Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Turcija turpina, Serbija - uz mājām

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Turcija turpina, Serbija - uz mājām
Trucijas izlase turpinās cīņu Eiropas čempionātā.
Foto: fiabaeurope.com

Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm trešās dienas pirmajā spēlē Valmierā tiesības spēlēt otrajā posmā nodrošināja Turcijas izlase, kas ar 65:55 apspēlēja Serbiju, tā nodrošinot C grupā vismaz trešo vietu.

Turcija mača pirmajās minūtēs savu grozu nosargāja neskartu, pašas gūstot septiņus punktus pēc kārts. Tikai tad savu rēķinu atklāja ar serbietes, taču strauji pietuvoties sāncensēm tik un tā nesanāca. Ceturtdaļas vidū Turcija jau bija vadībā 15:4. Serbijai čempionāta pirmajās spēlēs bija lielas problēmas ar punktu gūšanu, un pārāk labi neklājās arī cīņā ar Turciju. Ceturtdaļā viņas guva vien 11 punktus un iedzīvojās desmit punktu deficītā – 11:21. Otrās ceturtdaļas sākumā serbietes gan piedzīvoja īstu atmodu, pāris minūšu laikā pietuvojoties līdz 18:24 un liekot Turcijai pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā joprojām labāk darbojās Serbija, pamazām deldējot sāncenšu pārsvaru, bet puslaika priekšpēdējā minūtē arī izvirzoties vadībā 31:28. Atpūtā dodoties serbietēm jau bija četru punktu pārsvars 35:31.

Lai nodrošinātu vietu nākamajā posmā, Serbijas izlasei bija nepieciešama uzvara ar gandrīz 30 punktu pārsvaru, taču veiksmes gadījumā var pietikt arī ar +1. Ja lietuvietes vakarā uzvar Krieviju, tad serbietes sava panākuma gadījumā dalītu trešo vietu vienīgi ar turcietēm. Šāda varbūtība otrajā puslaikā solīja aizraujošu cīņu. Lielāko daļu trešās ceturtdaļas tāda tiešām arī bija, taču tās beigās izrāviens padevās turcietēm, kas panāca 51:43 savā labā. Pēdējā ceturtdaļā pirmie punkti tika gūti, kad nospēlēts bija jau divarpus minūtes, turklāt tos guva Turcija, tā visai droši piesakoties uzvarai un vismaz trešajai vietā grupā. Pēc minūtes rezultāts jau bija 58:43 un kļuva skaidrs, ka Serbijai turnīrs būs jābeidz bez uzvarām. Pēdējās minūtēs viņām gan izdevās samazināt savu punktu deficītu, taču glābt maču vairs nesanāca – 65:55 Turcijas labā.

Izmantotie resursi
eurobasketwomen2009.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-09 18:15, pirms 15 gadiem
Trucijas izlase ?