Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Trinkjēri pēc Vācijas fināla nesasniegšanas pamet Minhenes "Bayern" stūri

Agris Suveizda

Trinkjēri pēc Vācijas fināla nesasniegšanas pamet Minhenes "Bayern" stūri
Andrea Trinkjēri. Foto: imago/Nordphoto/Scanpix

Vācijas basketbola klubs Minhenes "Bayern" vakar pagarinājumā ar 102:104 piekāpās Ulmā un pusfinālsērijā ar 0-3 kapitulēja "ratiopharm" komandai. Pēc izstāšanās "Bayern" galvenais treneris Andrea Trinkjēri apstiprināja, ka tā bija viņa pēdējā spēle pie komandas stūres.

Trinkjēri Bavārijas lielpilsētā pavadīja trīs gadus, izcīnīja divus Vācijas kausus un sasniedza divus Eirolīgas ceturtdaļfinālus, taču pie Bundeslīgas titula, ko viņš savulaik ar Bambergas "Brose" izcīnīja pat trīsreiz, tā arī netika. Iepriekšējās divās sezonās "Bayern" finālā ar 1-3 piekāpās Berlīnes "Alba", bet šosezon, sastāvu noplicinot savainojumiem, izstājās jau pusfinālā.

Februārī "Bayern" izcīnīja kausu, taču sezona kopumā bijusi diezgan neveiksmīga. Eirolīgā "Bayern" ar bilanci 11-23 ierindojās 15. vietā starp 18 komandām (iepriekšējās regulārajās sezonās piektā un astotā vieta), bet Bundeslīgas regulārajā sezonā ar 25-9 bija trešā, pārliecinoši atpaliekot no Bonnas (32-2) un Berlīnes (31-3) klubiem. Tiesa, arī iepriekšējās regulārajās sezonās bavārieši nebija augstāk (ceturtā un trešā vieta). Ceturtdaļfinālā "Bayern" ar 3-0 uzveica "Gottingen", bet pusfinālā ar 0-3 kapitulēja Ulmai, kas regulārajā sezonā bija tikai septītā un ceturtdaļfinālā izsita arī "Alba" (3-1).

54 gadus vecais Trinkjēri ir strādājis dzimtenē Itālijā, vadījis Grieķijas izlasi, bijis Krievijā, bet Vācijas pirmajā posmā no 2014. līdz 2018. gadam sekmīgi vadība Bambergas komandu. Pēc tam viņš divus gadus pavadīja Belgradas "Partizan" un 2020. gadā atgriezās Vācijā – šoreiz Minhenē. Trinkjēri uzvārds savulaik locīts arī Latvijas vīriešu izlases kontekstā.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/basketball/en/...