Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1456, Did:0, useCase: 3

Tamane - pārliecinoši labākā cīņā par bumbām

Andrejs Siliņš

Tamane - pārliecinoši labākā cīņā par bumbām
Zane Tamane (priekšplānā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Eiropas čempionātā Polijā noslēdzoties turnīra pirmajai kārtai, laiks apkopot individuāli labākās spēlētājas. Priecē, ka starp viņām arī vairākas Latvijas izlases līderes. Piemēram, Zane Tamane, izcīnot vidēji mačā 12,3 atlēkušās bumbas, ir pārliecinoši labākā šajā rādītājā.

Zane, kura līdz šim izcēlusies ar vienu "double-double", vidēji mačā izcīnījusi 12,3 bumbas zem groziem un tuvākās sekotājas baltkrievieti Jeļenu Ļeučanku un Mariju Stepanovu no Krievijas apsteidz par vairāk nekā trim bumbām (abām pa 9,0 bumbām ik mačā). Pie Sava groza Zane izcīnījusi 8,3 bumbas, kamēr pie pretinieču - 4,0 reizes spējusi dot komandai otrās uzbrukumu iespējas. Visos šajos rādītājos Tamane ir pirmā visā turnīrā. Tāpat Zanei labākais realizēto divpunktu metienu procents - 60% jeb 12 no 20 izmestajiem metieniem sasnieguši mērķi.

Visvairāk pa grozu metusi mūsu saspēles vadītāja Elīna Babkina - trijos mačos aizsardze grozam uzbrukusi 48 reizes jeb vidēji katrā mačā pa 16 izmestiem metieniem. Interesanti, ka arī otrā vieta šajā rādītājā pienākas Latvijai - kapteine Gunta Baško vidēji mačā izmetusi 15 metienus. Elīna ir ceturtā rezultatīvākā turnīra spēlētāja - Eiropas čempionātu debitante vidēji mačā guvusi 16,7 punktus. Pati rezultatīvākā pagaidām ir spāniete Alba Torensa, kura trijos mačos guvusi 60 punktus, tātad vidēji - pa 20 ik spēli.

Babkina ir labākā rezultatīvo piespēļu dalītāja turnīrā - vidēji piecas piespēles mačā, taču līderpozīcijas jādala ar baltkrievieti Nataliju Marčanku un melnkalnieti Jeļenu Dubļeviču. Tiesa, Elīnai arī visvairāk kļūdu spēlē - sešas.

Komandu statistikā Latvija ir tikai 12. rezultatīvākā no 16 turnīra komandām, vidēji spēlē gūstot 61 punktu. Toties pēc ielaistajiem punktiem latvietes ir septītās - 61,3.

Čempionāta statistika pieejama turnīra mājaslapā: eurobasketwomen2011.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-06-21 12:19, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ņemot vērā Tamanes augumu un meistarību, viņai būtu jāuzbrūk grozam biežāk neka tikai 20 reizes 3 spēlēs. Double-double katrā spēlē ir tas, ko no viņas vajadzētu gaidīt!
kombinācijas kas vērstas uz Tamani praktiski nav tads nu ir Dika uzstadijums!!

  +9 [+] [-]

, 2011-06-21 12:22, pirms 13 gadiem
Babkina ir labākā rezultatīvo piespēļu dalītāja turnīrā - vidēji sešas 5,0 piespēles mačā (..)

  +1 [+] [-]

, 2011-06-21 12:27, pirms 13 gadiem
Babkinas kļūdu skaits ir liels,bet arī spēles laiks ar bumbu nav mazs tātad viss štokos.

  +3 [+] [-]

, 2011-06-21 12:34, pirms 13 gadiem
HAOSS rakstīja: Babkinas kļūdu skaits ir liels,bet arī spēles laiks ar bumbu nav mazs tātad viss štokos.
V. Valteram arī parasti bija visvairāk rezultatīvo piesspēļu un kļūdu - tas ir tikai loģiski.

  +6 [+] [-]

, 2011-06-21 12:37, pirms 13 gadiem
Agrāk mūsu saspēlnieču funkcijas aprobežojās ar bumbas pārvešanu pāri centram un sūdu nesavārīšanu - pretiniecēm viņas sevišķi bīstamas nebija, savukārt Elīna - kā rāda piespēļu-kļūdu attiecība - ir vienlīdz bīstama gan pretiniecēm, gan savējām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-21 12:58, pirms 13 gadiem
Neredzēju Sporta studiju, bet to, ka uzbrukumā ir liela vienveidība un izskatās mūsu uzbrukums tāds, zaļš, haotisks, ir vien jāpiekrīt...

  +3 [+] [-]

, 2011-06-21 13:04, pirms 13 gadiem
Spiegs08 rakstīja: kombinācijas kas vērstas uz Tamani praktiski nav tads nu ir Dika uzstadijums!!
Līdzīgi kā ar Biedriņu GSW, galvenie uzdevumi aizsardzība, bumbas, bloki, mest pēc izcīnītas bumbas u.t.t

  +1 [+] [-]

, 2011-06-21 13:27, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Ieva Tāre vakar bija Sporta Studija.. bišku iespaids par Ievu pamainījās.. vinja teica ka mēs uzvarot jo mums veicoties.. bet Ieviņ veiksme taču stāv blakus spēcīgākajiem.. vai tad nē? Un veiksme ir janopelna.. tātad meitenes kas bija Polijā bija to veiksmi nopelnījušas..


tracina tas ka tad ka vinja bija basketboliste dziedaja vienu dziesmu, bet tagad dzied citu..


kad bija spēlētāja tad bieži vinja runaja par veiksmi un cik tā ir svarīga.. tagad vinja runā pavisam savādāk.. teica ka Džordžam nav nekādas kombinācijas, ka katru speli tiek spelets ar vienam un tam pasham kombinacijām.. un kas par to? Ja šīs vienveidigas kombinācijas mūs aizvedīs kaut vai liidz Olimpiādes kvalifikācijai vai tad mes kādam kko pārmetīsism? Tāre noteikti pārmetīs... vinja pārmetīs to arī tad ja LV no Polijas atbrauks ar zeltam medaļām kaklā..


kapitāli mainijas iespaids par Tāri.. uz slikto pusi.. pirms tam nedomāju ka mums basketbolā ir lielākas patriotes un savas komandas atbalstītājas par Ievu Tāri..
Tāre ir Zvirgzdiņa fane. Tāpat kā Jogota ar savām līdzskrējējām. Nožēlojami.

  -3 [+] [-]

, 2011-06-21 13:29, pirms 13 gadiem
Sandi, mums nav nevienas speletajas Zogotas limeni, kura var iniciativu panemt savas rokas izskirosos brizos....apskaties pirmo 20 pec iemestu bumbu procenta....tur nav NEVIENAS latvietes.....un pareizi Tare saka - nav mums tadu kombinaciju, lai buutu briivs metiens, nu nav.....apskaties,ka mus griekietes "izgerba" ar savam kombinacijam lidz brivam 3p metienam
Slēpts komentārs: neatkarigais

  +3 [+] [-]

, 2011-06-21 13:35, pirms 13 gadiem
sandi444,cik saprotu,tu no basketbola daudz ko saproti.......joks.Ieva Tāre nav mainijusies un visu teica pareizi,pagaidām mūsējām veicas un spēle ir ļoti vienveidīga.Par cīņas sparu cepuri nost un arī turpmāk ceru,ka veiksies labāk,pagaidām veicas un nevis tādēļ,ka esam stiprākās!!!

     [+] [-]

, 2011-06-21 13:37, pirms 13 gadiem
Protams - jūsu datortārpu izpratnē neviens kas nav ar mums nav patriots - kaut vecums kaulos, kaut nenormālais nogurums, kaut mikrotraumas, kaut ģimenes problēmas - visiem Latvijas sportistiem jau piedzimstot uz pieres iegravēts - visu mūžu nespēlēsi izlasē - būsi nodevējs. Anete jau visu ko spēja ir ieguldijusi izlases labā un gribētu dzirdēt Jūsu komentus, ja Elīnas vietā izlasē ieliktu Aneti.... patrioti atradušies....

  +3 [+] [-]

, 2011-06-21 13:38, pirms 13 gadiem
itaalo rakstīja: Neredzēju Sporta studiju, bet to, ka uzbrukumā ir liela vienveidība un izskatās mūsu uzbrukums tāds, zaļš, haotisks, ir vien jāpiekrīt...
100% jāpiekrīt,studiju gan redzēju

  -1 [+] [-]

, 2011-06-21 13:41, pirms 13 gadiem
masi-i-ik rakstīja: Sandi, mums nav nevienas speletajas Zogotas limeni, kura var iniciativu panemt savas rokas izskirosos brizos....apskaties pirmo 20 pec iemestu bumbu procenta....tur nav NEVIENAS latvietes.....un pareizi Tare saka - nav mums tadu kombinaciju, lai buutu briivs metiens, nu nav.....apskaties,ka mus griekietes "izgerba" ar savam kombinacijam lidz brivam 3p metienam
man nekas nebūtu pretī ja "izģērbtu" pa īstam, nevis tikai apspēlēšanas ziņā

     [+] [-]

, 2011-06-21 13:48, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Tu neesi Ieva Tāre gadījumā? Ja šāda spele nes uzvaras tad par ko raudam?

Žogotas laikā reti kura dabuja bumbu uzbrukumā.. tagad ir daaudz savādāk un to vien var redzēt paskatoties kaut vai punktu sadalijumu katrā spēlē.. vienmērīgs.. kadreiz grozu bombardeja tikai Žogota.. tagad tādas kā Žogotas mums ir 3īs stabili..


protams pietrukst Anete, bet es uzskatu ka uzbrukumaa vismaz iespejas tagad ir vairak meiteneem..
Es tikai izskaidroju kapec Zane 3 spelu laika pa grozu metusi tikai 20 reizes!! Tā kā ludzu bez uzbraucieniem!!

  +2 [+] [-]

, 2011-06-21 13:50, pirms 13 gadiem
Tas, ka Latvijas izlase ir iemācījusies spēlēt (un sasniegt rezultātu) bez Anetes, ilgtermiņā ir liels ieguvums. Piemēram, Grieķijai šajā čempionātā liktenīga izrādījās nespēja piemēroties situācijai, ka Maltsi nav tik produktīva kā ierasts, un, zinot, ka Anetei šī nebija pati veiksmīgākā sezona, nav teikts, ka ar viņu nebūtu sanācis līdzīgi.

     [+] [-]

, 2011-06-21 13:57, pirms 13 gadiem
Tadel ari Anete izlema palikt mala,jo negaja saja sezona,cik klubus vina nomainija u.t.t. Runajot par izlasi,nestabilitate ir tapec ka lielaka dala speletajas ir jaunas un trukst pieredzes,nu bet ja bez ta iet labak neka gaidits,tad janem visas pretinieces ar jaunibu Galvenais lai speks jaunajam pietiek!

  +1 [+] [-]

, 2011-06-21 14:20, pirms 13 gadiem
Super,merkejam uz medalam.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-21 14:20, pirms 13 gadiem
Īss kopsavilkums. Pozitīvais - kaut arī ar veiksmi, bet uzvaram; meitenes spēlē arī bez Anetes, kas ir liels plus, ja Anete pievienojas citos turnīros; laba komandas ķīmija, kas veicina lbaku spēli aizsardzībā.
Negatīvais - tiešām uzbrukums ļoti nepārdomats un vienveidīgs, kas izraisa daudzo kļūdu skaitu (tiesa uzbrukumā nekas labāks nebija arī pie Aināra- viss balstījās uz Anetes individualo meistarību nevis uz pārdomātu izspēli); nepietiekami tiek izmantotas uzbrukumā Zane un Liene, jo Elīna met arī tad, kad to neprasa spēles situācija; Ievas regress - varbūt, ka vajadzēja kadu izspēli uz 3-punktu līnijas tieši uz Ievu, jo iemest Ieva joprojam var.

  +5 [+] [-]

, 2011-06-21 14:21, pirms 13 gadiem
1) Franciju tiiri uz veiksmiiti nu shaubos ,kad vareeja panjemt ,jebkura gadiijuma ,komandai ir jabut meistarigai ,lai panjemtu eiropas chempiones un galvenas turnira favorites
2) Par kadu veiksmi var runat , ja vakar no speles tika iemests 2no 22 truljiem ? Un tik un taa rezultata +6
Musejam vnk ir nenormals gribasspeks un cinjasspars + arii meistarigas speletajs ,kas arii dod rezultaatu

     [+] [-]

, 2011-06-21 14:21, pirms 13 gadiem
mosby rakstīja: Tāre ir Zvirgzdiņa fane. Tāpat kā Jogota ar savām līdzskrējējām. Nožēlojami.
Zvirgzdiņš ir Tāres pirmais treneris.
Zvirgzdiņš kā treneris un Tāre kā spēlētāja savu ceļu uz augšu sāka gandrīz vienlaicīgi Pumpuru vidusskolā 80 gadu sākumā.
Pirms svepstēt vajag painteresēties kas kā.

  +3 [+] [-]

, 2011-06-21 14:21, pirms 13 gadiem
Pirmkart, par Tamani. Nav vinai masa lai iespiestu citu centru posta ne ari atrums, lai apskrietu mazkustigakus centrus, tapec ari kombinaciju uz vinu ir stipri pamaz. To vina kompense ar savu cinassparu, garajam rokam un vietas pareizu izveli cina par bumbam. Par to ta ka nevajadzetu pardzivot, kamer ir rezultats.
Otrkart, par izlases uzbrukumu. Ir jau tads neliels haos brizhiem, bet tas ir diezgan logiski, nemot vera, ka izlase nav Zhogotas un ari Tares, kas labi uzbruk grozam un kam netric roka izskirosos brizhos. Babkinai un Niedolai piemeram ir meistariba, bet trukst vel pieredzes. Gunta uznemas lideres lomu ka jau veteranam pienakas, bet uzbrukuma vinai iet ta pat ka parejai izlasei - ka pa vilniem, toties aizsardziba vinai nav lidzigu.
Principa uzvaras patreiz ir izcinitas tieshi pateicoties cinassparam un dzelzainai aizsardzibai, kas skiet palikusi vel cieshaka neka Zvirgzdina laika.
Var jau but, ka Tarei zinama taisniba ir par uzbrukuma vienveidibu, bet vins bija diezgan vienveidigs ari Zvirgzdina laika un lai ari te raksta, ka pa grozu meta tikai Zhogota, tad ta nebija - taja pasha Italijas cempi bija speles, kad labi samet Jansone, Gunta un Tare. Jebkura gadijuma patriez man Diks patik labak neka Zvirgzdins, vismaz matam nedod valja uz meitenem. Un vina runas minutes laika skiet varetu likt kada parauggramata. Vismaz man loti patik, ka vins ar dazhadiem psihologiskiem gajieniem noskano meitenes un panak savejo laukuma.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-21 14:45, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Ieva Tāre vakar bija Sporta Studija.. bišku iespaids par Ievu pamainījās.. vinja teica ka mēs uzvarot jo mums veicoties.. bet Ieviņ veiksme taču stāv blakus spēcīgākajiem.. vai tad nē? Un veiksme ir janopelna.. tātad meitenes kas bija Polijā bija to veiksmi nopelnījušas..


tracina tas ka tad ka vinja bija basketboliste dziedaja vienu dziesmu, bet tagad dzied citu..


kad bija spēlētāja tad bieži vinja runaja par veiksmi un cik tā ir svarīga.. tagad vinja runā pavisam savādāk.. teica ka Džordžam nav nekādas kombinācijas, ka katru speli tiek spelets ar vienam un tam pasham kombinacijām.. un kas par to? Ja šīs vienveidigas kombinācijas mūs aizvedīs kaut vai liidz Olimpiādes kvalifikācijai vai tad mes kādam kko pārmetīsism? Tāre noteikti pārmetīs... vinja pārmetīs to arī tad ja LV no Polijas atbrauks ar zeltam medaļām kaklā..


kapitāli mainijas iespaids par Tāri.. uz slikto pusi.. pirms tam nedomāju ka mums basketbolā ir lielākas patriotes un savas komandas atbalstītājas par Ievu Tāri..
Acīmredzot neesi pietiekami uzmaniigi skatijies sporta studiju, kuraa vinja piemineeja to ka veicas stiprajiem!

  +2 [+] [-]

, 2011-06-21 14:47, pirms 13 gadiem
AlexUSA rakstīja: Tamanei nav smadzenju. Laukumaa vinja dodas tikai ar muguras smadzeneem, bet taas, kaa zinaams nepaliidz speeleet radoshi. Laaci jau arii var iemaaciit braukt ar riteni, bet tam vajadziigs ilgs laiks, treninsh un soda sisteema, lai caur praatu "iedziitu sapratni par daraamo mugurkaulaa". Sportistiem biezhi vien ir dabas dots fiziskais kjermenis, bet praats taa arii neparaadaas.
Tev nav smadzeņu.

  +3 [+] [-]

, 2011-06-21 17:01, pirms 13 gadiem
Zane ļoti labi izskatījās uz vienas no labākās centra spēlētājas pasaulē Grudas fona. Es pat teiktu ,ka Gruda palika Zanes fonā.