Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eiropas spilgtākais talants pirms došanās uz Rīgu paraksta līgumu ar ASVEL

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eiropas spilgtākais talants pirms došanās uz Rīgu paraksta līgumu ar ASVEL
Francijas supertalants Viktors Vembanjama un Mārtiņš Meiers. Foto: Charlotte Geoffray/Elan Chalon

Par Eiropas spilgtāko jauno talantu uzskatītais 17 gadus vecais francūzis Viktors Vembanjama pievienojies valsts spēcīgākajai komandai Vilerbānas ASVEL. 219 centimetrus garais Vembanjama no 3. līdz 11. jūlijam pārstāvēs savu izlasi Latvijā notiekošajā FIBA U19 Pasaules kausa izcīņā.

Leģendārajam Tonijam Pārkeram piederošā Vilerbānas komanda pagājušajā nedēļā triumfēja Francijas čempionātā, izcīnot otro titulu pēc kārtas. Līdz kluba pirmajam starpsezonas papildinājumam ilgi nebija jāgaida - ASVEL noslēgusi trīs gadu sadarbību ar Eiropas spilgtāko jauno talantu Viktoru Vembanjamu. Vien 17 gadus vecais francūzis ir 219 centimetrus garš, spēlē spēka uzbrucēja un centra pozīcijā, kā arī tiek uzskatīts par samērā drošu pirmo izvēli 2023. gada NBA draftā.

Kustīgais un ar labu metienu apveltītais francūzis piedzima 2004. gada 4. janvārī, Parīzes rietumos. Vembanjama bērnībā trenējās futbolā, spēlējot kā vārtsargs, un džudo, taču ātri pievērsās basketbolam un uzsāka treniņus mātes vadībā vietējā komandā. Desmit gadu vecumā nu jau 219 centimetrus garais Viktors pievienojās Francijas ''Pro A'' čempionāta komandai ''Nanterre'', kuru pārstāvēja līdz pievienojās ASVEL.

2019. gadā Vembanjama kopā ar Francijas izlasi triumfēja Eiropas U16 čempionātā un tika iekļauts turnīra zvaigžņu pieciniekā. Aizvadītajā sezonā jaunais talants debitēja Francijas čempionātā, 18 spēlēs izceļoties ar 6,8 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām. Tāpat francūzis kļuva par otru jaunāko spēlētāju ULEB Eirokausā pēc Šveicē spēlējošā serba Stefana Petkoviča. Pirmo spēli Eirokausā ''Nanterre 92'' rindās Vembanjama aizvadīja 15 gadu, deviņu mēnešu un 25 dienu vecumā pret itāļu ''Brescia''. Tāpat Viktors tika atzīts par Francijas čempionāta labāko jauno spēlētāju 2020./2021. gadā. Paredzēts, ka nākamajā sezonā 2,19 metrus garais basketbolists debitēs Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Jau sestdien Viktors Vembanjama un Francijas valstsvienība uzsāks dalību FIBA U19 Pasaules kausa izcīņā, kas no 3. līdz 11. jūlijam norisināsies Rīgā un Daugavpilī. Francūži C apakšgrupā ''Elektrum'' olimpiskajā centrā spēlēs pret Dienvidkoreju, Spāniju un Argentīnu.

''Viktors ir unikāls spēlētājs. Viņš ir lielākais Francijas talants pēdējo 20 gadu laikā. Viņam ir visi priekšnoteikumi, lai aizvadītu izcilu karjeru un kļūtu par pirmo izvēli NBA draftā. Mēs darīsim visu, lai veicinātu Vembanjamas attīstību un palīdzētu sasniegt izvirzīto mērķi,'' pēc līguma noslēgšanas sacīja Vilerbānas ASVEL komandas īpašnieks Tonijs Pārkers.

Izmantotie resursi:
https://ldlcasvel.com/victor-wemban...

     [+] [-]

, 2021-06-30 18:20, pirms 3 gadiem
Tik brīvi metāties pret Gobēru... nav slikts puisis!!!

     [+] [-]

, 2021-06-30 18:24, pirms 3 gadiem
Rokas kā 13 gadīgai meitenei...
Skaidrs, ka tikai 16, bet nu skaliņš baigais...

     [+] [-]

, 2021-07-01 13:51, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Rokas kā 13 gadīgai meitenei...
Skaidrs, ka tikai 16, bet nu skaliņš baigais...
Gobers smaida, jo droši vien redz pats savu atspulgu, noteikti bija līdzīgs skaliņš