Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB: VEF konkurenti uzvar, Vētras ''Spartak'' zaudē

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

VTB: VEF konkurenti uzvar, Vētras ''Spartak'' zaudē
Gundars Vētra
Foto: vtb-league.com

Šodien bez Rīgas VEF un Ļubercu ''Triumph'' spēles VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā tika aizvadīti vēl trīs mači. Vienā no tiem zaudējumu piedzīvoja Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta trenētā Sanktpēterburgas ''Spartak'', kas izbraukumā ar 67:73 piekāpās Ņižņijnovgorodas ''NN''. Tikmēr pie uzvarām tika VEF B apakšgrupas konkurenti Minskas ''Cmoki'' un Samāras ''Krasnije Kriļja''.

Mačs starp ''NN'' un ''Spartak'' aizritēja kā pa viļņiem, taču lielākoties vadības grožus savās rokās turēja laukuma saimnieki (pēc puslaika 40:36, pirms izšķirošajām desmit minūtēm - 57:46). Trīs minūtes līdz spēles beigām Ņižņijnovgorodas kluba pārsvars bija 16 punktu vērtē (71:55), taču Vētras padotie nepadevās un guva 12 punktus pēc kārtas. Intrigu atjaunot izdevās, taču brīnumaina izglābšanās šoreiz izpalika - deviņas sekundes pirms cīņas noslēguma precīzs no soda metiena līnijas bija Hvostovs, un, skanot finālsvilpei, rezultāts uz tablo 73:67 par labu laukuma saimniekiem.

''NN'' uzvarēja cīņu zem groziem (32 pret 25), veiksmīgāk kustināja bumbu (piespēles 21 pret 15) un ierobežoja ''Spartak'' līderi Džaredu Homanu, kurš piezīmju problēmas dēļ spēlēja tikai 26 minūtes.

Uzvarētāju labā četri vīri guva vismaz 11 punktus, bet rezultatīvākais ar 18 ačiem bija Dions Tomsons. ''Spartak'' sastāvā 22 punktus guva amerikānis Donalds Makgrats.

Šodienas neveiksme Vētras un Mārtiņa Zībarta trenētajam ''Spartak'' klubam bija trešā četros mačos. Ar šādu bilanci Sanktpēterburgas komanda A apakšgrupā ieņem dalītu astoto - desmito pozīciju.

B apakšgrupā pie uzvarām tika ''VEF Rīga'' konkurenti Minskas ''Cmoki'' un Samāras ''Krasnije Kriļja'', kas attiecīgi pieveica Mariumpoles ''Azovmash'' un Klaipēdas ''Neptunas''.

Rītdien spēli VTB čempionātā aizvadīs Jānis Blūms un Kazahstānas čempione ''Astana'', kas viesos sacentīsies ar čehu ''Nymburk''.

VTB līgas regulārais turnīrs. 9. novembris

SpēleRezultāts
Azovmash - Cmoki67:74
NN - Spartak73:67
Krasnije Kriļja - Neptunas79:72

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ