Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bonnas treneris Mors: ''Dairis Bertāns dzīvo šādām spēlēm''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bonnas treneris Mors: ''Dairis Bertāns dzīvo šādām spēlēm''
Dairis Bertāns pretinieku ielenkumā. Foto: FIBA CL

Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' ar uzvaru 86:72 pār Vācijas Bundeslīgas vienību Bonnas ''Telekom Baskets'' sāka jauno FIBA Čempionu līgas sezonu. Pēc mača atzinīgus vārdus VEF veterāniem veltīja Bonnas kluba galvenais treneris Roels Mors.

''VEF Rīga'' uzvaras galvenais kaldinātājs ar 31 punktu bija komandas kapteinis Dairis Bertāns, kurš 22 punktus sabēra jau pirmajā puslaikā. ''Protams, zinājām viņa kvalitātes un zinājām, ka viņš ir puisis, kurš dzīvo šādām spēlēm. Ja salīdzinām pāris iepriekšējās cīņas ar šo spēli, mačs šovakar bija uz lielākas skatuves. Viņš ir spēlētājs, kuram ir liela pieredze spēlēt šajā līmenī un veidot rezultātu. Šī bija viena no viņa dienām, kad iekrita pirmie divi metieni. Domāju, ka mazliet par zemu viņu novērtējām. Tādam puisim kā Bertāns nevari dot pat pirmo metienu, tā bija problēma. Otrajā puslaikā centāmies paveikt labāku darbu, limitējot brīvos metienus, taču kaitējums mums jau bija nodarīts,'' Bertāna sniegumu komentēja Roels Mors.

Pirmo spēli jaunajā sezonā aizvadīja VEF pieredzējušākais basketbolists Māris Gulbis, kurš vairākos svarīgos brīžos komandu pavilka uz priekšu ar precīziem metieniem. ''Viņš vēl nebija spēlējis, tāpēc tas bija neliels pārsteigums. Protams, ka zinājām viņu kā spēlētāju un zinājām, ko viņš var izdarīt. Ticu, ka vairākas lietas viņam atdevām ļoti viegli. Tāds ir mans viedoklis, taču cieņa Gulbim, ka tādā vecumā viņš spēlē šādā līmenī,'' atzinīgi par Gulbi izteicās ''Telekom Baskets'' galvenais stratēģis.

VEF basketbolisti sezonas ievadā daudz spēlējuši caur ukraiņu spēka uzbrucēju Vjačeslavu Bobrovu, regulāri meklējot viņu epizodēs ar muguru pret grozu jeb postā. Spēlē pret ''Telekom Baskets'' ukrainis palika sausā – pret viņu teicami darbojās Bonnas aizsardzība, neļaujot izvērsties spēlē ar muguru pret grozu. ''Redzējām video ar Bobrova epizodēm. Kad viņš saņem bumbu postā, viņš daudz driblē – reizēm pat desmit, 11 reizes, līdz tiek groza apakšā. Vēlējāmies to izskaust. Nevēlējāmies dot viņam 11 driblus. Domāju, ka kopumā paveicām diezgan labu darbu. Dažos nogriežņos bijām pārāk mīksti, sūtot slazdu, taču kopumā atņēmām VEF šo uzbrukuma ieroci,'' Bobrova ierobežošanu punktu izteiksmē komentēja Roels Mors.

''Domāju, ka jā,'' atbildot uz jautājumu, vai Isufam Sanonam izdevās no spēles izsist vienu no ''Telekom Baskets'' līderiem Flandrusu Flemingu, sacīja beļģu speciālists. ''Viņi abi ir ļoti labi spēlētāji. Abi ir uzvarētāji. Spēles sākumā, kad Sanons atņēma bumbu Flemingam – tas palika viņa prātā. Cieņa Sanonam par to. Protams, zinājām un esam redzējuši, ka Flandruss spēj spēlēt daudz labāk, taču šodien Sanons paveica izcilu darbu pret viņu.''

Otrais rezultatīvākais Bonnas komandā mačā pret rīdziniekiem bija amerikāņu uzbrucējs Andželo Allegri, kurš pirmajās Bundeslīgas cīņās pie nopietnas lomas nebija ticis. Mors akcentēja, ka amerikānis ir pirmgadnieks Eiropas basketbolā, tāpēc viņam nepieciešams laiks, taču mačā pret ''VEF Rīga'' viņš bijis viens no labākajiem Mora trenētās komandas spēlētājiem: ''Jau spēlē pret ''MoraBanc Andorra'' [FIBA ČL kvalifikācijā] otrajā puslaikā, kur viņam bija produktīvs sniegums, to redzējām. Viņš ir pirmgadnieks Eiropas basketbolā. Paies laiks – ir daudz kāpumu un kritumu. Šodien viņš bija viens no mūsu labākajiem spēlētājiem, tāpēc arī paturēju viņu laukumā.''

Sezonas pirmajās cīņās un arī pirmssezonā VEF aizsargi centru Džakvonu Lorensu daudz meklējuši ar gaisiņiem, izmantojot amerikāņa atlētismu. Spēlē pret ''Telekom Baskets'' šāda epizode bija tikai viena un tā pati pusātrajā pārejā. ''Protams, domāju, ka tā ir daļa no viņu filozofijas – nostādīt aizsargus labās pozīcijās caurgājieniem, jo īpaši Sanonu ar labo roku, un tad pabarot garos spēlētājus. Arī Pinnis ir diezgan labs soda laukumā. Tā noteikti bija daļa no mūsu sagatavošanās spēlei,'' sacīja Mors.

''Redzējām arī viņu pirmssezonas spēles pret Viļņas ''Wolves'' un Panevēžas ''Lietkabelis'' – tās ir ļoti labas komandas. Kopumā katrai spēlei pieejam, respektējot ikvienu pretinieku. Šodien redzējāt, ka katrs pretinieks ir jārespektē. Nedomāju, ka nerespektējām VEF komandu. Viņi aizvadīja ļoti labu spēli un smagi cīnījās – nespējām atbildēt ar to pašu,'' noslēdza beļģu stratēģis.

Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' pēc pirmās spēles atrodas FIBA Čempionu līgas E apakšgrupas galvgalī. Nākamo maču uz Eiropas skatuves rīdzinieki aizvadīs 15. oktobrī, kad Čehijas pilsētā Opavā spēkosies pret Izraēlas vienību Ramatganas ''Maccabi'', kas pirmajā spēlē ar 71:80 Atēnās cieta neveiksmi pret vietējo AEK.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=K3L...

     [+] [-]

, 15:18, pirms 2 stundām
Kvalitatīva analīze no pretinieku trenera. Īpāši jau pieminētā Sanona epizode. Un vispār - Sanons, par spīti tam, kas notiek viņa valstī (šoreiz domājot tieši Izraēlu), vakar bija megamonstruāls, neskatoties uz citu čaļu punktiem. Juzups vienītī izslēdz pretinieka galveno ieroci.