Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itālijas finālsērijas MVP Džentilem līgumus piedāvā "Rockets", CSKA

Andrejs Siliņš

Itālijas finālsērijas MVP Džentilem līgumus piedāvā "Rockets", CSKA
Alesandro Džentile
Foto: LaPresse/Scanpix

Nupat par Itālijas čempionu Milānas "EA7 Emporio Armani" rindās kļuvušais 21 gadu vecais Alesandro Džentile saņēmis līguma piedāvājumu gan no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets", gan no Eiropas bagātākā kluba Maskavas CSKA.

200 centimetrus garais un 104 kilogramus smagais uzbrūkošais aizsargs Džentile palīdzēja Milānas "Emporio Armani" izcīnīt pirmo Itālijas čempiontitulu kopš 1996. gada. Pats Džentile finālsērijā vidēji guva 13,0 punktus, izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu un atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles, tiekot atzīts par sērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. Tāpat Džentile otro reizi karjerā tika atzīts par Itālijas labāko jauno (U22) spēlētāju.

"Emporio Armani" ir spēkā līgums ar komandas kapteini vēl uz sezonu, bet klubs jau sagatavojis jaunu līgumu uz trim gadiem par 800 000 eiro sezonā. Tomēr tā nav vienīgā iespēja karjeras turpināšanai. Džentili nolūkojis Eiropas grands Maskavas CSKA, kam ar 40 miljonu dolāru budžetu nevajadzētu būt problēmām izpirkt spēlētāja pašreizējo līgumu ar Milānas klubu.

Nupat notikušajā NBA drafta ceremonijā Džentili ar 53. numuru izvēlējās Minesotas "Timberwolves", bet uzreiz pārdeva tiesības uz spēlētāju Hjūstonas "Rockets" klubam. Teksasieši gatavi piedāvāt divu gadu garantēto līgumu ar galvenā trenera Kevina Makheila solījumu par vietu sastāva rotācijā.

Līgumā ar Milānu iestrādāts punkts, ka pēc šīs sezonas NBA piedāvājuma gadījumā iespējas to izpirkt. Tiesa, summa nav zināma. NBA klubi drīkst maksāt līdz 500 000 dolāru par līguma izpirkšanu.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-28 14:38, pirms 10 gadiem
21 gads un komandas kapteinis? Neko tā...un 104 kg priekš SG? iespaidīgi...

  +8 [+] [-]

, 2014-06-28 15:24, pirms 10 gadiem
Ja šito čali paņēma vien ar 53.numuru, tad nav jābrīnās, ka Siliņu neizvēlējās.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-28 16:50, pirms 10 gadiem
Cerams,ka vienosies ar Rockets,jo viņam ir milzīgs potenciāls un iespaidīgi parametri, jau tagad pavērojot kā viņš kapā gan Itālijā, gan Eirolīgā var redzēt,ka NBA nepazudīs un turpinās progresēt.. Protams CSKA piedāvās lielāku ciparu,bet cerams čalis neiekritīs uz naudu.