Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Hanga atzīts par Eirolīgas labāko aizsardzības spēlētāju

Andrejs Siliņš

Hanga atzīts par Eirolīgas labāko aizsardzības spēlētāju
Adams Hanga (pa labi) aizsardzībā pret Milošu Teodosiču
Foto: EPA / Scanpix

Par ULEB Eirolīgas labāko aizsardzības spēlētāju 2016./2017. gada sezonā nosaukts Vitorijas "Baskonia" komandas ungāru vieglais uzbrucējs Adams Hanga.

Hanga aizvadītajā sezonā vidēji spēlē pārtvēra 1,3 bumbas, kas bija piektais labākais rādītājs turnīrā, un ar 0,7 bloķētiem metieniem bija labākais savā komandā šajā rādītājā. Tāpat Hangam 4,4 atlēkušās bumbas, no kurām 3,5 izcīnītas aizsardzībā. Treneri, kas piedalījās balsojumā, novērtējuši spēlētāja kvalitātes viens pret vienu un komandas aizsardzībā. Hangam bieži vien tika uzdots segt pretinieku līderus.

Hanga ir ne tikai pirmais ungāru, bet arī "Baskonia" spēlētājs, kurš saņēmis šādu atzinību. Iepriekš Eirolīga jau pasniedza Alfonso Forda vārdā nosaukto balvu rezultatīvākajam spēlētājam Kītam Lengfordam no Kazaņas "Unics", kurš vidēji guva 21,8 punktus un otro reizi karjerā tika pie šīs atzinības.

Vēl tiks pasniegtas balvas Uzlecošajai zvaigznei, trenerim un ģenerālmenedžerim, kā arī nosaukti simboliskie piecinieki un sezonas vērtīgākais spēlētājs jeb MVP.

No 2004. līdz 2009. gadam labākā aizsardzības spēlētāja balvu saņēma "Panathinaikos" leģenda Dimitris Diamantidis, kuram vēl reizi šis apbalvojums tika 2011. gadā. Divreiz balvu saņēmis Braients Danstons, bet pa reizei pie šī goda tikuši Viktors Hrjapa, Andrejs Kiriļenko, Stefans Lasme un Kails Hainss.

28 gadus vecais Hanga, kuru 2011. gada draftā ar 59. numuru izvēlējās Sanantonio "Spurs", Vitorijas klubā ir kopš 2013. gada (2014./2015. gada sezonā tika izīrēts itāliešu "Avellino"), bet šovasar spēlētājam beigsies līgums ar klubu. Iepriekš izskanējusi informācija, ka "Baskonia" Hangas vietā jau noskatījusi latviešu uzbrucēju Jāni Timmu.