Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB uz Eirolīgu aicina Francijas čempionāta desmito vietu "Limoges"

Rolands Eliņš

ULEB uz Eirolīgu aicina Francijas čempionāta desmito vietu "Limoges"
"Limoges" - Francijas čempione 2014./15. gada sezonā
Foto: AFP/Scanpix

Francijas basketbola komanda „Limoges” apstiprinājusi, ka saņēmusi no ULEB piedāvājumu nākamajā sezonā startēt Eirolīgā kā „wild card” īpašniecei, taču vēl nav tam piekritusi, kā arī nav saņēmusi galīgo akceptu.

Pagājušā Eirolīgas sezona pirmoreiz norisinājās jaunajā formātā – ar 16 komandām, kas izspēlē divu apļu regulāro turnīru, un labākais astotnieks pēc tam turpina cīņu izslēgšanas mačos. Formāta maiņas dēļ Eirolīgā samazinājās komandu skaits no 24 uz 16, un Francijas čempionei vairs netika piešķirta dalības kvota.

16 Eirolīgas komandu pulkā nākamajai sezonai jau skaidras 13 komandas. Vēl jānoskaidro čempionvienība Krievijā (vai fināliste, ja par čempioni kļūst CSKA) un Vācijā, kur par titulu cīnās arī Jāņa Strēlnieka pārstāvētā „Brose”. Savukārt vēl vienu dalībnieci ULEB īpaši uzaicinās, un šo piedāvājumu saņēmusi Francijas komanda„Limoges”.

Titulētā „Limoges”, kas aizvadīja neveiksmīgu sezonu un Francijas čempionāta regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā 18 komandu konkurencē, savā mājaslapā apliecinājusi, ka saņēmusi no ULEB aicinājumu iesniegt dokumentus Eirolīgas „wild card” saņemšanai. Klubs gan reizē uzsver, ka dokumentu iesniegšana vēl negarantē dalību Eirolīgā, taču komandas vadība augsti novērtē šādu ULEB interesi.

„Limoges” iepriekš jau spēlējusi Eirolīgā, pēdējoreiz 2014./15. gada sezonā, taču tās rēķinā ir Eirolīgas tituls pirms 24 gadiem un vairākkārtīga ceturtdaļfināla sasniegšana. „Limoges” Francijas čempionātā uzvarējusi 11 reizes.

Aizvadītajā Eirolīgas sezonā ar "wild card" piedalījās Daira Bertāna pārstāvētā "Darussafaka Dogus", kuras galvenā trenera palīgs sezonas pirmajā pusē bija arī Ainars Bagatskis.

Izmantotie resursi:
Information - Limoges CSP

  -1 [+] [-]

, 2017-05-31 00:40, pirms 7 gadiem
Interesanti kādēļ ne Monaco vai topošos čempionus no FRA? Skaidrs, ka ir jābūt 1 komandai arī no FRA..

  +2 [+] [-]

, 2017-05-31 00:46, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Interesanti kādēļ ne Monaco vai topošos čempionus no FRA? Skaidrs, ka ir jābūt 1 komandai arī no FRA..
Ja runa ir par Eirolīgu, tad atbilde ir tikai viena - naudiņa...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-31 01:54, pirms 7 gadiem
nabagmāja

     [+] [-]

, 2017-05-31 07:22, pirms 7 gadiem
Kads zinoshaaks var pateikt, ka ir ar nakamo gadu , Darussafaka speles eiroliga?

  +3 [+] [-]

, 2017-05-31 09:39, pirms 7 gadiem
bon'4a rakstīja: Kads zinoshaaks var pateikt, ka ir ar nakamo gadu , Darussafaka speles eiroliga?
Nē, Darussafaka nākamajā sezonā nespēlēs eirolīgā. Komandas īpašnieks un Doguš grupas īpašnieks vienā personā, vienojies par sadarbību ar Fenerbahce īpašnieku, ka tas atdos vismaz 3 labākos spēlētājus uz Fenerbahce un nākamajā sezonā Fenerbahce nosaukumam būs klāt otrs vārds un sauksies "Fenerbahce Doguš"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja