Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Paldies, Liepāja! Paldies, Valmiera!

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Paldies, Liepāja! Paldies, Valmiera!
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Sekmīga grupu turnīra sarīkošana Liepājā un Valmierā ielikusi pamatus veiksmīgam Eiropas sieviešu basketbola čempionāta turpinājumam Rīgā.

Pirmajās trīs dienās Vidzemes un Kurzemes pilsētās servētais turnīra starteris Latvijas viesiem gājis pie sirds. Spēlētāju, treneru, delegāciju, žurnālistu un FIBA vadības atsauksmes par čempionātu pārsvarā bijušas pozitīvas. Un tas viss nācis vēl pirms deserta pasniegšanas.

EuroBasket Women 2009, FIBA Pasaule ģenerālsekretāra, šveicieša Patrika Baumana vārdiem runājot, ir pirmais lielais kontinentāla mēroga basketbola notikums, kuru 21. gadsimtā rīko Latvija. Kontinentālie un pasaules turnīri ietilpst FIBA pirmā līmeņa pasākumu lokā un – kā vienmēr – pirmais iespaids ir svarīgākais.

Pirms spēļu sākuma zāle parkos netika krāsota zaļāka, iztika arī bez mākoņu pārbīdīšanas. Atzinīgi turnīra organizāciju vērtēja prasīgās spāņu un grieķu federācijas, ukraiņi bija sajūsmā, FIBA vadība priecājās par ērtajiem darba apstākļiem Liepājas Olimpiskajā centrā, bet FIBA Eiropas rakstnieks nr. 1 Džefs Teilors teica, ka viesnīcā „Promenāde” dzīvojis vienā no labākajiem numuriem žurnālista karjeras laikā.

Par vienīgajiem Liepājas upuriem varēja kļūt divi Spānijas basketbola federācijas preses korpusa pārstāvji, taču viņu evakuācija no bīstamā rajona uz Liepājas centru notika sekmīgi. Ceturtdien abi madridieši pauda nožēlu, ka jādodas prom pirms izšķirošo cīņu sākuma.

Gastronomijas jautājumos izsmalcinātie francūži bija apmierināti ar ēdiena kvalitāti, atzīstot, ka gaidījuši vājāku baudījumu acīm un vēderam. Nelieli iebildumi kādam grieķu žurnālistam bija par autobusā Rīga-Liepāja-Rīga pavadīto laiku, taču Karostas cietumā neviens no viesiem nepalika. Līdzīgi iespaidi fiksēti Valmierā.

Uzdevumu augstumos bija brīvprātīgie, transporta un datorspeciālisti, koordinatori, TV tehniķi un ēdināšanas pakalpojumu sniedzumi. Pirmajā dienā pārtrūka spēles teksta tiešraide Valmierā, tam paliekot vienīgajam starpgadījumam, informācijas plūsmām esot raitām un precīzām.

Liepājas Olimpiskais centrs godam izturēja Eiropas mēroga ugunskristības. Jānovēl, lai turpmāk šo brīnišķīgo sporta un kultūras kompleksu treniņiem un sacensībām izvēlas arvien lielāks skaits dažādu valstu sporta spēļu komandu.

Paldies, Liepāja, paldies, Valmiera!

That old pair of jeans, Fatboy Slim

  +1 [+] [-]

, 2009-06-13 18:02, pirms 15 gadiem
Paldies arī Rīgai.!
Slēpts komentārs: mhartinsh
Slēpts komentārs: Tomijs

  +4 [+] [-]

, 2009-06-13 18:20, pirms 15 gadiem
Vai tik tas bīstamais rajons nebija Karosta?

  -3 [+] [-]

, 2009-06-13 18:25, pirms 15 gadiem
aj Tu man bessij čalīt! Domāju citiem vēl vairāk

  +2 [+] [-]

, 2009-06-13 18:32, pirms 15 gadiem
Sportiņš rakstīja: Vai tik tas bīstamais rajons nebija Karosta?
domāju gan, pirms pirmās spēles braukājām apkārt pa Liepāju ar Latvijas karogu un citu atribūtiku, visur izņemot karaostu pretim bija smaidīgas sejas un mājieni, bet karaostā vidējie pirksti un dūres

  +3 [+] [-]

, 2009-06-13 18:32, pirms 15 gadiem
" Paldies, Liepāja! Paldies, Valmiera"
un bilde (pilnīgi atbilstoša virsrakstam) no arēnas

  -4 [+] [-]

, 2009-06-13 19:07, pirms 15 gadiem
Mazajam draugam Novikam patīk dupsīšu padarīšana?

  +1 [+] [-]

, 2009-06-13 19:42, pirms 15 gadiem
Sportiņš rakstīja: Vai tik tas bīstamais rajons nebija Karosta?
kur gan veel slaaviem jau savas parazhas un savs audzinaatiibas liimenis Liepaajaa...

     [+] [-]

, 2009-06-14 02:33, pirms 15 gadiem
Onslovs rakstīja: aj Tu man bessij čalīt! Domāju citiem vēl vairāk
piemēram man

  +1 [+] [-]

, 2009-06-16 08:26, pirms 15 gadiem
Līdzīgi iespaidi fiksēti Valmierā! PSC RESNAIS VARĒJI JAU KKO CIENĪGĀK UZRAKSTĪT,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja