Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blats: "Tu vari izdarīt vairāk ar mazāk, kamēr dari to pareizi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Blats: "Tu vari izdarīt vairāk ar mazāk, kamēr dari to pareizi"
"Maccabi Tel Aviv" galvenais treneris Deivids Blats
Foto: AFP/Scanpix

"Mūsu priekšrocība slēpās apstāklī, ka varējām turēties cieši blakus un pakļaut otru komandu spiedienam. Un mēs to izdarījām," Eirolīgas čempions, "Maccabi Tel Aviv" galvenais treneris Deivids Blats slavēja savus basketbolistus par izpildīto uzdevumu.

Pablo Laso, "Real Madrid" galvenais treneris

"Apsveicu “Maccabi” ar čempiontitula izcīnīšanu. Tā bija izcila spēle, taču otro reizi pēc kārtas (finālā) esmu nokļuvis zaudētāja lomā. Šī ir viena no smagākajām preses konferencēm, kādās man nācies piedalīties. Taču, kā teicu saviem spēlētājiem, jums jābūt lepniem par gada garumā paveikto, lai nokļūtu šeit un sacenstos šajā spēlē. Pēc tam mums ātri jāatjaunojas. Otrdien mūs gaida nākamā spēle. Mums jānorij rūgtums, jābūt gataviem atgriezties un vēlreiz spēlēt šajā spēlē.

Kad iesāc gadu un veido komandu, gribi, lai tā izskatītos, kā vēlies. Treneriem sāpīgākā lieta ir zaudēt spēlētājus savainojumu dēļ. Grūti samierināties ar tāda veida zaudējumiem. Protams, mums pietrūka Dontaje Dreipers izslēgšanas spēlēs pret “Olympiacos”. Žēl, ka viņš nebija kopā ar mums, taču nekad neizmantosim to kā attaisnojumu. “Maccabi” komanda ir lieliska čempione.

Esam spēruši šo soli. Šī spēle ir kā neiemests brīvmetiens. Bijām ļoti tuvu savam mērķim. Komandai jābūt lepnai. Par to esam priecīgi. Taču esmu pārliecināts, ka notikušais kalpos kā mācība, iespējams, smaga mācība. Mums jānovērtē šī mācība un šī pieredze. Mūs vienmēr gaidīs šķēršļi, kurus jāpārvar."

”Real Madrid” saspēles vadītājs Serhio Rodrigess. Foto: AFP/Scanpix

”Četru fināla” vērtīgākais spēlētājs Tairīss Raiss ar dēlu un MVP balvu

”Real Madrid” spēlētāji pēc zaudējuma Eirolīgas finālā

”Maccabi” fani Rabīna laukumā (Kikar Rabin) Telavivā

Svinības Telavivā

Deivids Blats, "Maccabi" galvenais treneris

"Viens no labākajiem citātiem, kādu esmu lasījis, raksturo pēdējos brīžus Stīva Džobsa dzīvē. Viņš bija varens vīrs. Pēdējais vārds, kuru viņš pateica, bija “wow”. Tas nozīmē, ka viņš saskatīja kustību, kura mums visiem deva kādu cerību. Esmu par to domājis ilgi, ilgi, jo basketbolā un sportā katra diena nav lieliska diena. Gadās smagas dienas, sarūgtinājumi, šķēršļi, problēmas. Ceļš, kādā tu tiec ar šīm lietām galā un attieksme, kura daudz reižu atkārtojas, nosaka – spēsi iet uz priekšu vai nē un vai spēsi gūt panākumus. Taču trenerim svarīgākā lieta ir, vai viņš spēs vest savus vīrus pretī lielākām un labākām lietām, vai izvedīs viņus no tumsas, kad viņi neredz (gaismu).

Šī ir varena, varena diena mūsu spēlētājiem, mūsu klubam, mūsu līdzjutējiem un, domāju, basketbolam kopumā. Jūs redzējāt komandu, kura individuāli nebija starp talantīgākajām. Neapgalvoju, ka mums nav talantu. Mums ir talanti, taču nav talantīgākā individuālistu grupa. Taču kā komanda mēs bijām labākā komanda. Rezultāts to apstiprina un veids, kā to paveicām, to apstiprina.

Apsveicu “Real Madrid” ar teicami aizvadītu Eirolīgas sezonu. Nedomāju, ka mums izdotos viņus pārspēt sērijā līdz vairākām uzvarām. Taču Eirolīgas “Četru fināls” ir ļoti īpašs turnīrs un jums ir iespēja vienā spēlē sakaut komandas, kuras uz papīra izskatās labāk. Šajā nedēļas nogalē paveicām to divreiz, vispirms izcīnot lielisku uzvaru pār CSKA – vēl vienu augsta līmeņa komandu.

Sekoja fantastiska spēle, kuru aizvadījām kā čempioni. Un es pieticīgi saku, ka mēs bijām pelnījuši uzvarēt. Esmu tik priecīgs par saviem puišiem. Lepns par organizāciju un esmu ļoti, ļoti gandarīts par vēsti, kuru nosūtījām treneriem un komandām visur. Tu vari izdarīt vairāk ar mazāk, kamēr dari to pareizi.

Mūsu priekšrocība slēpās apstāklī, ka varējām turēties cieši blakus un pakļaut otru komandu spiedienam. Un mēs to izdarījām. Viņi bija rezultatīvākā komanda turnīrā un mūsu uzdevums bija noturēt viņus 70-80 punktu robežās. Teicu puišiem – ja mēs neļausim viņiem pamatlaikā gūt vairāk par 75 punktiem, mēs uzvarēsim. Pamatlaikā mēs to izdarījām. Spēlējām stabili un mierīgi.

Brīnos, vai “Real” spēlētāji priecājās, kad sakāvām CSKA. Brīnos, jo neesmu jautājis. Taču uz papīra mēs bijām vājāka komanda. Piektdien viņi izskatījās kā pasaules kāvēji. Svētdien tas uz viņiem atstāja negatīvu iespaidu. Viņi domāja, ka klāsies vieglāk, nekā notika. Viņi pārstāja spēlēt savu spēli un mēs bijām blakus. Izturējām viņu sitienus pavēderē, nevis sejā. Un tad, astotajā raundā, izdarījām labus sitienus sejā un, kad pienāca laiks nokautam, mēs to izdarījām."

Izmantotie resursi:
Real Madrid vs. Maccabi Electra Tel Aviv -...!quotes

     [+] [-]

, 2014-05-19 15:19, pirms 10 gadiem
Tieši tā ! Maccabi, futbolā - Atletico , tie ir tikai spilgtākie piemēri , vienmēr vairāk simpatizējušas komandas , kuras ar mazākiem līdzekļiem sasniedz augstākos rezultātus !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja