Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" atlaiž Solomonu

"Fenerbahce" atlaiž Solomonu
Vils Solomons
Foto: sacbee.com

Turcijas basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" veicis samērā pārsteidzošu darījumu, atlaižot amerikāņu saspēles vadītāju Vilu Solomonu, kurš bija viens no komandas dārgākajiem spēlētājiem.

Šosezon Solomons paspēja aizvadīt četras spēles "Fenerbahce" sastāvā. Divos Eirolīgas mačos viņam vidēji deviņi punkti un 1,5 rezultatīvas piespēles, bet Turcijas līgā vidēji seši punkti un 2,5 rezultatīvas piespēles. 31 gadus vecais amerikāņu aizsargs bija viens no dārgākajiem komandas spēlētājiem ar algu, kas mērāma viena miljona dolāru lielumā. Lielāko daļu - 700 000 dolāru - pēc turku mediju informācijas gan Solomons saņemšot.

Pagājušo sezonu pēc vairāku gadu pārtraukuma Vils Solomons sāka NBA, pārstāvēdams Toronto "Raptors" klubu. "Raptors" sastāvā viņš aizvadīja 39 spēles, vidēji gūstot 4,9 punktus un atdodot 3,2 rezultatīvas piespēles. Sezonas vidū 185 cm garais aizsargs tika aizmainīts uz Sakramento "Kings", kur aizvadīja 14 spēles, vidēji gūstot piecus punktus. Aizvadītajā sezonā Solomons deviņas spēles sāka pamatsastāvā, kurās tika pie uz pusi lielāka spēles laika (29,3 minūtes) nekā vidēji sezonā kopumā, izceļoties ar 10,2 punktiem un 6,6 rezultatīvām piespēlēm.

Aprīļa vidū Solomonu atskaitīja un viņš nekavējoties noslēdza līgumu ar Stambulas "Fenerbahce", kur jau savulaik bija spēlējis no 2006. līdz 2008. gadam, kad komandā bija arī Kaspars Kambala. 2007./2008. gada sezonā "Fenerbahce" sastāvā Solomons 21 Eirolīgas spēlē vidēji guva 17,9 punktus un atdeva 3,9 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
fenerbahce.org