Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Diane no "Ventspils" uz ACB līgu

Diane no "Ventspils" uz ACB līgu
Mamadi Diane un Tods Abernetijs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f6

Basketbola kluba "Ventspils" pagājušās sezonas komandas uzbrucējs Mamadi Diane pēc spēlēšanas Latvijā savu karjeru turpinās Spānijā, kur pievienojies ACB līgas komandai Mursijas "UCAM Murcia". Sākotnēji Dianem dots 15 dienu pārbaudes laiks, lai pierādītu savu lietderību.

"Ventspils" komandai Mamadi Diane pievienojās pagājušās sezonas vidū, tās sastāvā kļūstot par Latvijas vicečempionu. Pēc sezonas ventspilnieki nolēma nepaturēt 26 gadus veco basketbolistu. "Ventspils" sastāvā rezultatīvāko sniegumu Diane rādīja FIBA EuroChallenge turnīrā, deviņās spēlēs savācot vidēji 12,4 punktus, 5,8 atlēkušās bumbas un 2,8 rezultatīvas piespēles. 12 mačos LBL Dianem vidēji 10,8 punkti un 2,3 atlēkušās bumbas, bet tikpat daudz BBL spēlēs viņam vidēji 11,1 punkts un 2,5 atlēkušās bumbas.

Pirms došanās uz Latviju 196 cm garais uzbrucējs sezonu bija iesācis Slovākijā. Iepriekš Diane bija spēlējis NBA Attīstības līgā, Spānijas trešajā spēcīgākajā līgā un Virdžīnijas universitātes basketbola komandā. Dianem priekšā atgriešanās Spānijā, bet jau citā līmenī - ACB līgā. ASV dzimušajam spēlētājam ir arī Kotdivuāras pilsonībā, tāpēc savas komandas pieteikumā viņš neskaitīsies kā amerikāņu spēlētājs.

Vienošanās ar "UCAM Murcia" paredz, ka Dianem vispirms ir jāiziet 15 dienu pārbaudes laiks, kurā treneri noteiks viņa lietderību. Iespējams, Diane debitēs jau sestdien, kad Mursija izbraukumā spēlēs ar Kristapa Valtera pārstāvēto Madrides "Fuenlabrada".

Līdz ar Dianes pievienošanos Spānijas klubam darbu šai sezonai atraduši visi "Ventspils" pagājušās sezonas viesspēlētāji. Francijas spēcīgākajā līgā spēlē Džamars Jangs un Stīvens Grejs, Japānas basketbolu apgūst Sems Vilards, bet Tods Abernetijs spēlē Polijā.

Izmantotie resursi:
.:: UCAM Murcia Club Baloncesto::. - Site
ACB.COM

  +5 [+] [-]

, 2013-01-10 17:02, pirms 12 gadiem
Nu tas nav noslēpums, ka pēc Ventiņu apmeklēšanas viesspēlētāji pēc tam nonāk ļoti labās līgas, veiksmi

  -2 [+] [-]

, 2013-01-10 17:05, pirms 12 gadiem
Kur karjeru turpina savulaik Latvijā spēlējušais Johans Nikolass? Un vēl daži simti leģionāru?

  +9 [+] [-]

, 2013-01-10 17:31, pirms 12 gadiem
noro rakstīja: Kur karjeru turpina savulaik Latvijā spēlējušais Johans Nikolass? Un vēl daži simti leģionāru?
:Si tendence rakstīt par ieoriekšejā gada leģionāru gaitām ir tikai pāris gadus. Bet man piem. kā BKV fanam ir interesanti uzzināt kur tad viņi nonāk pēc pabūšanas BKV. Un jā man ie vieglāk izlasīt šeit nekā katru dienu internetā meklēt.

     [+] [-]

, 2013-01-10 18:40, pirms 12 gadiem
Baigais individuālists bija, bet varbūt priekš beņķa der.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-10 19:33, pirms 12 gadiem
DoOrDie rakstīja: :Si tendence rakstīt par ieoriekšejā gada leģionāru gaitām ir tikai pāris gadus. Bet man piem. kā BKV fanam ir interesanti uzzināt kur tad viņi nonāk pēc pabūšanas BKV. Un jā man ie vieglāk izlasīt šeit nekā katru dienu internetā meklēt.
European Basketball Main Page - EUROBASKET

     [+] [-]

, 2013-01-10 21:38, pirms 12 gadiem
jasaka ka diane noteikti individuali bija loti labs speletajs, ventspili jasaka vinam spele gan pa istam nevedas, ta vismaz izskatijas. nezinu kads tam bija izskaidrojums. jasaka ka bk ventpils legionari spele stirpi labakos klubos neka piemeram vefina bijushie speletaji neskatoties pat uz vefina pedeja laika lielako rocibu. ir laikam pamats padomat

     [+] [-]

, 2013-01-10 21:42, pirms 12 gadiem
starp citu nez kurus ventinjus nakamgad gribes parpirkt vefins?
es saku timmu, zaki un laksu atpakal
ka teikt ja nemak trenet pashi tad meginas droshi ka par nodoklju maksataju naudu parsist ventspils cenu.

p.s.
prikols bus ja ventspils finala uzvilks vefinu ar visu vtb utt
domaju buls sajuks prata shaja gadijuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-11 01:12, pirms 12 gadiem
Zaki atvera kraulins, kad shamais ar mazmeitu saka mengeties. Laksa vefa bija dzila rezerve, timma nuvaru deret ka pec sezonas bus lv izlase. No liepajas nekad vins nebutu ticis tas nu ir fakts. Un ari butauts shamo vis nepanema par vairogu un valteru laikam tas ir drusku cits stasts. Vairogs no vea nespeja uzreiz ieklut talaika ventspils sastava tapec ari uzkapaja valmiera. Par valteru runajot vins savas labakas speles ir aizvadijis pret ventspils komandu, ja butu spejis lidziga limeni nospelet kaut kur citur tad domahams butu eiroligas speletajs. Redzes starp citu ka sim bus ar veselibu bet nedodu ne pieci ka shis rezultata bus vina labakais klubs muza