Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Blūmam pirmā uzvara VTB līgā, Strēlniekam - otrā

Andrejs Siliņš

Blūmam pirmā uzvara VTB līgā, Strēlniekam - otrā
Jānis Strēlnieks
Foto: bc-spartak.ru

Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Sanktpēterburgas "Spartak" vienība pirmdien savā otrajā VTB Vienotās līgas regulārās sezonas spēlē ar rezultātu 52:51 izbraukumā apspēlēja citu Krievijas lielklubu Kazaņas "Unics", izcīnot otro uzvaru divos mačos. Savukārt Jāņa Blūma pārstāvētā Viļņas "Lietuvos Rytas" mājās ar 81:70 apspēlēja Samaras "Krasie Krylya".

Strēlnieka "Spartak" pieveic arī "Unics"

VTB līgas jauno sezonu "Spartak" sāka pirms nedēļas, savā laukumā sagraujot bez vairākiem līderiem (tostarp Jāni Blūmu) spēlējušo "Lietuvos Rytas" - 75:48. Šovakar pretī stājās pagājušās sezonas Eirolīgas Top8 komanda Kazaņas "Unics", pie tam spēle notika izbraukumā. Viens no mača soģiem bija Latvijas labākais tiesnesis Oļegs Latiševs.

Spēle bija līdzīga visā tās garumā - pēc pirmā puslaika uz tablo mirgoja vienāds punktu skaits abām komandām (33:33). Otrā puslaika ievadu veiksmīgāk sāka viesi no Pēterburgas, turoties vadībā visu trešo ceturtdaļu un lielāko pārsvaru sasniedzot pašā tās izskaņā - 46:40. Septiņas minūtes pirms beigām "Spartak" sasniedza jau deviņu punktu pārsvaru (51:42), tomēr atlikušajā laikā "Unics" guva astoņus bezatbildes punktus pēc kārtas un nepilnu minūti līdz beigām vairs tikai 51:50.

Melnkalniešu spēka uzbrucējs Vladimirs Dragičevičs 42 sekundes pirms beigām realizēja pirmo no diviem soda metieniem, taču pats uzreiz atdarīja ar pārkāpumu Aleksandram Deduškinam, nosūtot otro uz soda metienu līnijas otrā laukuma galā. Pieredzējušais centrs iemeta otro no diviem metieniem, bet atlikušajās sekundēs "Spartak" aizsargs Patriks Beverlijs vēl paspēja aizmest garām metienu divu punktu vērtē, un "Spartak" svinēja uzvaru - 52:51.

Uzvarētāju rindās latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa, laukumā pavadīja 23 minūtes un 55 sekundes, guva divus punktus (2p. 1/1, 3p. 0/3), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs komandā), saņēma trīs piezīmes, reizi kļūdījās un spēli pabeidza ar lietderības koeficientu +6, savukārt pēc +/- rādītāja Strēlnieks ar +8 bija labākais komandā.

Šī bija "Spartak" otrā uzvara divās spēlēs, bet "Unics" piedzīvoja pirmo neveiksmi divos mačos. Nākamo spēli VTB līgā "Spartak" aizvadīs pēc nedēļas Tallinā, tiekoties ar Igaunijas čempioni "Kalev/Cramo".

Blūma "Rytas" atspēlējas un izcīna pirmo uzvaru

Cita latviešu saspēles vadītāja Jāņa Blūma pārstāvētā Viļņas "Lietuvos Rytas" pirmdien mājās uzņēma Samaras "Krasnie Krylya". Maču apkalpoja latviešu arbitrs Arnis Ozols. Lietuvas vicečempione nesen piedzīvoja lielas izmaiņas - tika atbrīvots galvenais treneris Aleksandrs Džikičs. Kolorītā serba vietā pie komandas stūres stājies vietējais speciālists un līdzšinējais asistents Darjuss Maskoļūns. Lai nu kā, mājinieki maču sāka ļoti vēsi, ko Samaras komanda izmantoja uz nebēdu - 22:8 pēc desmit spēlētām minūtēm.

Otrajā ceturksnī spēle izlīdzinājās, un "Rytas" nedaudz arī atguva zaudēto, puslaikā dodoties pie mīnus deviņi - 35:44. Otrā puslaika ievadā Blūms iemeta divus trijniekus, "Rytas" veica izrāvienu 12:0 un pārņēma vadību. No spēles sākumā redzētā kūtruma vairs nebija ne miņas, un trešā ceturkšņa pēdējā sekundē Nedovičs ar trijnieku panāca jau 62:54 Viļņas labā. Četras minūtes pirms cīņas beigām Babrausks ar tālmetienu pirmo reizi panāca desmit un vairāk punktu pārsvaru mājiniekiem- 74:63. Arī pēdējās ceturtdaļas izskaņā ar precīzu tālmetienu izcēlās Dedovičs, un "Rytas" svinēja pirmo panākumu VTB līgā - 81:70.

Jānis Blūms spēli sāka pamata pieciniekā, laukumā pavadīja 19 minūtes un 19 sekundes, guva 11 punktus (2p. 0/1, 3p. 3/4, s.m. 2/2), atdeva četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, reizi kļūdījās un bija spiests atstāt laukumu priekšlaikus piecu piezīmju dēļ.

Tā bija pirmā "Rytas" uzvara jaunajā VTB līgas sezonā - iepriekšējos mačos tika zaudēts "Spartak" (48:75) un "Astana" (71:72). Otro uzvaru Viļņas komanda centīsies izcīnīt pēc nedēļas Kazaņā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja