Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žagaram teicams sniegums un divas uzvaras jauniešu Eirolīgā

Andrejs Siliņš

Žagaram teicams sniegums un divas uzvaras jauniešu Eirolīgā
Artūrs Žagars
Foto: FIBA

Latvijas U18 valstsvienības saspēles vadītājam Artūram Žagaram demonstrējot pārliecinošu sniegumu, sestdien spāņu kluba Badalonas "Joventut" komanda ar divām uzvarām sāka "adidas Next Generation" turnīra jeb jauniešu Eirolīgas posmu Spānijā.

"Daugavas Sporta nama" audzēknis Artūrs Žagars pagājušajā vasarā pārcēlās uz "Joventut", parakstot ilgtermiņa līgumu ar Badalonas klubu. Šajā sezonā Artūrs spēlē U18 komandā, un tā ir starp dalībniecēm arī jauniešu Eirolīgā. "Joventut" piedalās posmā Katalonijā un pirmajā turnīra dienās tikās ar "Gran Canaria", kā arī Boloņas "Virtus" vienaudžu komandām.

Dienas pirmajā spēlē "Joventut" pieveica "Gran Canaria" ar 84:71, un Žagars spēlēja 23 minūtes, guva 13 punktus (2p. 4/5, 3p. 1/6, s.m. 2/2), atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izprovocēja trīs piezīmes, reizi pieļāva kļūdu un saņēma piecas piezīmes.

Vakara spēlē Badalona ar 94:83 apspēlēja "Virtus", un Žagars nodemonstrēja vēl labāku sniegumu - 23 minūtēs 17 punkti (2p. 3/3, 3p. 3/5, s.m. 2/2), astoņas piespēles, sešas bumbas zem groziem, divas pārtvertas bumbas, izprovocēta piezīme, trīs kļūdas un divas personiskās piezīmes, un viss kopā ļāva sakrāt +27 efektivitātes indeksa punktus.

Rītdien grupu turnīra pēdējā spēlē "Joventut" jātiekas ar mājinieci "Torrons Vicens L'Hospitalet". Ja Badalonai izdosies noturēt pirmo vietu A grupā, tad vakara cīņā būs jāspēlē fināls pret B grupas labāko komandu. Uz "Final Four" ceļazīmi nodrošinās tikai turnīra uzvarētāja.

Kvalifikācijas turnīri šosezon norisinās arī Minhenē, Kauņā un Belgradā. Tikai katra turnīra uzvarētāja nodrošinās dalību finālturnīrā jeb "Final Four", kas notiks vienlaikus ar ULEB Eirolīgas "Final Four" šī gada maijā Belgradā. "Joventut" šajā turnīrā triumfējusi 2013. gadā.

Otrajā kvalifikācijas turnīrā Kauņā no 19. līdz 21. janvārim piedalīsies arī "VEF skola".

     [+] [-]

, 2018-01-06 11:12, pirms 7 gadiem
Mums būs pašiem savs Teodosičs/Karijs drīzumā

     [+] [-]

, 2018-01-06 11:22, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Mums būs pašiem savs Teodosičs/Karijs drīzumā
Kāds viņam augums? Nebija baigi maziņais? Ap 1.80-1.83? Tas tomēr ir nozīmīgi, kkā neatceros pēdējos gadus spilgtus saspēlniekus baltos, kam būtu krietni, krietni zem 1.90...

     [+] [-]

, 2018-01-06 11:47, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Kāds viņam augums? Nebija baigi maziņais? Ap 1.80-1.83? Tas tomēr ir nozīmīgi, kkā neatceros pēdējos gadus spilgtus saspēlniekus baltos, kam būtu krietni, krietni zem 1.90...
kaut kādā scouting lapā bija rakstits, ka 1.91m.
Viņam ir labs skills, bet daudz jāstrādā pie aizsardzības un fizuhas

     [+] [-]

, 2018-01-06 11:54, pirms 7 gadiem
KaraLis rakstīja: kaut kādā scouting lapā bija rakstits, ka 1.91m.
Viņam ir labs skills, bet daudz jāstrādā pie aizsardzības un fizuhas
Ok. Man ar liekas, ka baigi, baigi tieviņš. Talants ir, viennozīmīgi. Bet nedomāju, ka "pašiem savs Teodosičs, Karijs drīzumā", te vēl ir darbs uz daudziem gadiem, cerams, pēc gadiem pieciem mums būs kāds, ar ko nomainīt Strēlnieku. Vispār ļoti sāpīga pozīcija mums.

     [+] [-]

, 2018-01-06 14:06, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Kāds viņam augums? Nebija baigi maziņais? Ap 1.80-1.83? Tas tomēr ir nozīmīgi, kkā neatceros pēdējos gadus spilgtus saspēlniekus baltos, kam būtu krietni, krietni zem 1.90...
Ir izstiepies, 1.90 ir.

     [+] [-]

, 2018-01-06 19:12, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ok. Man ar liekas, ka baigi, baigi tieviņš. Talants ir, viennozīmīgi. Bet nedomāju, ka "pašiem savs Teodosičs, Karijs drīzumā", te vēl ir darbs uz daudziem gadiem, cerams, pēc gadiem pieciem mums būs kāds, ar ko nomainīt Strēlnieku. Vispār ļoti sāpīga pozīcija mums.
Es domāju, talanta ziņā viņš iet uz Teodosiča, Jasikāviča līmeni. Neesmu redzējis nevienu tik pārliecinošu tik agrīnā vecumā, redzēju viņu pirmoreizi u16 sastāvā, tur viņš uz visu pārējo sava vecuma čaļu fona izskatījās pēc dieva, kā vienīgais trūkums, tiešām, varētu būt tikai fiziskais, jo viss pārējais viņam ir vairāk nekā vienkārši labā līmenī. Tik droši meta no distances, bet laukumā pārredzēšana un piespēles vispār kā dievam