 26 „acīm” tika pieveikti vācieši, bet pēdējā spēlē bezcerīgi zaudēts mājniekiem (54:85). Šajā nedēļas nogalē Bovē turnīrā spēlēs U-20 izlases puiši. Pretiniekos būs Francija un Beļģija.

Nosaukts U-20 sastāvs
U-20 sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aivars Vīnbergs šodien nosauca 12 spēlētājas, kas no 11. līdz 20 jūlijam piedalīsies Eiropas čempionātā Itālijā. Pamatsastāvā iekļautas Baiba Eglīte, Anna Gailīte, Liene Jēkabsone, Anete Klintsone, Signe Langenfelde, Liene Neimane, Sabīne Niedola, Karlīne Nīmane, Diāna Ozoliņa, Alise Pīterniece, Anete Šteinberga un Kristīne Vītola.

Latvijas U-18 izlases sastāvs turnīriem Francijā un Slovēnijā
Anete Čunda (Jugla)
Arta Strupoviča (Rīdzene)
Laura Puriņa (Kolibri)
Ieva Krastiņa (Cēsis)
Inna Leja (Ventspils)
Ieva Jansone (Rīdzene)
Liene Priede (Rīdzene)
Maija Zariņa (Kolibri)
Ingrīda Strikasa (47.vsk.)
Ilze Gotfrīda (Jugla)
Zenta Meļņika (Grieķija)
Ance Celmiņa (Jugla)

Pie izlases plusiem vēl var minēt faktu, ka astoņas kandidātes - Puriņa, Krastiņa, Priede, Klintsone, Šteinberga, Gailīte, Nīmane un Vētra - jau pērn cīnījās Eiropas U-18 čempionātā.

U-18 gatavošanās plāns
3. - 5. jūlijs Pārbaudes turnīrs Francijā ar Franciju, Itāliju, Slovākiju
7. - 10. jūlijs Pārbaudes spēles Slovēnijā ar Slovēniju, Horvātiju, Čehiju
14. - 21. jūlijs Treniņnometne Kandavā, gaidāma Lauras Vētras pievienošanās
20. jūlijs Itālijā noslēdzas Eiropas U-20 čempionāts A divīzijā
22. - 23. jūlijs Pārbaudes spēles ar Izraēlu Rīgā
25. - 27. jūlijs Baltijas kauss Tallinā, spēles ar Igauniju, Somiju, Angliju
29. jūlijs - 2. augusts, 4. augusts Treniņnometne Mežaparkā
5. augusts Izlidošana uz Eiropas čempionātu Maķedonijā, pirmā spēle paredzēta ar Skotiju

U-18 Eiropas čempionāts sievietēm. A divīzija
Nitra, Slovākija.

A grupa: Ukraina, Slovākija, Čehija, Rumānija
B grupa: Polija, Turcija, Lietuva, Itālija
C grupa: Baltkrievija, Krievija, Spānija, Bulgārija
D grupa: Francija, Horvātija, Serbija, Zviedrija

U-18 Eiropas čempionāts sievietēm. B divīzija
Skopje, Maķedonija.

A grupa: Austrija, Šveice, Luksemburga, Grieķija, Vācija
B grupa: Portugāle, Izraēla, Igaunija, Slovēnija, Maķedonija
C grupa: Nīderlandes, Dānija, Somija, Ungārija, Bosnija un Hercegovina
D grupa: Īrija, Skotija, Anglija, Beļģija, Latvija

  -1 [+] [-]

, 2008-07-02 15:39, pirms 16 gadiem
Varbūt beidzot izdosies pēc iepriekšējo gadu (muļķīgajām) neveiksmēm? Protams, to arī novēlu! Bet varbūt arī labi, ka tieši Z-18 izlase, kas ir kā starpposms starp Z-16 un Z-20, ir nedaudz zemākā līmenī un meitenes var uzspēlēt vieglāku basketbolu, lai nepzūd interese un arī bieži sanāk, ka talantīgākās tāpat jau trenējas un spēlē ar Z-20 - divi turnīri par daudz!
Sazvērestības teorija skanētu: tas tiek darīt apzināti, manis nosaukto iemeslu dēļ, jo divus pēdējos gadus spēlēt (graut) pārliecinoši un zaudēt izšķirošajās spēlēs būtu liela sakritība

  +2 [+] [-]

, 2008-07-02 15:47, pirms 16 gadiem
Bamboocha rakstīja: kapec nav S.Niedola? vinjai kada trauma vai kkas cits?


vinja man šķiet u-20 spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-02 15:48, pirms 16 gadiem
Bamboocha rakstīja: kapec nav S.Niedola? vinjai kada trauma vai kkas cits?

viņa aizņemta U-20

  -1 [+] [-]

, 2008-07-02 15:48, pirms 16 gadiem
Bamboocha rakstīja: kapec nav S.Niedola? vinjai kada trauma vai kkas cits?


U-20 minimāli zaudē Itālijai
Bilde!

     [+] [-]

, 2008-07-02 15:48, pirms 16 gadiem
interesanti būtu pavērot meļņika meitu, jo bērnībā kad vēl spēlēja latvijā bija viena no labākajām.

     [+] [-]

, 2008-07-02 15:51, pirms 16 gadiem
Niedola ir liels talants, tāpēc spēlē jau U20 izlasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-02 18:04, pirms 16 gadiem
Spiegs07 rakstīja: vienalga taa tava bilde


Tā ir Sabīne Niedola, nevis es