Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vētras un Zībarta trenētā "Spartak" VTB līgas 1/8 finālu sāk ar uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vētras un Zībarta trenētā "Spartak" VTB līgas 1/8 finālu sāk ar uzvaru
Foto: bc-spartak.ru

Savu pirmo VTB Vienotās basketbola līgas astotdaļfināla spēli šodien aizvadījusi Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta trenētā Sanktpēterburgas "Spartak" vienība, kas savā laukumā uzņēma Ļubercu "Triumph". Neizteiksmīgā mačā "Spartak" spēja gūt panākumu ar rezultātu 74:57.

Abas komandas regulāro sezonu noslēdza diametrāli pretēji. "Spartak" 18 spēlēs izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja 11 zaudējumus, kā pēdējā iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Tikmēr "Triumph" tika pie 11 panākumiem, kas B grupā ļāva ieņemt trešo vietu aiz diviem Krievijas grandiem, "Khimki" un CSKA. Šī dueļa uzvarētāju ceturtdaļfinālā jau gaida Viļņas "Lietuvos rytas".

Pirmās spēles ievadā komandas nekautrējās daudz uzbrukt no distances, apmainoties ar pāris precīziem metieniem. Spēle ritēja punkts punktā pirmās četras minūtes, kad "Triumph" spēja veikt nelielu atrāvienu (12:6). Pateicoties Stīvena Bērta līdera dotībām, "Spartak" veica atbildes izrāvienu, gūstot 14 punktus pēc kārtas (20:12). Līdz ceturtdaļas beigām viesi nedaudz atspēlējās, samazinot rezultāta starpību uz pusi - 17:21.

Otrās ceturtdaļas pirmā puse bija neprecīziem metieniem un kļūdām bagāta, kas nesekmēja rezultāta augšanu. Lai sakārtotu spēli, minūtes pārtraukumu pirmais pieprasīja Gundars Vētra. Tas gan lielus panākumus nedeva, "Triumph" komandai ar ciešu aizsardzību atgūstot vadību (27:23). "Spartak" ātri panāca izlīdzinājumu, bet līdz pirmā puslaika beigām cīņa ritēja punkts punktā. Pēdējās divās sekundēs "Triumph" basketbolisti spēja tikt pie četriem punktiem, noslēdzot puslaiku savā labā ar rezultātu 35:33.

Trešajā ceturtdaļā komandu līderi aizrāvās ar pārlieku individuālām darbībām un sarežģītiem metieniem "Spartak" izlīdzināja rezultātu, bet ar to arī punktu gūšana uz labu laiku beidzās. Mājinieki spēja iegūt iniciatīvu un ar savu leģionāru palīdzību noslēgt ceturtdaļu savā labā (52:45). Ceturtās ceturtdaļas pirmajās četrās minūtēs "Spartak" veica jaunu 9:2 izrāvienu, palielinot rezultāta starpību līdz 11 punktiem. Vēl nieka divas minūtes līdz pamatlaika beigām "Spartak" bija drošs 15 punktu pārsvars, ar ko pilnīgi pietika, lai izcīnītu uzvaru ar rezultātu 74:57.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Džareds Homans, bet 17 punkti Stīvena Bērta kontā. "Triumph" labā attiecīgi 16 un 14 punktus guva Kails Lendrijs un Džeremijs Čapels.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja