Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pocjus pievienojas "Galatasaray", Kleiza un Makalebs atstāj "Fenerbahce"

Andrejs Siliņš

Pocjus pievienojas "Galatasaray", Kleiza un Makalebs atstāj "Fenerbahce"
Martins Pocjus cīņā pret "Galatasaray" spēlētāju Popu Mensā-Bonsū
Foto: AFP/Scanpix

Par Lietuvas čempionu Kauņas "Žalgira" sastāvā kļuvušais basketbolists Martins Pocjus karjeru turpinās Turcijas vicečempiones Stambulas "Galatasaray" sastāvā, savukārt čempionvienība "Fenerbahce Ulker" neturpinās darba attiecības ar virkni spēlētājiem, tostarp Eiropas dārgāko basketbolistu lietuvieti Linu Kleizu.

Pēc Dūkas universitātes absolvēšanas Pocjus 2009. gadā pievienojās "Žalgirim" un aizvadīja komandā divas sezonas. Pēc tam sekoja divas sezonas Madrides "Real" rindās, bet pagājušā gada augustā Pocjus pēc nenostiprināšanās karaliskajā klubā atgriezās Kauņā.

Šosezon Pocjus ULEB Eirolīgā vidēji 23 minūtēs 10,8 punkti, 2,9 atlēkušās bumbas un 2,5 rezultatīvas piespēles. Tieši mačā pret "Galatasaray" Pocjus aizvadīja rezultatīvāko spēli sezonā, gūstot 26 punktus. Atbildes spēlē lietuvieša kontā 14 punkti.

Līgumu ar "Galatasaray" Pocjus noslēdzis uz divām sezonām pēc sistēmas 1+1. Tiek lēsts, ka par vienu sezonu Pocjus saņems 600 000 eiro.

Tikmēr Turcijas čempionvienība Stambulas "Fenerbahce Ulker" oficiāli pārtraukusi sadarbību ar četriem spēlētājiem - Barisu Ermisu, kurš aizvadītajā sezonā bija izīrēts "Royal Hali Gaziantep", Ilkanu Karamanu, amerikāņu aizsargu Bo Makalebu un lietuviešu uzbrucēju Linu Kleizu. Kleiza bija dārgākais spēlētājs Turcijas līgas vēsturē, aizvadītajā sezonā saņemot 3,3 miljonus eiro jeb 275 000 eiro mēnesī.

Tikmēr Eirolīgā debitējusī Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", kas nākamsezon atkal piedalīsies ULEB Eiropas kausā, vienojusies par līgumu ar Malkolmu Dileiniju. Amerikāņu aizsargs, kurš iepriekš spēlējis arī franču "Elan Chalon" un Kijevas "Budivelnik", sezonu aizvadīja Eirolīgā, pārstāvot Minhenes "Bayern" krāsas. Visās iepriekšējās darba vietās Dileinijs palīdzējis komandām izcīnīt čempiontitulu. Jādomā, ka Krievijā sēriju turpināt būt ārkārtīgi sarežģīti.

Itālijas čempione Milānas "EA7 Emporio Armani", kam šobrīd lielākās rūpes ir par kapteiņa Alesandro Džentiles noturēšanu komandā, pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Luku Bjanki. Viņa vadībā Milāna izcīnīja pirmo čempiontitulu pēc 18 gadu pārtraukuma. Līgums noslēgts līdz 2016. gada vasarai. Komandā nepaliks amerikāņu uzbrucējs Sīdžejs Voless un nigērietis Gani Lavals, kurš uz brīdi pagājušajā sezonā bija Rīgas VEF rīcībā. Viņu vietā noskatīti citi ārzemnieki - "Dinamo Sassari" spēlējušais spēka uzbrucējs Kalebs Grīns un Romas "Virtus" spēlējušais centrs Trevors Mbakve, kurš gan šobrīd mēģina tikt NBA un spēlēs Losandželosas "Lakers" sastāvā Orlando vasaras līgā.