Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Helmaņa trenētā "Rytas" izrāvienu spēlē pieveic "Unicaja"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Helmaņa trenētā "Rytas" izrāvienu spēlē pieveic "Unicaja"
Arns Butkēvičs. Foto: eurocupbasketball.com

ULEB Eirokausu ar uzvaru ievadījis Lietuvas klubs Viļņas "Rytas", kurā galvenajam trenerim Daiņum Adomaitim asistē arī Uvis Helmanis. Savā laukumā izdevās ar 80:72 pieveikt Malagas "Unicaja", un par rezultatīvāko spēlētāju ar 18 punktiem kļuva Eimants Bendžus.

Dueļa pirmās minūtes aizritēja kā pa kalniem un lejām – vispirms laukuma saimnieki panāca 9:0, bet pretinieki atbildēja ar savu izrāvienu, visnotaļ ātri panākot izlīdzinājumu. "Rytas" bija pa spēkam vēl viens sprints – brīdī, kad Eimants Bendžus realizēja tālmetienu, rezultāts kļuva 28:13 mājinieku labā. Taču interesantākais bija tikai priekšā, jo puslaika pārtraukumā ar plus divi devās tieši Malagas "Unicaja".

Turklāt otrā puslaika ievadā lietuviešu uzbrukums pamatīgi buksēja. "Unicaja" ieguva sešu punktu pārsvaru, bet tālāk netika, un uzvarētājs izšķīrās mača beigās. Ceturtās ceturtdaļas sākumā vadība mainījās trīs reizes, un tad sekoja "Rytas" 12:3 izrāviens, kas ielika pamatus uzvarai. Pēdējo piecu minūšu laikā spāņi netika tuvāk par septiņiem punktiem, un spēle beidzās ar 80:72.

Bendžus uzvarētāju rindās bija rezultatīvākais ar 18 punktiem, kamēr Evalds Kairis pievienoja 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas. Dominiks Satons panākumu kaldināja ar vispusīgu sniegumu – 12 punktiem, deviņām bumbām zem groziem un četrām rezultatīvām piespēlēm. "Unicaja", kas ir 2017. gada Eirokausa uzvarētāja, sastāvā produktīvākie bija Matiass Lesorts ar 16 punktiem un Braiens Robertss ar 13 punktiem, taču viņš pielaida sešas kļūdas.

2. oktobris

GrupaSpēleRezultāts
AGalatasaray – Morabanc84:73
ACrvena zvezda – Ratiopharm88:73
BAlba – Tofas107:91
BArka – Lokomotiv73:80
CValencia – Asvel84:62
DRytas – Unicaja80:72