Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pret "Athinaikos" sastāva izmaiņas

Pret "Athinaikos" sastāva izmaiņas
SK Cēsis

SK "Cēsis" izdarījis izmaiņas komandas pieteikumā turpmākajai dalībai FIBA Eiropas kausa izcīņā, piesakot turnīram lietuvieti Rimu Margevičiuti un amerikānieti Nikešu Seilsu, svītrojot Džesiku Simondsu.

FIBA Eiropas kausa izcīņā drīkst piedalīties neierobežots skaits jebkuras valsts Eiropas basketbolistes, kā arī divas basketbolistes bez Eiropas pasēm (piemēram, amerikānietes, brazīlietes, austrālietes u.c.). Latvijas vicečempionvienība izmantoja iespēju pieteikt turnīram Lietuvas izlases basketbolisti Rimu Margevičiuti, savukārt vienu no divām ne-eiropas spēlētāju tagad ieņems amerikāniete Nikeša Seilsa, nomainot tautieti Džesiku Simondsu, kura vismaz līdz Ziemassvētkiem turpinās spēlēt SK "Cēsis" sastāvā Latvijas čempionātā un Baltijas līgā.

Grūta izšķiršanās kluba treneriem bija saistībā ar otru amerikānieti – atstāt pieteikumā Vilnetu Kroketu vai arī pieteikt kluba jaunieguvumu spēka uzbrucēja pozīcijā Džeklīnu Džonsoni. Svētdienas rīta treniņā Džonsone guva nelielu kājas muskuļa savainojumu un Gintars Kručkausks pieņēma lēmumu atstāt otras neeiropietes vietu Kroketai. Džonsone vismaz līdz Ziemassvētkiem paliks klubā, viņas debija visticamāk notiks piektdien Baltkrievijā, kad SK "Cēsis" uzsāks divu Baltijas līgas spēļu sēriju Grodņā.

"Par Simondsas aizstāšanu ar Seilsu lieku diskusiju nebija, prieks, ka izdevās piesaistīt Margevičiuti, līdz ar to ceturtā numura pozīcija nekļuva vājāka, bet Seilsa jūtami palīdzēs otrā-trešā numura pozīcijā. Izvēle starp Kroketu un Džonsoni bija smaga. Pirmajos treniņos Džonsone sevi parādīja ļoti labi, tomēr svētdien guva savainojumu un nolēmām atstāt pieteikumā Kroketu. Starpība spēlētāju meistarībā nav tik liela, komanda nebūs zaudētāja. Jāiekļūst 1/8 finālā" uzskata Gintars Kručkausks.

SK "Cēsis" debijas sezonā FIBA Eiropas kausa izcīņā savā apakšgrupā ieņēma trešo vietu ar trim uzvarām sešās spēlēs un kvalificējās sacensību 1/16 fināla spēlēm. Vidzemes kluba pretinieces "Athinaikos" no Grieķijas uzvarēja piecās spēlēs no sešām un izcīnīja otro vietu savā grupā. Pašmāju čempionātā "Athinaikos" spēlē bez zaudējumiem – astoņas uzvaras astoņās spēlēs.

"Esam krietni pastiprinājuši sastāvu, vienīgi pietrūkst laika, lai basketbolistes savā starpā pienācīgi saspēlētos, tas ir mīnuss. Mums ir četru "Athinaikos" spēļu videoieraksti, ko no pagājušās nedēļas cītīgi pēta treneru korpuss. Ceram uz lielu līdzjutēju atbalstu, pirmajā spēlē jācenšas uzvarēt pēc iespējas pārliecinošāk. Esam gatavi izdarīt visu, lai turpinātu dalību FIBA kausa izcīņā arī nākamajā gadā. Tas ir ļoti svarīgi, lai spēlētājām nezustu motivāciju spēlējot tikai Latvijas čempionātā un Baltijas līgā,” skaidro SK „Cēsis” tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš.

Mačos pret grieķietēm visticamāk nepiedalīsies saspēles vadītāja Elīna Babkina, kas turpina atgūties pēc smadzeņu satricinājuma.

1/8 finālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

FIBA Eiropas kausa izcīņas 1/16 fināls

SK „Cēsis” – „Athinaikos” (Atēnas, Grieķija)

1.spēle 10.decembrī plkst.18.30 Cēsīs
2.spēle 17.decembrī plkst.20.30 Atēnās

SK „Cēsis” pieteikums FIBA Eiropas kausa izcīņai:

Ieva Tāre (kapteine)
Santa Dreimane
Kristīne Kārkliņa
Elīna Babkina
Karlīne Nīmane
Ieva Krastiņa
Anita Mikāle
Inese Mača
Kristīne Mača
Zane Zeltiņa
Maija Knekse
Sandra Dižona
Vilneta Kroketa
Nikeša Seilsa
Rima Margevičiute

Informāciju sagatavoja:
Dāvis Dedumets
SK "Cēsis" preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2008-12-09 23:36, pirms 16 gadiem
lai veicas