Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Ir grūti savākt atlēkušās bumbas, ja nemaz neiet pēc bumbas"

Rolands Eliņš

Gailītis: "Ir grūti savākt atlēkušās bumbas, ja nemaz neiet pēc bumbas"
Jānis Gailītis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc FIBA Čempionu līgas spēles, kurā "VEF Rīga" ar 75:91 piekāpās Bosnijas "Igokea", Rīgas komandas galvenais treneris Jānis Gailītis preses konferencē neslēpa sarūgtinājumu par parādīto sniegumu atsevišķos spēles elementos.

"Paldies spēlētājiem par spēli. Nenospēlējām šodien pietiekami labi, nepievērsām uzmanību dažiem spēles elementiem," sacīja Jānis Gailītis. "Piemēram, pāreja aizsardzībā pirmajā puslaikā un cīņa par atlēkušajām bumbām uzbrukumā – tā bija briesmīga. Tāpēc arī nespējām kontrolēt spēles gaitu un netikām pie vairāk metieniem. Esmu pārliecināts, ka ar šo spēlētāju grupu, kas mums bija šodien, esam spējīgi aizvadīt daudz labāku maču."

Gailītim tika vaicāts par Madsena iztrūkumu cīņā par atlēkušajām bumbām, taču viņš piesauca visas komandas spēli: "Ir grūti savākt atlēkušās bumbas, ja tu nemaz neej pēc bumbas. Pat ja nespēlē Alekss, tāpat ir jāmēģina tikt pie bumbām un jāiet tām pakaļ. Es neesmu priecīgs par šo spēles aspektu, neesmu priecīgs par Kulvieti cīņā par bumbām, par cīņu par atlēkušajām bumbām pēc tālmetieniem – tā visa vienkārši nebija. Bet būtu jābūt!"

"Tā ir svarīga spēles sastāvdaļa. Kā tas var būt, ka pabeidzam spēli ar četrām atlēkušajām bumbām uzbrukumā? Četras! Nu kas kas ir? Tādā gadījumā mums jāgūst punkti gandrīz vai katrā uzbrukumā," turpināja Gailītis.

VEF trenerim tika vaicāts, vai sastāvā drīz varētu atgriezties spēlētāji, kur šodien nepiedalījās mačā, taču Gailītis norādīja, ka, pirmkārt, ceru uz to, lai sastāvā paliktu visi no šodienas spēles dalībniekiem. Viņš atzina, ka šis komandai nav viegls brīdis.

Savukārt lakoniski pēc mača izteicās VEF spēlētājs Kails Olmens:"Rūgts zaudējums, bet uz nākamo spēli būsim atpakaļ." Viņam tika vaicāts par Aleksa Madsena iztrūkumu sastāvā: "Alekss komandai sniedz pienesumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, tad nu skaidrs, ka mums viņa pietrūka. Bet drīz viņš būs atpakaļ."

Spēles tiešraidē TV6 kanālā uzmanību izpelnījās arī kamerās nonākušais brīdis, kurā Gailītis minūtes pārtraukumā veica uzrunu komandai, netaupot emocijas un dažādās valodās sajauktus lamu vārdus. Tiesa, periods pēc šī minūtes pārtraukuma VEF bija veiksmīgs, no deficīta 8:16 panākot sev par labu 27:21.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=lwX...

     [+] [-]

, 2021-03-09 23:54, pirms 3 gadiem
Cienījamais autor, virsrakstā nekas nemulsina?

  +2 [+] [-]

, 2021-03-10 00:04, pirms 3 gadiem
Viss pareizi, ja tu "neiet" pēc bumbas, tad tu "nevar" savākt atlēkušās bumbas...🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2021-03-10 08:47, pirms 3 gadiem
ja garie nelec pēc bumbām, tad āzim vajag pamainīt taktiku- proti, garie atbloķē soda laukumu, bet savs mazais ieskrien un savāc atlēkušo.. a la Westbruks

     [+] [-]

, 2021-03-10 09:09, pirms 3 gadiem
Chelubejs rakstīja: ja garie nelec pēc bumbām, tad āzim vajag pamainīt taktiku- proti, garie atbloķē soda laukumu, bet savs mazais ieskrien un savāc atlēkušo.. a la Westbruks
Arī, lai atbloķētu, ir "jālien" soda laukumā, kas šoreiz netika īpaši novērots. Vienīgais pozitīvais šajā ziņā Pineiro - laikam nostrādāja Gailīša argumenti, kas tika izklāstīti vairākās valodās