Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Neatceros, kad pēdējoreiz nospēlēju tik daudz"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Bertāns: "Neatceros, kad pēdējoreiz nospēlēju tik daudz"
Dairis Bertāns
Foto: Philipp Korting, Sportacentrs.com

Vakar Eiropas kausa izcīņā basketbolā pirmo zaudējumu grupā piedzīvoja Daira Bertāna pārstāvētais "Bilbao Basket", kas Vācijā ar 86:91 atzina Oldenburgas "EWE Baskets" pārākumu. Mūsu basketbolists laukumā pabija teju 37 minūtes un guva 15 punktus, pēc spēles sarunā ar Sportacentrs.com atzīstot, ka neatceras, kad pēdējoreiz vienā mačā tika pie tik ilga spēles laika.

Jau ziņojām, ka Dairis Bertāns vakar guva 15 punktu, taču tas nepalīdzēja viņa pārstāvētajai "Bilbao Basket" izbraukumā Vācijā pieveikt Oldenburgas "EWE Baskets" (86:91). Toties Dairis laukumā pavadīja nepilnas 37 minūtes, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks starp visiem mača dalībniekiem. "Beigās bija tā, ka īsti kājas vairs nevarēju pavilkt... Ja godīgi, neatceros, kad pēdējoreiz tik daudz nospēlēju - varbūt kādās spēlēs ar pagarinājumiem. Vakar treniņā Alekss Mumbru dabūja nelielu traumu, tāpēc spēlētāju rotācija izjuka un nebija kā parasti. Varbūt tāpēc arī beigās bija grūtāk un savus metienus nevarēju iemest. Taču spēles sākumā jau netaupīsies, lai beigās varētu nospēlēt labāk - izliku spēkus visas spēles garumā, tāpēc beigās arī pietrūka," pēc mača sarunā ar Sportacentrs.com atzina Bertāns.

Bilbao klubam šis bija pirmais zaudējums līdzšinējās piecās spēlēs Eiropas kausa izcīņā, taču Spānijas čempionātā zaudējumi krājas cits pēc cita, turklāt turpinājumā gaida cīņas pret spēcīgajām Barselonas un Malagas vienībām. Bertāns gan skaidro, ka kluba iekšienē piedzīvotās neveiksmes nemieru neizraisa: "Pagaidām nav ne krīzes, ne trauksmes zvanu. Mēs zinām, kas mums jādara. Pēc pēdējās zaudētās spēles Spānijas līgā mums bija sapulce. Izrunājām ar treneri, ka varbūt pāris šīs spēles Eirokausos varam arī atļauties zaudēt - nekas traks nenotiks. Strādāsim smagāk treniņos - būs vairāk tādu treniņu kā pirmssezonā, kad īsti nebijām daudz kopā trenējušies. Pēc tam visam vajadzētu būt kārtībā. Nākamās spēles [pret Barselonu un Malagu] būs mājās, un cīnīsimies, bet, ja zaudēsim, neviens traģēdiju no tā netaisīs. Tas pagaidām ir labi, ka nav nekāda baigā spiediena - ir grūti spēlēt, ja zina, ka "aiz muguras" kāds stāv un saka - ja šo nevinnēsiet, tad viss... Tādā ziņā viss ir kārtībā."

Nesen komandu pameta lietuviešu basketbolists Mindaugs Lukauskis, turklāt ne visai spīdošie rezultāti varētu mudināt kluba vadību pārdomāt par iespējamajām izmaiņām sastāvā. "Nezinu, vai kaut kas mainīsies. [Mindaugs] Lukauskis bija paņemts tikai uz mēnesi, jo sezonas sākumā mums bija traumēti spēlētāji, mani ieskaitot. Bija nepieciešams kāds aizstājējs, bet, tā kā diezgan ātri tiku atpakaļ pēc traumas, Mindaugs īsti nedabūja uzspēlēt. Pagaidām nav nekas dzirdēts, ka manā pozīcijā varētu kaut kas mainīties. Iespējams, meklēs vēl kādu tīru saspēles vadītāju, [Rodžers] Grimau spēlēs kā otrais, un dalīsim minūtes, bet tagad grūti par to spriest," komentēja mūsu basketbolists.

Pārmaiņus Bilbao komandā darbojoties gan kā saspēles vadītājs, gan otrais numurs, Bertāns gan atzina, ka priekšroku dod spēlēšanai otrā numura pozīcijā: "Ja liek, tad spēlēju par saspēles vadītāju - problēmu nav. Taču labāk un vieglāk spēlēt kā otrajam numuram, jo laukumā ir mazāk uzdevumu - nāc ārā no bloka un met. Pirmajam jākontrolē visi pārējie spēlētāji, pašam jāiet pāri un arī jāsedz pretinieku saspēles vadītājs. Tas prasa daudz vairāk spēka."

     [+] [-]

, 2013-11-13 04:07, pirms 11 gadiem
ŅEMIET BRAUNU NO VEF, viņš mums nav vajadzīgs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-13 09:35, pirms 11 gadiem
Bertāns spēlējot Spānijā kļūst vizuāli līdzīgs Nadalam bet tā jau protams malacis

     [+] [-]

, 2013-11-13 13:53, pirms 11 gadiem
vieglais uzbrucejs ir sf jeb 3. numurs, nevis 2.numurs.