Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

A.Kurucs: "Jūtu, ka mums ir uzvarētāju mentalitāte"

Andrejs Siliņš

A.Kurucs: "Jūtu, ka mums ir uzvarētāju mentalitāte"
Artūrs Kurucs. Foto: FIBA

"Vēlos parādīt savu meistarību, tās lietas, pie kā esmu strādājis Spānijā klusumā bez izrādīšanās sociālajos medijos," sarunā ar FIBA Čempionu līgas satura veidotāju Deividu Hainu sacīja 19 gadus vecais aizsargs Artūrs Kurucs, kurš šosezon īrē no "Baskonia" pārstāv "VEF Rīga".

"Neesam sākuši sezonu ļoti labi, īpaši pēdējā spēlē, kur bijām vadībā lielāko mača laiku, bet beigās zaudējām. Pēc šādiem zaudējumiem mēs esam tikai vēl izsalkušāki. Jūtu, ka mums ir uzvarētāju mentalitāte un visi puiši komandā grib izcīnīt tikai uzvaras," par iepriekšējās nedēļas spēli pret "Gaziantep" (81:85) sacīja Kurucs. "Man personīgi sezona sākusies labi. Treneris uzticas, jūtos komandā komfortabli un daru visu, kas manos spēkos, lai palīdzētu komandai izcīnīt uzvaras."

"Ir tik vienreizēji atkal būt mājās un runāt ar komandas biedriem savā valodā, un, protams, ģimenes klātesamība spēlēs un man tuvumā ikdienā. Tā ir svarīgākā lieta, kas man trūka [esot Spānijā]," par iejušanos VEF pēc vairākiem pavadītiem gadiem "Baskonia" sistēmā sacīja jaunais basketbolists. "Galvenā ideja, pievienojoties VEF komandai, bija spert soli uz priekšu un izmēģināt spēkus tik augstā līmenī, kāds ir Čempionu līgā un Latvijas-Igaunijas līgā, kur arī spēlē vairākas augsta līmeņa komandas. Man jātiek pie minūtēm, jājūt atlētiskums, konkurence un detaļas, kas nepieciešamas, lai spēlētu šajā līmenī. Izvēlējāmies VEF, jo pēc sarunas ar treneri jutu, ka šī man būs laba vieta, es šeit tikšu pie spēles laika un varēšu palīdzēt komandai dažādos veidos."

"Iepriekšējā sezona Spānijā bija lieliska, spēlēju "LEB Silver" (pēc spēka trešā līga - A.S.). Tā bija vieta, kur varēju izmantot visu to, ko apguvu un kādu pieredzi ieguvu no pirmās komandas treniņiem," pagājušo sezonu Spānijā atcerējās Kurucs, kurš pērn galvenokārt trenējās ar "Baskonia" pirmo komandu, bet spēlēja fārmklubā. Tāpat Kurucs piedzīvoja debiju ACB līgā. "Klubs man uzticējās, man tika dots spēles laiks fārmklubā, kur biju līdera lomā, tādējādi iemācoties, kā vest komandu uz priekšu laukumā un ārpus tā."

"Par savu attīstību "Baskonia" esmu superpriecīgs. Strādājām pie visa, sākot no individuālajiem treniņiem laukumā un beidzot ar video skautingu un detaļām. Man veicās, ka varēju sākt trenēties ar Eirolīgas komandu jau 16 gados (otrajā sezonā Spānijā). Tas man deva lielu pieredzi, varēju būt līdzās profesionāļiem, redzēt un mācīties dažādas lietas no viņiem," par pavadītajiem gadiem Spānijā sacīja Kurucs, kurš VEF atrodas uz īres tiesībām.

"Nonākot Spānijā, man bija laiks vienatnē - tikai es un basketbols. Tieši tad sāku pa īstam iepazīt sevi. - kas es esmu un kādi ir mani mērķi," atcerējās Artūrs. "Tajā brīdī pārstāju mēģināt sekot sava brāļa [Rodiona Kuruca] sasniegumiem un censties sasniegt to pašu tik pat ātri. Sapratu, ka katram ir savs ceļš un laiks mirdzēt. Turpināju smagi strādāt ar cerību, ka kādu dienu sasniegšu savus basketbola sapņus un mērķus. Tas viss būs, kad būšu veltījis pietiekami daudz laika trenējoties un būšu pelnījis sasniegt savus sapņus."

"Mūsu komandas mērķis šosezon Čempionu līgā ir iekļūt izslēgšanas turnīrā un paveikt tur labāko iespējamo," norādīja Kurucs. "Pats personiski vēlos parādīt savu meistarību, tās lietas, pie kā esmu strādājis Spānijā klusumā bez izrādīšanās sociālajos medijos. Tagad man ir lieliska iespēja. Visas kameras ir uz mani, visa uzmanība ir uz mani. Tagad ir laiks, kad varu to parādīt."

Visu Deivida Haina materiālu par Artūru Kurucu iespējams lasīt šeit: Arturs making his own name as a Kurucs -...

Trešdien VEF komanda aizvadīs piekto spēli Čempionu līgas grupu turnīrā, Arēnā Rīga tiekoties ar pazīstamo Bambergas "Brose" vienību.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-11 20:41, pirms 4 gadiem
Patīk šitā tiršana. Komanda zaudē, bet viņiem esot uzvarētāju mentalitāte. Pašam Artūram gan nav ko pārmest

  +1 [+] [-]

, 2019-11-11 21:04, pirms 4 gadiem
foršs pozitīvs perspektīvs čalis!

diemžēl autors izraujot šādu virsrskstu pasniedz to kā kaut kādu joku, smalki paņirgājās, vsi kaut kāda dīvaina ironija..

     [+] [-]

, 2019-11-11 21:05, pirms 4 gadiem
Laba intervija. Inteligents puisis. NBA uzmanibu nopelnis.

  -2 [+] [-]

, 2019-11-11 21:42, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: foršs pozitīvs perspektīvs čalis!

diemžēl autors izraujot šādu virsrskstu pasniedz to kā kaut kādu joku, smalki paņirgājās, vsi kaut kāda dīvaina ironija..
Normāls virsraksts. Drīzāk jums būtu jāsaprot, ka uzvarētāju mentalitāte nozīmē, ko vairāk kā plikas uzvaras. Atklāti sakot, tam būtu jābūt pašsaprotamam, ka tas ir plašs jēdziens. Kas saistās ar rezultātiem, tad pest varu tikai vienā spēlē, kur nožēlojami nospēlēja. Pārējās cīnās, jā pieredzes un sastāvs dara savu.

     [+] [-]

, 2019-11-11 22:05, pirms 4 gadiem
Pret Valmieru tā noteikti bija... Vai tur ir kaut kas vairāk? Labs jautājums.

     [+] [-]

, 2019-11-11 22:19, pirms 4 gadiem
Paskaties uz Rodionu rodionovu čalīt
Un tad par to uzvarētāju garu
Ventspilnieks

  +2 [+] [-]

, 2019-11-11 23:15, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Normāls virsraksts. Drīzāk jums būtu jāsaprot, ka uzvarētāju mentalitāte nozīmē, ko vairāk kā plikas uzvaras. Atklāti sakot, tam būtu jābūt pašsaprotamam, ka tas ir plašs jēdziens. Kas saistās ar rezultātiem, tad pest varu tikai vienā spēlē, kur nožēlojami nospēlēja. Pārējās cīnās, jā pieredzes un sastāvs dara savu.
?
95% raksts ir par Artūru personīgi, par viņa karjeru. par VEF sezonu pieminēts vienā rindkopā. un pēc 3 zaudējumiem virsrakstā izcelt par uzvarētāju mentalitāti neliekas korekti - dzelteni. šis nav autora orģinālraksts - tikai atsevišķas daļas tulkojums, varu atgādināt oriģināla nosaukumu:

Arturs making his own name as a Kurucs

  -1 [+] [-]

, 2019-11-11 23:41, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: ?
95% raksts ir par Artūru personīgi, par viņa karjeru. par VEF sezonu pieminēts vienā rindkopā. un pēc 3 zaudējumiem virsrakstā izcelt par uzvarētāju mentalitāti neliekas korekti - dzelteni. šis nav autora orģinālraksts - tikai atsevišķas daļas tulkojums, varu atgādināt oriģināla nosaukumu:

Arturs making his own name as a Kurucs
Zinu to, bet tas nosaukums, vismaz es tā saprotu, ir vairāk uz to mentalitāti, ar kādu viņš pieiet spēlei un treniņiem, kā arī komanda. To arī var just viņa intervijā, ka čalis ir ar pareizo motivāciju, tieši tāds līderis ir vajadzīgs komandā, kurš, ar priekšzīmi velk uz priekšu.