Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Barselonas varonis Higinss: "Pirmo reizi laukumā lēkāju no prieka"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Barselonas varonis Higinss: "Pirmo reizi laukumā lēkāju no prieka"
Korijs Higinss 2021. gada 28. maijā Ķelnē. Foto: Reuters/Scanpix

"Zināju, ka Milānas aizsardzība neļaus man tikt līdz grozam un šajā situācijā tiesneši, iespējams, nenosvilptu piezīmi. Jūtos komfortabli, metot no vidējās distances, tāpēc izvēlējos šo ceļu. Esmu pateicīgs, ka svētdien spēlēsim finālā," pēc uzvaras Eirolīgas pusfinālā teica "Barcelona" basketbolists Korijs Higinss.

NBA spēlētāja Roda Higinsa dēls uzauga Kalifornijā, bet 2007. gadā iestājās "Colorado" universitātē – augstskolā, kuru tolaik pārstāvēja Aija Putniņa (Jurjāne). Korijs studentu karjeras laikā sameta 2001 punktu, kļūstot par sesto rezultatīvāko spēlētāju "Big 12" līgas vēsturē.

Higinss netika izvēlēts 2011. gada NBA draftā, pirmajās divās profesionāļa sezonās divreiz uzturoties G līgas komandā “Erie BayHawks”. Uzbrūkošais aizsargs piedalījās Denveras “Nuggets” treniņnometnē, bet 2011. gada 25. decembrī tika izņemts no neaizsargāto spēlētāju sarakstu un nokļuva “Charlotte Bobcats” rindās.

Korija tēvs tobrīd bija Šarlotes sporta direktors (2011-2014) un “Bobcats” īpašnieka Maikla Džordana draugs. “Viņa lidojošā augstība” uzņēmās Higinsa jaunākā krusttēva pienākumus, tomēr Korija karjera NBA neturpinājās ilgāk par 44 spēlēm. Pēc divām sezonām Ļubercu “Triumph” un turku “Gaziantep” rindās viņš 2015. gadā parakstīja līgumu ar Maskavas CSKA.

No tā brīža Higinsa karjera uzņēma augšupejošu kursu. Pēc četrām sezonām ar CSKA – un diviem Eirolīgas tituliem – viņš 2021. gadā piekto reizi pēc kārtas kvalificējās Eirolīgas “Final Four”. Piektdienas pusfinālā pret “Olimpia Milano” amerikānis iemeta uzvaras metienu.

“Bija palikušas tikai sešas sekundes,” atcerējās Higinss. “Man patīk situācijas, kurās nav jādomā par neko citu. Jātiek tikai pie labākā iespējamā metiena, tāpēc vienīgais, par ko domāju, bija izkārtot pozīciju un izmest. Nokļuvu metiena pozīcijā un, par laimi, metiens iekrita. Basketbols ir jautrs sports. Milānai bija brīvs tālmetiens, kurš neiekrita. Pats tiku pie sarežģītāka metiena, taču tas sasniedza mērķi.”

Higinss pēdējā minūtē daudz spēlēja ar bumbu, jo Barselonas saspēles vadītājs Niks Kalatess īsi pirms tam atstāja laukumu ar savainojumu. Tas varēja negatīvi ietekmēt komandas biedru noskaņojumu, taču notika pretējais.

“Kad redzi, ka brālis tādā veidā nokrīt zemē, tas nemazina emocijas, drīzāk paceļ,” teica Higinss. “Jāuzņemas viņa vietā. Niks nesa mūs lielāko spēles daļu, tāpēc gribējām uzvarēt, īpaši viņa dēļ. Domāju, ka tā bija pirmā reize, kad pēc (uzvaras) metiena lēkāju no prieka.”

Eirolīgas finālā “Barcelona” spēlēs pret Stambulas “Anadolu Efes” – komandu, kura 2019. gada finālā piedzīvoja neveiksmi pret Maskavas CSKA. “Viņiem ir īpaša komanda, kura šogad mūs divreiz apspēlēja. Cerams, Niks Kalatess varēs spēlēt. Jebkurā gadījumā mums jābūt gataviem. Mums jāmaina daudzas lietas, mentāli un aizsardzībā, lai būtu gatavi.”

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/final-fo...