Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kauņas "Žalgiris" jau atlaiž treneri, Strēlnieks atkal strādās kopā ar slovēni Zdovcu

Agris Suveizda

Kauņas "Žalgiris" jau atlaiž treneri, Strēlnieks atkal strādās kopā ar slovēni Zdovcu
Martins Šillers. Foto: imago images/Passion2Press/Scanpix

Lietuvas basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" nākamajā dienā pēc zaudējuma ULEB Eirolīgas mājas spēlē pret Sanktpēterburgas "Zenit" (64:70) pavēstījis par galvenā trenera Martina Šillera atbrīvošanu no amata.

39 gadus vecais austriešu speciālists Kauņas "Žalgiri" vadīja otro sezonu, un Kauņas kluba spēle buksēja jau ilgāku laiku. Klubs neuzvarēja nevienā pārbaudes spēlē, ir zaudējis abos EIrolīgas mačos un arī vietējā čempionātā, neskatoties uz perfektu bilanci 4-0, visas trīs uzvaras septembrī guva tikai ar dažu punktu pārsvaru.

"Komanda, protams, nespēlē tā, kā mēs visi gribētu, lai tā spēlētu. Jau pirms dažām dienām sacījām, ka mums visiem ir jāuzņemas atbildība. Vakardienas spēlē aina atkal nebija pārliecinoša, tādēļ nevarējām ziedot tik vērtīgo laiku un nolēmām pieņemt straujus lēmumus," kluba mājaslapā citēts direktors Pauļus Motiejūns. "Tas nenozīmē, ka viss, ko treneris Šillers darīja, bija slikti. 15 kopā pavadīto mēnešu laikā mēs daudz mācījāmies no viņa. Pasakāmies par viņa darbu un atdevi "Žalgira" labā."

2020. gadā Šillers, vadot Soltleikas "Stars" tika atzīts par NBA G līgas labāko treneri. Nākamajā spēlē Lietuvas čempionātā pret Klaipēdas "Neptūnas" viņu aizvietos Arne Voltmans, bet jau drīzuma pie komandas stūres stāsies nepilnus 55 gadus vecais slovēnis Jure Zdovcs, kurš iepriekšējā sezonā vadīja Francijas "Metropolitans 92". No 2011. līdz 2013. gadam Zdovcs bija Sanktpēterburgas "Spartak" galvenais treneris, un kurš šo posmu strādāja kopā ar "Žalgira" jaunieguvumu Jāni Strēlnieku, kuram Sanktpēterburga bija pirmā ārzemju pieredze karjerā. Pēc "Spartak" Zdovcs strādāja arī ar Slovēnijas izlasi, Turcijas "Gaziantep", Grieķijas AEK, Horvātijas "Cedevita" un Slovēnijas "Olimpija".

Strēlnieks abās Eirolīgas spēlēs pret Lionas ASVEL (76:88) un Sanktpēterburgas "Zenit" (64:70) bija rezultatīvākais "Žalgira" spēlētājs, gūstot attiecīgi 21 un 14 punktus. Strēlnieks kopumā trāpīja četrus no pieciem divpunktu metieniem, septiņus no vienpadsmit tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Pēc vakardienas spēles latviešu aizsargs preses konferencē atzina, ka labprātāk būtu palicis bez punktiem, ja vien komanda izcīnītu divas uzvaras. Nākamnedēļ "Žalgiri" Eirolīgā gaida sarežģītas izbraukuma spēles Belgradā un Pirejā.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...

     [+] [-]

, 2021-10-08 15:51, pirms 3 gadiem
Ceru ka tiks veikti kaut kādi uzlabojumi

  +1 [+] [-]

, 2021-10-08 15:52, pirms 3 gadiem
Neloģisks lēmums no Žalgira puses ,varbūt vienīgi honorārs bija visai augsts ,bet nu nezin nezin

  +1 [+] [-]

, 2021-10-08 16:04, pirms 3 gadiem
Vēl tik Beverliju atpakaļ!
Pēc sezonas Vilkos gan jau meklēs variantus!

     [+] [-]

, 2021-10-08 16:37, pirms 3 gadiem
Paldies dievam, savādāk tas āksts gremdeje žalgiri

  -3 [+] [-]

, 2021-10-08 16:50, pirms 3 gadiem
Refeere rakstīja: Neloģisks lēmums no Žalgira puses ,varbūt vienīgi honorārs bija visai augsts ,bet nu nezin nezin
vienīgais neloģiskums ir tavs komentārs un reģistrēšanās laiks portālā, kurš jau pastāv 15 gadus, tupais trolli

     [+] [-]

, 2021-10-08 18:18, pirms 3 gadiem
Kāds velas fantasy līgu spēlēt ? vel 2 vietas. pm

  +1 [+] [-]

, 2021-10-08 18:24, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: vienīgais neloģiskums ir tavs komentārs un reģistrēšanās laiks portālā, kurš jau pastāv 15 gadus, tupais trolli
viņam ir taisnība par neloģiskumu. Pat daļa Žalgiris fanu šo soli nesaprot

     [+] [-]

, 2021-10-08 18:48, pirms 3 gadiem
Dīvains lēmums - ja nu vienīgi Šillers bija tas, kas izvēlējās piesaistīt Muideju - kas ņemts kā komandas līderis - bet pagaidām abās EL spēlēs bija konkrēts caurums aizsardzībā un vakar arī uzbrukumā...