Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Le Havre" būtiski pastiprinās

"Le Havre" būtiski pastiprinās
Denijs Strongs ar "Le Havre" treneri
Foto: premiumwanadoo.com

Francijas basketbola klubs "Le Havre" papildinājis sastāvu ar diviem amerikāņiem - uzbrucēju Deniju Strongu, kā arī spēka uzbrucēju Markusu Sloteru. "Le Havre" piedalīsies ULEB Eiropas kausā, kas sāksies nākamnedēļ.

"Le Havre" 33 gadus veco Deniju Strongu paņēmuši kā aizvietotāju savainotajam Romeinam Duportam. Interesanti, ka "Le Havre" klubs nav svešs 200 cm garajam Strongam, jo viņš tur jau spēlējis 1999./2000. gada sezonā. Strongs savas karjeras laikā spēlējis Spānijā, Itālijā, kā arī citā franču klubā "Gravelines", kura sastāvā ULEB kausā vidēji guvis 14,3 punktus un izcīnījis 5,1 atlēkušās bumbas.

Aizpagājušo sezonu (2006./2007.) Sloters pavadīja Turcijas "Karsiyaka", kur vidēji spēlē guva 13,3 punktus un izcīnīja 10,2 atlēkušās bumbas. 2007. gada vasarā 23 gadus vecais basketbolists noslēdza divu gadu līgumu ar Nacionālās Basketbola Asociācijas klubu Maiami "Heat", kur noturējās līdz pat pēdējai dienai, kad vajadzēja nosaukt galīgo sastāvu. "Heat" nolēma lauzt līgumu un atskaitīja 206 cm garo basketbolistu. Sešās pirmssezonas pārbaudes spēlēs Maiami sastāvā Sloters vidēji guva 6 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas. Savā labākajā spēlē spēka uzbrucējs guva 17 punktus un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas.

Karjeru Sloters turpināja Izraēlā, kur pievienojās Jeruzalemes "Hapoel". Izraēlas čempionāta spēlēs Sloters laukumā pavadītajās 17 minūtēs vidēji spēlē guva astoņus punktus, izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas un bloķēja vienu metienu. Savukārt piecās ULEB kausa izcīņas spēlēs Sloters vidēji guva 5,6 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas. Pēc pāris mēnešiem Izraēlā viņš tika atlaists, bet ilgi bez darba nepalika, pievienojoties Francijas klubam "Gravelines", kur vidēji guva 9,5 punktus un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas.

Šo sezonu Sloters sāka Vācijas augstākās līgas klubā Brēmerhafenes "Eisbaren", kur bija Ivara Timermaņa komandas biedrs. Komanda sezonu sāka neveiksmīgi, ierindojoties turnīra tabulas lejasgalā. Šāda snieguma iespaidā sastāvs cieta izmaiņas un atlaisti tika Sloters un Timermanis. Sloters gan bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, vidēji gūstot 18 punktus, izcīnot 10,7 atlēkušās bumbas. Kluba galvenais treneris lietuvietis Šarūns Sakalausts viņa atlaišanu pamatoja ar vairākiem pārkāpumiem, no kuriem pēdējais esot bijis ēdienreizes ieturēšana 40 minūtes pirms spēles sākuma... Jādomā gan, ka tas nebija galvenais Slotera atlaišanas iemesls.

Lai nu kā Sloteram gājis, noteikti var teikt, ka "Le Havre" komanda ir ieguvusi spēcīgu papildinājumu sastāvam, kas palīdzēs veiksmīgākam startam ULEB Eiropas kausā. "Le Havre" ir vienā grupā ar Maskavas apgabala "Himki", Stambulas "Besiktas" un Trevīzo "Benetton".

Markusa Slotera video

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com
premiumwanadoo.com