Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūmam šovakar cīņa pret Arojo un "Galatasaray"

Rolands Eliņš

Blūmam šovakar cīņa pret Arojo un "Galatasaray"
Jānis Blūms
Foto: AFP/Scanpix

Jānis Blūms un viņa pārstāvētā "Panathinaikos" šovakar 21:45 pēc Latvijas laika uzsāks spēli pret Turcijas "Galatasaray", bet Kauņas "Žalgiris" viesosies pie "ievainotā zvēra" Barselonā.

Situācija E grupā pagaidām attīstās visai interesanti, un katra komanda paspējusi gūt vismaz vienu uzvaru un vienu zaudējumu, bet favorīte "Barcelona" zaudējusi jau divās spēlēs. Atēnu "Panathinaikos" E grupas jūrā pagaidām peld pa vidu - divas uzvaras, divi zaudējumi, turklāt abi pret spāņu grandiem. Teorētiski mači pret favorītiem pirmajā aplī jau izspēlēti, taču panākumus atlikušajās spēlēs tas negarantē.

Šovakar Jāņa Blūma komanda uzņems Turcijas "Galatasaray", kurš turnīra tabulā ir līdzīgā situācijā. Kā vēsta Eirolīgas mājaslapa, šī abām komandām būs pirmā savstarpējā oficiālā spēle to pastāvēšanas vēsturē. Pirmajā Eirolīgas posmā "Galatasaray" gan nespēlēja īpaši iespaidīgi un izkļūšanai no grupas tai pietika ar četrām uzvarām, taču, kā atzīst "Panathinaikos" treneris Duško Ivanovičs, Turcijas klubs šobrīd spēlē krietni labāk nekā sezonas sākumā.

"Šī mums būs ļoti grūta spēle," gaidāmo maču komentējis Jānis Blūms. "Pretinieki ir labā formā. Karloss Arojo ir viņu komandas līderis, un pārējie seko viņa piemēram, un kopumā sanāk ļoti spēcīga komanda. Mums galvenais ir nezaudēt koncentrēšanos, kā arī būs nepieciešams savu līdzjutēju atbalsts."

Blūms piedalījies visās 14 "Panathinaikos" Eirolīgas spēlēs šajā sezonā un vidēji atzīmējies ar 5,1 punktu un trāpījis tieši 50% tālmetienu, proti, 20/40. Laukumā latviešu saspēles vadītājs vidēji pavada 14:31 minūtes.
Īpaša spēle šī būs arī viņa komandas biedram Džeimsam Gistam, kurš aizvadīs savu simto maču Eirolīgā, bet Dimitris Diamantidis var sasniegt 400 pārtverto bumbu robežu. Pagaidām viņš ir Eirolīgas visu laiku rekordists ar 398.

Savukārt Kauņas "Žalgiri", kuram savainojuma dēļ šosezon nevar palīdzēt Kaspars Vecvagars, sagaida pārbaudījums pie ne pārāk labā omā esošā "Barcelona" - pēdējās deviņās spēlēs Katalonijas klubs cietis piecus zaudējumus, ieskaitot iepriekšējās nedēļas nogales sakāvi pret Dāvi Bertānu un "Laboral Kutxa". "Žalgiris" "Top 16" posmu iesācis ar tikai vienu uzvaru.

Eirolīgas "Top 16", E grupa

V.KomandaU-Z
1.Real Madrid4-1
2.Maccabi4-1
3.Barcelona2-2
4.Panathinaikos2-2
5.Galatasaray2-2
6.ALBA Berlina2-3
7.Žalgiris1-3
8.Crvena Zvezda1-4

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-30 13:21, pirms 9 gadiem
Blūms šodien spēlēs vairāk nekā ierasts, gribētos lai arī izmanto to, jo pedejā laikā nav bijusi neviena ļoti laba spēle, bet Jankam gan aizsardzība ir uzdevums nr1 un tad brīvie metieni nr2. Bet šodien uzdevums būs Arojo segšana tieši, tapēc domāju beidzot būs 20min.

     [+] [-]

, 2015-01-30 14:51, pirms 9 gadiem
Panathinaikos šogad Eirolīgā nekas spožs nespīg, jo ar 2 meļņiem saspēles vadītajā pozīcijā, atliek izslēgt Diamantidi un Panathinaikos buksē, ko parādīja spēle pret Real.