Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dončičs turpina papildināt kolekciju: supertalants saņem arī Spānijas līgas sezonas MVP

Andrejs Siliņš

Dončičs turpina papildināt kolekciju: supertalants saņem arī Spānijas līgas sezonas MVP
Luka Dončičs
Foto: Reuters / Scanpix

Spānijas basketbola čempionāta ACB līga, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko nacionālo čempionātu pasaulē aiz NBA, paziņojusi, ka par 2017./2018. gada sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts 19 gadus vecais Madrides "Real" slovēņu aizsargs Luka Dončičs, kuram tas ir kārtējais šosezon saņemtais apbalvojums.

Tāpat kā Eirolīgā, arī ACB līgā nu uzstādīts jauns rekords, Dončičam kļūstot par visu laiku jaunāko sezonas MVP balvas ieguvēju. ACB līgā iepriekšējais rekords piederēja Nikolā Mirotičam, kurš šādu atzinību saņēma 22 gadu vecumā. Spānijas čempionātā balvas saņēmēju nosaka balsojumā, saskaitot līdzjutēju, mediju pārstāvju, līgas komandu treneru un līgas spēlētāju balsis.

19 gadus vecais Dončičs aizvadītajā ACB līgas regulārajā sezonā vidēji guva 12,8 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas, atdeva 5,0 rezultatīvas piespēles un sakrāja +19,3 efektivitātes indeksa punktus. Madrides "Real" sezonu noslēdza pirmajā vietā (30-4) un ceturtdaļfinālā spēlēs pret Tenerifes "Iberostar".

Dončičs saņēma pirmo vietu no medijiem un treneriem, otro vietu no spēlētājiem un trešo vietu no līdzjutējiem. Tuvākais sekotājs bija Vitorijas "Baskonia" spēka uzbrucējs Tornike Šengelija - gruzīnu basketbolists saņēma otrās vietas no līdzjutējiem, medijiem un treneriem, bet spēlētāju starpā tika atzīts par labāko. Summā Dončičs apsteidza Šengeliju vien par pieciem punktiem.

Iepriekš Dončičs bez pārsteigumiem jau saņēma ACB līgas labākā jaunā spēlētāja balvu, kas basketbolistam tika otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā labāko jauno spēlētāju balsojumā un arī simboliskajā pieciniekā bija gan Rolands Šmits, gan Anžejs Pasečņiks, kuri šosezon vairs netika kvalificēti kā jaunie spēlētāji.

Simboliskajā pieciniekā bez Dončiča iekļauti arī Jāņa Blūma komandas biedrs Saragosā Gerijs Nīls, Madrides "Estudiantes" aizsargs SIlvens Landesbergs, jau minētais Šengelija, kā arī no līgas izkritušās Bilbao komandas nīderlandiešu centrs Henks Norels. Līdz ar to pirmo reizi kopš 2004. gada simboliskajā sezonas pieciniekā netika iekļauts neviens spāņu basketbolists.

Dončičs, kuram tiek paredzēts pirmais numurs šī gada NBA draftā, šosezon saņēmis sekojošas balvas:
Eirolīgas sezonas MVP, Eirolīgas "Final Four" MVP, ACB līgas sezonas MVP, ACB līgas labākais jaunais spēlētājs, Eirolīgas Uzlecošā zvaigzne, ACB līgas simboliskais piecinieks, Eirolīgas simboliskais piecinieks, ACB līgas jauno spelētāju simboliskais piecinieks, "EuroBasket 2017" simboliskais piecinieks.

ACB līgas sezonas MVP balsojums

Spēlētājs (Klubs)LīdzjutējiMedijiSpēlētājiTreneriKopā
Luka Dončičs (Real Madrid)1025152575
Tornike Šengelija (Baskonia)1515251570
Gerijs Nīls (Zaragoza)510101035
Faku Kampaco (Real Madrid)2525
Silvens Landesdebrgs (Estudiantes)51015

Izmantotie resursi:
ACB.COM