Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Nizhny Novgorod" prezidents pirms spēles Rīgā: "Ceru, ka "play-off" sitīsim grandus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Nizhny Novgorod" prezidents pirms spēles Rīgā: "Ceru, ka "play-off" sitīsim grandus"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Pēdējās divās regulārās sezonas spēlēs kļūs skaidrs, no kuras pozīcijas mūsu klubs sāks dalību izslēgšanas spēlēs un ar kuru pretinieku tiksimies pirmajā kārtā," piecas dienas pirms cīņas pret "VEF Rīga" teica basketbola kluba "Nizhny Novgorod" prezidents Dmitrijs Svatkovskis.

VTB līgas B grupā zināmas visas sešas “play-off” spēļu dalībnieces. Kauņas “Žalgiris” nodrošinājis pirmo vietu, savukārt pārējās piecas ceļazīmes nopelnījušas Maskavas CSKA, Krasnodaras “Lokomotiv-Kubaņ”, “VEF Rīga”, “Nizhny Novgorod” un Ļubercu “Triumph” komandas. Atkarībā no pēdējo spēļu iznākumiem vefieši regulāro sezonu var noslēgt trešajā, ceturtajā vai piektajā vietā.

Uzvara svētdienas cīņā pret “Nizhny Novgorod” Ramūna Butauta vīriem garantēs vismaz ceturto vietu, tādējādi “play-off” pirmajā kārtā nebūs jāspēlē pret “Khimki”, Samaras “Krasnije Kriļja”, Kazaņas “Unics” vai Sanktpēterburgas “Spartak”. Ja viesos izdosies pārspēt “Lokomotiv-Kubaņ” ar sešu punktu pārsvaru un krasnodarieši zaudēs CSKA, pastāv izredzes finišēt trešajā vietā, turpretī zaudējums pret “Nizhny Novgorod” ar piecu punktu starpību atsviedīs rīdziniekus uz piekto pozīciju.

Ņižņijnovgorodas klubs, kura bilance pret VEF ir 2-1, svētdien savā laukumā pārspēja CSKA ar rezultātu 70:68. Panākums vairojis kluba prezidenta optimismu. “Apsveicu visus pilsētniekus ar komandas galīgo iekļūšanu VTB līgas “play-off”. Domāju, mūs gaida nopietna cīņa. Pēc savainojuma atgūstas mūsu pamata centrs Primožs Brezecs. Daudzi jaunie basketbolisti spēlē arvien labāk un tas sekmē kluba snieguma uzlabošanos. Par apliecinājumu tam kļuva spēle pret labāko valsts klubu.”

Svatkovskis uzskata, ka Ņižņijnovgorodas labākās spēles vēl ir priekšā. “Esmu pārliecināts, ka “play-off” parādīsim savu raksturu skaļu tribīņu klātbūtnē. Tas būs svarīgs faktors, jo mūsu līdzjutēji ir unikāli. Pat neveiksmīgās spēlēs viņi atbalsta komandu līdz finālsvilpei un palīdz spēlētājiem laukumā. Ceru, ka izslēgšanas spēlēs mēs kopā pārsteigsim visus ar negaidītiem rezultātiem un pieveiksim kādu no grandiem.”

Ceļazīmes uz "play-off" nodrošinājuši 10 klubi: astoņas komandas no Krievijas (Kazaņa, Himki, Samara, Sanktpēterburga, Maskava, Krasnodara, Ņižņijnovgoroda un Ļuberci), Lietuvas un Latvijas čempioni. Par pēdējo vietu astotdaļfinālā cīnās Kazahstānas čempioni "Astana", Viļņas "Lietuvos rytas" un Ukrainas čempioni "Donetsk".

Teorētiskie “play-off” pāri 5. martā

Krasnije Kriļja – Triumph
Spartak – Nizhny Novgorod
Lokomotiv-Kubaņ – Lietuvos Rytas
VEF Rīga – Astana

Izspēles kārtība

Divdesmit klubi, sadalīti divās grupās pa desmit komandām katrā, no 2012. gada 2. oktobra līdz 2013. gada 25. martam izspēlē divu apļu turnīru ar spēlēm mājās un viesos. A un B grupu sešas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. VTB līgas ietvaros Krievijas klubi izspēlē 32 no 90 nacionālā čempionāta spēlēm.

Pirmo divu vietu ieguvējas katrā grupā “play-off” cīņas sāks no ceturtdaļfināla, bet trešo līdz sesto vietu īpašnieki piedalīsies astotdaļfinālā līdz divām uzvarām (pirmais pāris A3-B6, otrais pāris B3-A6, trešais pāris A4-B5, ceturtais pāris B4-A5). Ceturtdaļfināla, pusfināla un fināla sērijas notiks līdz vienas komandas trīs uzvarām.

VEF spēles otrajā aplī: 10. martā mājās pret “Nizhny Novgorod” (+4), 24. martā viesos pret “Lokomotiv-Kubaņ” (-5).

Kopvērtējums 5. martā

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ
Баскетбольный клуб "Нижний Новгород"

#A grupaB grupa
1Unics 12-4Žalgiris 15-1
2Khimki 12-4CSKA 12-3
3Krasnije Kriļja 11-5Lokomotiv-Kubaņ 12-4
4Spartak 11-5VEF Rīga 10-6
5Astana 9-7Nizhny Novgorod 9-7
6Lietuvos rytas 8-8Triumph 8-8
7Donetsk 7-9Nymburk 5-10
8Turow 4-13Enisey 5-11
9Azovmash 3-13Neptūnas 2-14
10Kalev/Cramo 3-13Cmoki Minsk 1-15

  +4 [+] [-]

, 2013-03-05 21:41, pirms 11 gadiem
Visu cieņu, turan īkšķus par Latviešiem un lai veicās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 14:42, pirms 11 gadiem
CelticsFan95 rakstīja: lai nesaceras jo viņiem pret žalgiri vai cisku izredzes toč nav un vefs viņus ar grautu bet saptņot jau nav aizliegts
nu ja tu butu izlasijis rakstu tad zinatu ka ciksu jau vinji sakava