Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Francūzietes slavē treneri

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Francūzietes slavē treneri
Francūzietes svin titula izcīnīšanu.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jaunās Eiropas sieviešu basketbola čempiones Francijas basketbolistes lielākos nopelnus panākumu kaldināšanai piedēvē izlases galvenajam trenerim Pjēram Vensānam, kuram vienmēr izdevies saglabāt ticību panākumam.

"Viņš izdarīja visu, lai mēs uzvarētu. Vensāns ļāva katrai spēlētājai noticēt savām spējām laukumā, tā stiprinot visu mūsu pārliecību," tā centra uzbrucēja Emelīna Ndonga. Līdzīgās domās bija arī Emanuēla Ermē: "Treneris nekad nešaubījās par mūsu panākumu, kas bija ļoti svarīgi spēlētājām. Tas ļāva mums vienmēr saglabāt pārliecību un mieru laukumā." Pats Vensāns uzskata, ka viņa komandai tiešām izdevies parādīt labāko spēli: "Vienmēr ir iespēja uzvarēt kādā turnīrā. Zināju, ka, ja Rīgā parādīsim savu labāko spēli, mums ir cerības kļūt par čempioniem. Tas tiešām ari izdevās."

Jau ziņojām, ka Krievijas izlases galvenais treneris Valērijs Tihonenko par zaudējuma galveno iemeslu nosauca nogurumu, un līdzīgās domās ir arī viena no komandas līderēm Ilona Korstina: "Fināla mums vienkārši pietrūka spēka. Centāmies, līdām vaino ādas ārā, bet nekas nesanāca, arī atspēlēt visu zaudēto vienas ceturtdaļas laikā. Turnīra laikā mums uzbruka vesela gūzma problēmu. Bija savainojumi, piemēram, man pēdējās spēles nācās spēlēs "uz špricēm". Hamona nekā nevarēja aklimatizēties, tāpēc finālā nekas viņai nesanāca. Arī ar biežās spēlētāju maiņas neļāva samazināt rezultāta starpību."

Francūzietes pēdējo reizi Eiropas čempioņu godā bija 2001.gadā, kad finālturnīrs risinājās viņu mājās, un arī toreiz finālā izdevās pārspēt Krieviju.

Izmantotie resursi
sovsport.ru
championat.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-21 14:45, pirms 15 gadiem
Francijai bija tieši tas, kas pietrūka mūsu meitenēm-trenera ticība meiteņu varēšanai.

  -2 [+] [-]

, 2009-06-21 14:50, pirms 15 gadiem
Jūs, mīļās meitenes, esiet superīgas! Jūs nepadevāties ne mirkli, kaut arī treneris jau bija pacēlis balto karogu!

  -2 [+] [-]

, 2009-06-21 14:52, pirms 15 gadiem
P.S. To es teicu par Latvijas izlasi!

     [+] [-]

, 2009-06-21 16:42, pirms 15 gadiem
Nu viņām tas treneris ir lielisks!
Paldies viņam!