Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF ar Hamiltonu ierindā pošas mačam pret "Žalgiri"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

VEF ar Hamiltonu ierindā pošas mačam pret "Žalgiri"
Džastins Hamiltons (pa labi) cer iziet laukumā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

"VEF Rīga" basketbola klubs šodien dodas uz Lietuvu, kur sestdien izbraukuma spēlē tiksies ar Lietuvas čempionvienību Kauņas "Žalgiri". VTB Vienotās līgas spēles sākums - 9. februārī plkst. 16:00, tiešraide LTV7 no plkst. 15:45, informē Rīgas komandas mājas lapa.

Šo nedēļu "VEF Rīga" iesāka ar uzvaru savā laukumā, pirmdienas vakarā apspēlējot Krievijas klubu Krasnojarskas "Enisey" (85:69). Ar šo uzvaru vefieši nodrošinājuši vietu VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs, kas paveikts pirmo reizi kluba vēsturē. Patlaban ar deviņām uzvarām 13 spēlēs "VEF Rīga" ieņem 4.vietu B grupā. Augstāk atrodas Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban", kam ir tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība (9-4), kā arī Maskavas CSKA (11-2) un Kauņas "Žalgiris" (12-1), kas ieņem 1.vietu grupā.

Tieši ar šo Lietuvas komandu vefiešiem gaidāma tuvākā spēle, kas sestdienas pēcpusdienā notiks Kauņā. Līdz šim vienīgo zaudējumu VTB Vienotajā līgā "Žalgiris” piedzīvoja 11.novembra spēlē Rīgā, kurā pārāki bija vefieši, uzvarot ar 77:72. Zaudējums Rīgā bija pirmais "Žalgirim" šajā sezonā, kā arī pirmā neveiksme septiņu mēnešu laikā, jo pirms tam Kauņas basketbolisti bija zaudējuši vien pagājušā gada aprīlī.

"Žalgiris" šosezon pārliecinoši startē arī citos turnīros: Lietuvas līgā "Žalgiris" aizvada tikai vienu apli un ir izcīnījuši uzvaras visās septiņās līdzšinējās spēlēs. Eirolīgā Lietuvas čempioniem šosezon 16 spēlēs ir desmit uzvaras. Pirmā kārta tika aizvadīta ļoti pārliecinoši (8-2), bet, sākoties TOP16 fāzei, "Žalgirim" nav klājies tik labi (2-4). Tiesa, jāpiebilst, ka trīs no šiem četriem zaudējumiem piedzīvoti vien pašās spēļu galotnēs.

Pēdējo spēli Eirolīgā "Žalgiris" aizvadīja 31.janvārī, kad savā laukumā par iepriekšējām neveiksmēm izgāza dusmas pār Vācijas klubu Berlīnes ALBA (92:56). Pēc minētās Eirolīgas spēles "Žalgirim" bijušas divas izbraukuma cīņas VTB Vienotajā līgā. 3.februārī tika uzveikts CSKA (74:68), bet divas dienas vēlāk viesošanās Maskavas reģionā tika noslēgta ar uzvaru pār Ļubercu "Triumph" (70:69).

"Žalgiris" šosezon izcēlies ar ļoti sabalansētu sastāvu, kurā bīstami ir vairāki spēlētāji. Komandā pulcēti vairāki labākie pašmāju spēlētāji, kas pārstāvējuši Lietuvas valstsvienību. Divi no tiem – Rimants Kaukēns un Pauļus Jankūns – aizvadītajā vasarā bija komandas biedri vefietiem Antanam Kavaļauskam Lietuvas valstsvienībā Olimpiskajās spēlēs Londonā. Citam vefietim Īdžejam Roulendam „Žalgirī” arī ir viens bijušais komandas biedrs (Tremels Dārdens), ar kuru vienā komandā abi pagājušajā sezonā spēlēja Spānijā.

"Žalgira" sastāvā netrūkst vairāku meistarīgu viesspēlētāju (piemēram, horvātu snaiperis Marko Popovičs), kuri kopskaitā šobrīd ir pieci. Pirms neilga laika bija arī sestais leģionārs Ibrahims Džābers, taču personīgu iemeslu dēļ Lietuvu šis amerikāņu basketbolists ir pametis. Džābers ieņēma nozīmīgu lomu komandas spēles zīmējumā, taču kāds cits spēlētājs viņa vietā nav piesaistīts, liekot „Žalgira” spāņu galvenajam trenerim Hoanam Plazam izlīdzēties ar citiem spēlētājiem un risinājumiem.

Sestdienas mačs notiks jaunajā Kauņas arēnā, kurā uz basketbola spēlēm vietas ir 15 ar pusi tūkstošiem skatītāju. Līdz šim pierādījies, ka "Žalgira" spēles regulāri spēj pulcēt 10-15 tūkstošus basketbola līdzjutēju, tāpēc jādomā, ka spēle ar vefiešu piedalīšanos nebūs izņēmums, gādājot par patīkamu atmosfēru.

Papildus intrigu sestdienas spēlei piedod dažādie zemteksti. Vispirms izceļamas abu komandu iepriekšējās tikšanās reizes. Pēdējā no tām uzvarēja "VEF Rīga", bet spraigas bijušas arī citas cīņas, piemēram, pārbaudes spēle pirms šīs sezonas, kurā "Žalgiris" savā laukumā uzvarēja tikai pēc pagarinājuma izspēlēšanas. Tāpat jādomā, ka īpašas asociācijas un emocijas vārds "Žalgiris" rada mūsu komandas lietuviešiem. Šajā Kauņas klubā galvenā trenera amatā savulaik pabijis Ramūns Butauts, bet "Žalgira" principiālākos sāncenšus Viļņas "Lietuvos Rytas" agrāk ir pārstāvējis Donāts Zavacks. Skaļi Donāts neatzīst, ka spēle pret "Žalgiri" atšķiras no citām spēlēm, bet nav šaubu par to, ka pret šo komandu viņš vienmēr ir īpaši motivēts pierādīt sevi no labākās puses.

Papildus "odziņu" sestdienas spēlei dod tas, ka pirmo reizi "VEF Rīga" sastāvā laukumā dosies 210 centimetrus garais amerikāņu centrs Džastins Hamiltons, kura spēlēšanai nokārtotas vajadzīgas formalitātes. Sezonu 22 gadus vecais amerikāņu centrs iesāka Horvātijā ar Zagrebas "Cibona", kura sastāvā pēdējo spēli aizvadīja 19.janvārī. Rīgā spēlētājs ieradās 24.janvārī, tāpēc pēdējās divas nedēļas ir cītīgi trenējies kopā ar ar komandu, lai būtu gatavs savam pirmajam iznācienam, pārstāvot "VEF Rīga" krāsas.

Izmantotie resursi:
www.vefriga.com

  +6 [+] [-]

, 2013-02-08 15:31, pirms 11 gadiem
Uzvilkt Žalgiri mājās būtu pa skaisto.

  +6 [+] [-]

, 2013-02-08 15:57, pirms 11 gadiem
Praha rakstīja: Ko? Kādās mājās? Ja VEFiņi spēlēs izbraukumā. Mājās jau VEFiņi to izdarīja.
zalgirs mājās protams, reti kurš to ir paveicis.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-08 15:58, pirms 11 gadiem
Praha rakstīja: Ko? Kādās mājās? Ja VEFiņi spēlēs izbraukumā. Mājās jau VEFiņi to izdarīja.
Tas bija domāts kā Žalgira mājās!

  +4 [+] [-]

, 2013-02-08 16:06, pirms 11 gadiem
Katrā spēlē, tikai un vienīgi par uzvaru!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-08 16:57, pirms 11 gadiem
Buus gruuti,bet ne neiespeejami izciiniit uzvaru!

     [+] [-]

, 2013-02-08 18:58, pirms 11 gadiem
Pakasis,ka nebija ko redzēt. Jo Robertas Javtokas atgrieziesies laukumā,takā garajā galā Žalgirim vēl lielāks spiediens būs. Un Zalgiris ir tikuntā 3līmeņus augstāka komanda ipaši šogad,kad ir iespēja iekļūt top 8 Euroleugeu

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 18:59, pirms 11 gadiem
Pēc šīsdienas notikumiem Kauņā iespējams, ka rīt uz VEF var gūt ne tikai pozitīvas emocijas, bet arī lieku $$$

     [+] [-]

, 2013-02-08 21:56, pirms 11 gadiem
Nedomaju,kad zalgiris ir tads klubs,kas necinisies vini tomer cinisies vienkarsi

     [+] [-]

, 2013-02-08 23:26, pirms 11 gadiem
krissis rakstīja: Nedomaju,kad zalgiris ir tads klubs,kas necinisies vini tomer cinisies vienkarsi
Ja izies laukumā, tad protams cīnīsies... bet 3. mēneši bez algas un neizskatās, ka viņi to tuvākajā laikā varētu saņemt.