Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas prezidents: "FIBA nolēma atņemt to, ko pati nespēja izveidot"

Rolands Eliņš

Eirolīgas prezidents: "FIBA nolēma atņemt to, ko pati nespēja izveidot"
Eirolīgas prezidents Hordi Bertomeu
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

ULEB Eirolīgas jaunās sezonas sākumam par godu līgas prezidents Hordi Bartomeu intervijā “La Gazzeta dello Sport” atzīmējis diskusijas par komandu skaitu šajā turnīrā, kā arī veltījis pārmetumus Starptautiskajai basketbola federācijai (FIBA).

“FIBA vienkārši nolēma atņemt mums to, ko pati tā arī nespēja uzbūvēt,” sacīja Hordi Bertomeu. “Bez jebkāda pašu radīta plāna, bet ar savu autoritāti. Ja viņi saka, ka ir sporta vērtību aizstāvji, bet tajā pašā laikā izturas šādi, tad viņu pozīcija ir vēl sliktāka.”

“Uzskatu, ka FIBA paveiktais pēdējais sešos līdz septiņos mēnešos nav pieņemams,” turpināja Bertomeu. “Nedrīkst draudēt atņemt olimpisko spēļu kvalifikāciju turnīru rīkošanu vai vienkārši diskvalificēt klubus.”

Par FIBA juridiskajām tiesībām piemērot sankcijas klubiem tika ierosināta arī tiesas prāva, kurā savu galējo atzinumu sniegs Eiropas Savienības tiesa. Bertomeu norādīja, ka tās lēmums sagaidāms tuvāko nedēļu laikā: “Viņi nav sporta eksperti, taču vēlas izpētīt visus lietas apstākļus un potenciālās sekas. Ceru, ka ES lēmums būs par labu mums, un klubi paši varēs izvēlēties, kādos turnīros piedalīties.”

Bertomeu vadītā Eirolīga tikmēr šodien oficiāli uzsāks jauno izspēles sistēmu, kurā piedalās vairs tikai 16 komandas. Bertomeu intervijā Itālijas laikrakstam gan uzsvēra, ka komandu skaita izmaiņas nākamajās sezonās ir pilnīgi iespējams notikums un viņš nevar apstiprināt “16” kā visoptimālāko komandu skaitu Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
La Gazzetta dello Sport - News in tempo reale...

  -1 [+] [-]

, 2016-10-12 15:06, pirms 8 gadiem
Godīgi tas protams nav. ULEB tomēr no nulles izveidoja 2 spēcīgus turnīrus un FIBA tagad to sagrāva. ULEB eirolīgu un kausu varēja mierīgi salīdzināt ar Uefa čempionlīgu un kausu,kur piedalās katras valsts labākās komandas. Iedomājos,ja FIFA tagad pateiktu,ka rīko klubu tūrnīrus un lai tik kāds pamēģina piedalīties UEFA turnīros savādāk izslēgs to valsti no FIFA turniriem. Tas būtu kaut kas neaptverams.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-12 16:57, pirms 8 gadiem
Ferrari labi teikts, pilnībā piekrītu. Mūsu klubiem vienmēr ir bijusi iespēja tikt līdz eirolīgai, cita lieta ir ka mūsu budžeti un varēšana ir pa mazu. Vienīgais, kas ir varbūt nesmuki, ka komandas nevar palikt, noturēties tajā Eirolīgā kvai tiek top16..

     [+] [-]

, 2016-10-13 09:31, pirms 8 gadiem
krējumu nosmelt visi gudri