Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra Krievijas finālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra Krievijas finālā
Amaija Valdemoro, Gundars Vētra
Foto: Māris Noviks, eSports.lv

Gundara Vētras trenētais Maskavas "CSKA" sieviešu basketbola klubs Krievijas Superlīgas pusfināla sērijas otrajā spēlē izbraukumā pārliecinoši uzvarēja Jekaterinburgas "UGMK" 93:70, sērijā uzvarēja 2:0 un iekļuva finālā.

Finālsērijā līdz trīs uzvarām CSKA sacentīsies ar iepriekšējās sezonas uzvarētājām un divkārtējām Eirolīgas čempionēm Maskavas apgabala "Spartak".

Cīņa ar Lorāna Bufāra vadītājām Urālu "lapsām" Maskavas klubam bija īpaši principiāla, jo februāra beigās divi zaudējumi savstarpējā cīņā aizšķērsoja CSKA ceļu uz Eirolīgas "Četru finālu".

CSKA, tāpat kā Eirolīgas spēlēs, bija sava laukuma priekšrocības un pirmajā pusfināla cīņā Maskavā izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Viešņu treneris Bufārs pēc tam uzsvēra, ka Jekaterinburgas klubam bijusi lielāka slodze, saistīta ar dalību "Četru finālā", un solīja sīvu cīņu turpinājumā.

Maskavietes vaļībām neļāvās, nopietni noskaņojās un pirmajās desmit minūtēs ieguva deviņu punktu pārsvaru, kuru līdz pārtraukumam palielināja par vēl diviem punktiem. Turpinājumā UGMK pretestība pakāpeniski tika salauzta un pirms noslēdzošās ceturtdaļas rezultāts jau bija 69:50 CSKA labā.

Vētras vadītā komanda uzvarēja arī pēdējā desmitminūtē, izcīnot pelnītu uzvaru. Amaija Valdemoro uzvarētāju labā guva 21 punktu. Urālu kluba labā 18 punktus savāca Sandrine Gruda, bet baltkrieviete Ļevčanka spēlē nepiedalījās.

Spēles protokols

Otrajā pusfinālā "Spartak" divās spēlēs pieveica Vologdas "Chevakata" un finālā mēģinās izmantot sava laukuma priekšrocības. Finālsērija sāksies 5. maijā.

CSKA turpina komplektēt sastāvu nākamajai sezonai un kļuvis zināms, ka komandai pievienosies amerikāņu centra spēlētāja Dženela Makārvila (iesauka Shaq), kura šajā sezonā pārstāvēja Slovākijas klubu "Kosit 2013". Turpinās spēlētāju meklēšana otrā, trešā un ceturtā numura pozīcijās.

Izmantotie resursi:
basket.ru

eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā
Video vietne

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-04-29 21:14, pirms 16 gadiem
Man jau ta Valdemoro vienmer ir patikusi

  -1 [+] [-]

, 2008-04-29 21:56, pirms 16 gadiem
kur ta Mariju nenofočējāt?

     [+] [-]

, 2008-04-30 09:19, pirms 16 gadiem
zaudes finala..vetra dabus vilka pasi..

     [+] [-]

, 2008-04-30 09:24, pirms 16 gadiem
Kaa var zaudeet, ja nav pretinieka! UGMK bija pats nopietnaakais, Spartaks fignja....