Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

A grupa: "Fenerbahce" pagarinājumā apspēlē "ASVEL"

A grupa: "Fenerbahce" pagarinājumā apspēlē "ASVEL"
Foto: AFP/Scanpix

Pie pirmās uzvaras ULEB Eirolīgā šodien tikuši "Fenerbahce Ulker" basketbolisti, kuri izbraukumā ar 78:76 mača papildlaikā pieveica "Asvel Villeurbanne" vienību.

ULEB Eirolīgas pirmās kārtas spēlēs gan "Fenerbahce Ulker", gan "Asvel Villeurbanne" basketbolisti piedzīvoja zaudējumus. Pirmie piedzīvoja sakāvi pret titulēto "Regal Barcelona" (59:82), bet otrie atzina mūsu dienvidu kaimiņu pārākumu – 52:71.

Šodien pie pirmās uzvaras izdevās tikt Turcijas klubam, kas maču aizvadīja izbraukumā. Pirmā spēles ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā un vairāk kā četru punktu pārsvaru nevienai no komandā iekrāt neizdevās. Ceturtdaļa noslēdzās ar draudzīgu neizšķirtu – 12:12. Mača otrās desmit minūtes ar izrāvienu 6:0 sāka viesi, izvirzoties vadībā ar 18:12. Saglabājot pārsvaru līdz pat lielajam pārtraukumam, viesi atpūtā devā ar piecu punktu handikapu – 29:24. Arī trešās mača desmit minūtes "Fenerbahce Ulker" vienība aizvadīja pārliecinošāk – ceturtdaļa uzvarēta ar 26:22 un pirms pēdējās ceturtdaļas jau viesiem plus deviņi. Pēdējās mača desmit minūtēs laukuma saimniekiem tomēr izdevās atspēlēties. Labi iesākuši ceturtdaļu un guvuši desmit punktus pēc kārtas, laukuma saimnieki uz brīdi pat izvirzījās vadībā – 56:55, taču spēles liktenis tika izšķirts vien pagarinājumā. Mača pamatlaikā rezultāts – 64:64.

Pagarinājumā tomēr pārāki bija viesi, noslēdzot maču ar rezultātu 78:76.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Terenss Kinsijs, bet zaudētājiem par astoņiem punktiem vairāk guva Ali Traore. Tas "ASVEL" klubu no zaudējuma neglāba…

Izmantotie resursi:
euroleague.net


Jorgoss Bardzokass. Foto: Sputnik/Scanpix

''Olympiacos'' pagarina līgumu ar galveno treneri Bardzokasu līdz 2026. gadam

Grieķijas basketbola grands Pirejas ''Olympiacos'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Jorgosu Bardzokasu līdz 2026. gadam.
Pablo Laso. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Laso pārņem ''Baskonia'' trenera grožus, ''Žalgiris'' atrod aizstājēju Šmitam

Vairāki būtiski jaunumi šodien bijuši Eirolīgas klubu rindās. Par Pablo Laso iecelšanu kluba galvenā trenera amatā paziņojusi ''Baskonia'', bet Kauņas ''Žalgiris'' atradis aizvietotāju Rolandam Šmitam - serbu Alenu Smailagiču. Bruņoties turpina Artūra Žagara Stambulas ''Fenerbahce'', kas no Telavivas ''Maccabi'' izpirkusi Bonzī Kolsonu un gatavojas savām rindām pievienot arī Veidu Baldvinu.
Dairis Bertāns. Foto: FIBA
3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.