Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

VEF nepalikušais Dilards pievienojas Robinsonam un Keinam Francijā

VEF nepalikušais Dilards pievienojas Robinsonam un Keinam Francijā
Kevins Dilards
Foto: sudouest.fr / David Le Deodic

Rīgas VEF sezonu sākušais amerikāņu basketbolists Kevins Dilards sezonu turpinās Francijas ProA klubā "Pau Orthez", ko pārstāv vēl divi bijušie VEF spēlētāji - Antveins Robinsons un Tailers Keins.

Dilards sezonu iesāka VEF rindās, VTB līgā vidēji gūstot 11,8 punktus un atdodot 4,6 rezultatīvas piespēles. Novembra sākumā abas puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu un 25 gadus vecais Dilards pameta Rīgu. 183 centimetrus garais aizsargs, kurš profesionāļa karjeru sāka pagājušajā sezonā Itālijas otrajā līgā, karjeru turpinās Francijā.

Basketbolists pievienojies "Pau Orthez" komandai, kas meklēja papildinājumu pēc pieredzējušā Morisa Finlija savainojuma gūšanas. Dilards būs devītais leģionārs franču komandā, un divi no tur jau esošajiem leģionāriem arī savulaik spēlējuši Rīgā. Antveins Robinsons pagājušajā sezonā pārstāvēja VEF krāsas, bet Tailers Keins to darīja iepriekš divas sezonas, bet 2012./2013. gada sezonu pavadīja "Barons kvartāls" komandā, savukārt pagājušogad pārcēlās uz Itālijas otro līgu.

Šosezon Robinsons Francijas ProA līgā vidēji guvis 12,6 punktus un izcīnījis 6,1 atlēkušo bumbu, savukārt Keinam 9,5 punkti un 7,9 bumbas pie groziem. "Pau Orthez" ar četrām uzvarām 11 spēlēs ieņem 15. vietu 18 komandu konkurencē.

VEF vakar pievienojās jauns amerikāņu saspēles vadītājs Roberts Lauerijs, kurš sezonu iesāka Grieķijā.


, 2014-12-08 11:11, pirms 10 gadiem
Vajadzēja paturēt Dilardu.
Slēpts komentārs: chankers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-08 13:43, pirms 10 gadiem
visi 3 kopā varēs ieņirgt par VEF
, 2014-12-08 13:58, pirms 10 gadiem
VEF viņiem labs tramplīns tālākā karjerā! Paldies puišiem par ieguldījumu, bet VEF mūsu acu priekšā pārauga viņu līmeni.
, 2014-12-08 14:19, pirms 10 gadiem
chankers rakstīja: Kapēc viņu vajadzēja paturēt? Dēļ labās statistikas?
Šim spēlētājam vēl jākrāj pieredze. No 10 spēles beigām 9 viņš nospēlēja nepārliecinoši. Par otro saspēles vadītāju der, bet ne jau par tādu naudu, kā viņš prasīja.
Cik viņš prasīja?
, 2014-12-08 19:03, pirms 10 gadiem
Poortēzas klubs drīz varēs nenodarboties ar skautingu, jo tikai apskaties, ar ko "lohi" (t.i., VEF Rīgā tiesājās vai kam klubā nemaksā un aizet, kur vardes iemācīsies ēst, ja vjg.../ vnk psc
, 2014-12-09 12:32, pirms 10 gadiem
Prieks par Keinu. Arī Francijā labi cīnās.
Dairis Bertāns. Foto: FIBA
3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.
Vensāns Puarjē. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Šmita jaunā komanda "Anadolu Efes" pastiprinās ar "Real Madrid" franču centru Puarjē

Turcijas basketbola vicečempione Stambulas "Anadolu Efes" pavēstījusi par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar 30 gadus veco franču centra spēlētāju Vensānu Puarjē.
Džošs Nībo. Foto: EPA/Scanpix

Slovēnijas naturalizētais centrs Nībo pastiprina Itālijas čempioni ''Olimpia''

Itālijas čempione basketbolā Milānas ''Olimpia'' nākamās divas sezonas groza apakšu drošinās ar slovēņu naturalizēto amerikāņu centru Džošu Nībo.