Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vai VEF pārsteigs Spāniju?

Šovakar basketbola klubs VEF Rīga dosies laukumā, lai Spānijas dienvidu pilsētā Seviļā spēlētu pret vietējo "Cajasol". Par viennozīmīgiem spēles favorītiem tiek uzskatīti spāņi, taču bieži vien sportā tas neizpaužas rezultātā spēles iznākumā. Varbūt šāda reize gaidāma arī šovakar?

"Cajasol" treneris: Jāaizmirst pēdējā spēle, jākoncentrējas šai spēlei

Ja pagājušā sezona "Cajasol" bija veiksmīgākā pēdējo desmit laikā, tad šosezon iespētais ir bijis krietni pieticīgāks – pēc deviņām spēlēm tikai trīs uzvaras, kas dod 13. vietu ACB līgā. Lai sasniegtu pagājušās sezonas sasniegumu (6. vieta pēc regulārās sezonas), "Cajasol" būs krietni jāpapūlas. Pēdējā spēlē "Cajasol" izbraukumā tikās ar Kristapa Valtera pārstāvēto Madrides "Fuenlabrada", piedzīvojot zaudējumu ar 68:81. Efektīvs "Fuenlabrada" uzvarā bija Kristaps Valters, kurš pretinieku grozā sabēra 16 punktus. Šovakar ne mazāk rezultatīvu sniegumu vēlams būtu sagaidīt no Kristapa brāļa Sanda, kurš ar VEF ieradies pēc uzvaras Spānijā.

Pirms spēles "Cajasol" trenera asistents Žans Tabaks atzina, ka tieši neveiksmes pēdējās spēlēs nedrīkst ietekmēt spēlētāju sniegumu šovakar: „Pēc svētdienas zaudējumu pret „Fuenlabrada” mums jāatietas no tā un jākoncentrējas šai spēlei. Nevaram pieļaut, ka viens turnīrs ietekmē otru un tas ir kas jauns mūsu spēlētājiem, kuri vēl nav apraduši, kad pēc spēles svētdienā (vietējā līgā) nākamā ir otrdien (Eirokausā). Svarīgākais aizmirst par pēdējo spēli un sākt visu no jauna.”

„Stāsimies pretī komandai ar sabalansētu uzbrukumu, kam ir vairāki trumpji, it īpaši viņu tālmetieni un pick and roll spēle,” sacījis "Cajasol" treneris. Pēc viņa vārdiem Bertāns, Valters un Viljamss ir tie spēlētāji, kas palīdz darboties un atrod vietu tādiem spēlētājiem kā Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš. Vēl groza apakšā jārēķinās ar Artjomu Parahovski un Taileru Keinu, uzskata spāņi. „Aizsardzībā viņi ir ļoti agresīvi, mēģina pārtvert bumbas, jo raksturīga iezīme ir transition jeb ātras pārejas spēle,” Rīgas basketbolistu spēli komentējis Žans Tabaks, kurš, starp citu, daudz laika pagājušajā sezonā pavadīja individuāli trenējot Rolandu Freimani.

Svētdien pēc spēles aplaudēt varēja Kristaps Valters un "Fuenlabrada", kas uzvarēja "Cajasol". Vai šovakar to darīs arī Kristapa brālis Sandis?

Kas jāizdara, lai pie uzvaras tiktu VEF?

Pēdējās neveiksmes, protams, nav iepriecinājušas Seviļu. Apskatot vietējos medijus, tajā aprakstītais liecina, ka "Cajasol" vēl nerāda cerēto sniegumu. Pēdējā spēlē vairākiem spēlētājiem sveša esot bijusi atziņa, ka basketbols tomēr ir komandas spēle. Tādā ziņā ļoti trāpīgs virsraksts par šodienas spēli ir vienā no lielākajiem Seviļas laikrakstiem Diario de Sevilla ar „Šī ir komandas spēle”. Savukārt El Correo de Andalucía norāda, ka uzvarētājs šajā spēlē spers ievērojamu soli uz priekšu ULEB Eiropas kausā. Ar īpašu interesi spāņi sagaida Rimu Kurtinaiti, kurš tur palicis labā atmiņā ne tikai kā treneris, bet arī titulēts spēlētājs. Kā komandas līderis tiek nosaukts Janičenoks, kuram palīdz vēl citi Latvijas spēlētāji un otrās šķiras amerikāņi (pamatots atzinums, ņemot vērā ar kāda līmeņa spēlētājiem "Cajasol" sastopas ikdienā).

Tomēr ne jau tiks spēlēts pret vārdiem, bet gan pret basketbolistiem. Vai tiešām viņi ir labāki par mums? Ar līdzīgu domu šodien spēlēt varētu VEF, pierādot pretējo. Turklāt labas spēles pret ACB klubiem vienmēr var palīdzēt karjeras tālākā attīstībā. Ar kārtīgu noskaņošanos, bezkompromisa cīņu un pretinieku pārmērīgu nerespektēšanu (vienalga kas nāk pretī – Luiss Buloks vai 12. spēlētājs) ir iespējams spēli pavērst sev labvēlīgā gultnē. Svarīgas, iespējams, izšķirošas būs spēles pirmās minūtes. Ja VEF jau no sākuma parādīs, ka nav atbraucis padoties, tad būs interesanta spēle. Ja sākumsastāvā izies Gadsons, kuram klāt nāks Janičenoks, Valters, Bērziņš un Parahovskis, tad šāds virknējums varētu neapjukt spiediena apstākļos un pats izveidot draugus laukuma saimniekiem. Minētie pieci visi ir piedalījušies nozīmīgās spēlēs un bijuši atslēgas spēlētāji savās komandās

Pēdējo reizi komanda no Rīgas Seviļu pameta ar uzvaru. Epizode no "Cajasol" spēles ar ASK no 2008. gada novembra, kad rīdzinieki uzvarēja ar 68:65

Vai El Classico būs iedvesmojis uzvarai?

Ceļš uz Andalūziju neizvērtās tik saulains kā cerēts, jo pirmdien tā vietā, lai ierastos spēles norises vietā, "VEF Rīga" pārstāvjiem nācās pa nakti palikt Barselonā. Iemesls tam bija aviosatiksmes aizkavējumi, tāpēc Palacio Municipal San Pablo arēnas grozi tiks piešauti tikai pirms spēles. Vairāki no VEF tur jau spēlējuši – 2007. gada Eiropas čempionātā, gan 2008. gada rudenī, kad Rīgas ASK pierādīja, ka "Cajasol" ir uzvarami arī izbraukumā. Piespiedu palikšanai Barselonā gan var atrast savu plusu – visticamāk VEF varēja izjust, ko nozīmē tas, ka El Classico duelis notiek tavā tuvumā. Runa ir par vakardienas futbola superspēli starp "Barcelona" un "Real Madrid", kurā pārliecinošu uzvaru guva mājinieki. Cerēsim, ka Barselonas futbolistu sniegums būs iedvesmojis vefiešus uzvarai savā spēlē un uz Rīgu tiks pārvests panākums. Spēles sākums starp "VEF Rīga" un "Cajasol" gaidāms pulksten 21:45 pēc Latvijas laika. Tiešraidē spēle Eurosport 2 kanālā, bet LTV7 ierakstā no 22:25.

  -4 [+] [-]

, 2010-11-30 16:44, pirms 13 gadiem
Desās to VEFU...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2010-11-30 16:47, pirms 13 gadiem
turam ikscus ...

ja bus tada spele ka pret himki panemssim

  -4 [+] [-]

, 2010-11-30 16:49, pirms 13 gadiem
tur nav variantu,zaudees vismaz ar kaadiem 20 pts!
Slēpts komentārs: labtec

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 17:07, pirms 13 gadiem
nu ko jacer ka bus beidzot uzvara kada liela komanda uz to ir spejiga un mums jacer uz uzvaru! bet ja nu ne, tad domaju vajag kautko biki radikali pateikt puikam un stafam! nav forshi ta!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 17:10, pirms 13 gadiem
Eu, trollji - jums tiesham pashiem slikti nemetas visu laiku atkartot vienu un to pashu.. Pie kam no serijas "viena tante teica", nevis ticama info.

Jaacer, ka chalji bus paspejushi atpusties no neplanoti ieilgusha celja (paldies AirBaltic) un spes paradit tadu speli, uz kadu vini ir patiesam spejigi.

  +4 [+] [-]

, 2010-11-30 17:10, pirms 13 gadiem
TIešraidē varēs kaut kru redzēt?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-30 17:11, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: TIešraidē varēs kaut kru redzēt?
Eurosport 2

     [+] [-]

, 2010-11-30 17:12, pirms 13 gadiem
Spānijā visi vakar pārdzērās pēc El Classico un VEF nebūs problēmu, Laksa 40 punkti!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 17:13, pirms 13 gadiem
Visā arēnā aizsvīdīs logi un dvinguma sajūta nepametīs, nigeriem āķis lūpā!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 17:16, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: TIešraidē varēs kaut kru redzēt?
21:45 pa Eurosport2
22:20 LTV7

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 17:17, pirms 13 gadiem
labtec rakstīja: Berziņš+dušas=uzvara bet ja nopietni ceru ka pacīnīsies arī uz laukuma...GL
psc runat par notikumu kurs noticis jau ka gadu atpakal , tikapt stulbi es tagad varu teikt ka tu vienigi bikses proti mizst , ka neka to berniba dariji

  -3 [+] [-]

, 2010-11-30 17:51, pirms 13 gadiem
Ar šādu spēli VEFam nav nekādu cerību šodien uzvarēt.

  +3 [+] [-]

, 2010-11-30 17:59, pirms 13 gadiem
NEBEZDI!!!
knaible rakstīja: Ar šādu spēli VEFam nav nekādu cerību šodien uzvarēt.

     [+] [-]

, 2010-11-30 19:33, pirms 13 gadiem
mazaisbilijs rakstīja: psc runat par notikumu kurs noticis jau ka gadu atpakal , tikapt stulbi es tagad varu teikt ka tu vienigi bikses proti mizst , ka neka to berniba dariji
Viņš jau nemīza citam biksēs...

     [+] [-]

, 2010-11-30 20:14, pirms 13 gadiem
ASK ar VEF uz doto brīdi nebūtu adekvāti salīdzināt.

     [+] [-]

, 2010-11-30 20:53, pirms 13 gadiem
Jānotiek lielam brīnumam, lai VEFs uzvarētu. Cajasol ir ļoti laba komanda, nācās šosezon redzēt piecas viņu spēles ACB līgā un nu to sniegumu ar VEFu salīdzināt nebūtu korekti. Turklāt - viesos. Protams, jācer uz brīnumu, bet būs ļoti grūti.

     [+] [-]

, 2010-11-30 22:40, pirms 13 gadiem
nee

     [+] [-]

, 2010-11-30 23:03, pirms 13 gadiem
nu ja paarsteigs, tad laikam vieniigi negatiivaa noziimee