Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Jasikēvičs par "Žalgiris" spēlētājiem: "Viņi ir gatavi mirt tā krekla dēļ"

Jasikēvičs par "Žalgiris" spēlētājiem: "Viņi ir gatavi mirt tā krekla dēļ"
Šarūns Jasikēvičs. Foto: EPA/Scanpix

ULEB Eirolīgas sezona sasniegusi ceturtdaļfinālu fāzi, un izslēgšanas spēļu pirmo kārtu šovakar (21:00) sāks Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris", kas principiālā duelī uzņems "Barcelona" ar Lietuvas basketbola leģendu Šarūnu Jasikēviču galvenā trenera amatā. Pirms mača Jasikēvičs veltīja atzinīgus vārdus pretinieku komandai, kuru savulaik vadījis arī pats.

"Pirmkārt, jāsaprot, kas ir šī komanda, jo tā netiek cienīta tik daudz kā citas. Ja tādas komandas kā "Anadolu Efes", "Fenerbache", "Valencia", "Milan" un "Baskonia" tiek uztvertas kā nopietnas sāncenses, tad "Žalgiris" ir ticis augstāk par tām - sezonā, kurā komanda zaudējusi savu labāko spēlētāju [domāts saspēles vadītājs Kīnans Evanss]," izteicās Jasikēvičs. "Es šos spēlētājus ļoti labi pazīstu. Ļoti labi zinu gan treneri, gan fanus. Man viņus nav grūti novērtēt, bet tas būs jādara "Barcelona" līdzjutējiem un vissvarīgāk - spēlētājiem."

"Tā ir komanda, kas nevienam neko nedāvina, un kur visi ir gatavi mirt tās krekla dēļ. Viņu sastāvā nav superzvaigžņu, bet statistiski tā ir labākā Eirolīgas komanda pēdējās piecās spēles minūtēs," pretinieku komandu raksturoja "Barcelona" galvenais treneris.

Lietuviešu speciālists no 2015. līdz 2020. gadam atradās Kauņas "Žalgira" galvenā trenera amatā, augstāko punktu sasniedzot pirms piecām sezonām - 2018. gadā Lietuvas spēcīgākais klubs izcīnīja Eirolīgas bronzu. Tagad Jasikēvičs jau trešo sezonu atrodas pie "Barcelona" stūres - katalāņu vienība Jasikēviča vadībā abas iepriekšējās sezonas sasniedza turnīra "Final Four", ieņemot attiecīgi otro un trešo vietu. Šogad "Barcelona" Eirolīgas regulāro turnīru noslēdza otrajā pozīcijā.

"Skaidrs, ka tituls ir galvenais mērķis, bet jāsaprot, kā vadīt ceļu uz to - jāiet no spēles uz spēli. Cenšos iet soli pa solim. Mēģinu reaģēt uz notiekošo laukumā, un pieņemt attiecīgus lēmumus no ceturtdaļas uz ceturtdaļu. Pielikt pa mazumiņam ir pareizā mentalitāte," treneris skaidroja savu pieeju.

Ceturtdaļfinālu Jasikēviča vadītā Barselonas komanda uzsāks pārpildītu tribīņu priekšā Kauņā - ja izdosies pārvarēt "Žalgira" barjeru, tad zaļibalto mājvietā būs jāatgriežas arī uz "Final Four" turnīru cīņā par trofeju. Treneris gan šim faktam nepiešķīra papildus nozīmi: "Tam, ka šogad "Final Four" notiek Kauņā, nav nozīmes. Es būtu ļoti priecīgs uzvarēt arī Dubaijā."

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...


, 2023-04-26 17:28, pirms gada

===Ceturtdaļfinālu Jasikēviča vadītā Barselonas komanda uzsāks pārpildītu tribīņu priekšā Kauņā===

Nē, tā gan nenotiks. Spēle šodien un piektdien notiek Palau Blaugrana, Barselonā.
Viļņas "Wolves" basketbolists Daniels Basliks ar bumbu spēlē pret Ulmas "Ratiopharm". Foto: BC Wolves Vilnius

Lietuvas klubiem seši zaudējumi sešās spēlēs ULEB Eirokausa ievadā

ULEB Eirokausa sezonu neveiksmīgi iesākuši Lietuvas klubi Viļņas "Wolves" un Panevēžas "Lietkabelis", kuriem visās līdzšinējās spēlēs zaudējumi.
Emma Kenona un Anete Šteinberga. Foto: Polkowice Basket

Šteinbergai varens uzrāviens galotnē un zaudējums Eirolīgas startā

Otrdien, 8. oktobrī, Brno un Saragosā sākās "EuroLeague Women" regulārā sezona basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Polkowice Basket" izbraukumā Spānijā zaudēja "Zaragoza" ar 73:76.
Roberts Blumbergs aizsardzībā pret Čehijas "Nymburk". Foto: FIBA

Blumbergam 10+6 un koeficients -19 negaidītā zaudējumā Čempionu līgā

FIBA Čempionu līgā pirmo klupienu šosezon piedzīvoja Roberta Blumberga Stambulas "Galatasaray", savā laukumā ar 75:87 kapitulējot Čehijas titulētākā kluba "Nymburk" priekšā, savukārt Rodiona Kuruca Mursijas komanda Atēnās ar 81:76 uzveica "Peristeri".