Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"CSKA" nodrošina vietu nākamajā kārtā

"CSKA" nodrošina vietu nākamajā kārtā
Foto: AFP

Šovakar Maskavas "CSKA" ULEB Eirolīgas spēlē ar 77:60 pieveica Stambulas "Fenerbache", nodrošinot sev vismaz otro vietu grupā, bet "Fenerbache" zaudējusi jebkādas izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

Maskavas "CSKA" šovakar bija lieliska iespēja nodrošināt sev vietu nākamajā kārtā, lai to izdarītu, šovakar bija jāuzvar, bet "Fenerbache" tikai uzvara varēja saglabāt kaut nelielas cerības uz vismaz otro vietu grupā.

Mača pašā sākumā spēle ritēja ļoti līdzīgi, taču tad armijnieki no 13:10 panāca jau 25:10 savā labā. Arī ceturtdaļas izskaņu viņi nospēlēja veiksmīgi, noslēdzot spēles pirmo desmitminūti savā labā - 27:13. Ilgi abas komandas turpinājumā nespēja gūt punktus, bet tad Mirsads Turkčans guva vairākus punktus pēc kārtas, kas ievadīja turku kluba pakaļdzīšanos. Neilgi pirms puslaika beigām mājiniekiem bija vairs tikai viena punkta pārsvars (36:35), bet puslaiku izdevās noslēgt ar +3 - 38:35.

Otrā puslaika sākumā "Fenerbache" beidzot spēja panākt arī neizšķirtu, bet šāds rezultāts nesaglabājās ilgu laiku. "CSKA" divas reizes palielināja savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem, bet pirms pēdējām desmit minūtēm viņi atradās vadībā ar 55:49. Mājinieku uzvaru Stambulas basketbolisti tā arī nespēja apdraudēt, tādējādi armijnieki izcīnīja uzvaru ar 77:60, kas viņiem garantējusi grupā vismaz otro vietu, bet "Fenerbache" augstāk par trešo vietu vairs nevar pacelties.

Uzvarētājiem Erazems Lorbeks guva 18 punktus, bet Matjazs Smodišs guva 14. Zaudētājiem Gordans Giričeks guva 15 punktus, bet Mirsads Turkčans izcēlās ar 14 punktiem, kā arī desmit atlēkušajām bumbām.

ULEB Eirolīga, H grupa

CSKA - Fenerbache 77:60 (27:13, 11:22, 17:14, 22:11)

Izmantotie resursi:
euroleague.net


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.