Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Pret Kauņu spēlēsim par uzvaru"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Pret Kauņu spēlēsim par uzvaru"
Aigars Nerips un "TTT Rīga"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Fiziski komanda ir labā formā, varam izpildīt daudz lietu. Vēl daudz jāstrādā pie uzbrukumu nobeigumiem, kur bieži nostrādā pieredze. Iegūstot pieredzi, sadarbību nobeigumi ir stabilāki, prognozējamāki un rezultātu nesoši," pirms trešdien, 29. februārī, paredzētās Baltijas līgas spēles pret Aijas Putniņas pārstāvēto Eirolīgas klubu "VIČI Aistes" teica sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Pēc pirmajām divām pusfinālturnīra kārtām visām C grupas komandām ir pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam. “TTT Rīga” paredzētas trīs mājas spēlēs pēc kārtas, 7. martā plkst. 19:30 uzņemot Klaipēdas “Lemminkainen” un 21. martā plkst. 17:30 Baltkrievijas klubu “Minsk 2006”. “Četru Finālam” kvalificēsies divas labākās komandas.

Izbraukuma spēlēs “TTT Rīga” ar rezultātu 66:60 uzvarēja Klaipēdas “Lemminkainen” un Baltkrievijā zaudēja “Minsk 2006” ar 72:81. Komandu spēki ir līdzigi, tāpēc jākoncentrējas katrai spēlei, uzsver galvenais treneris.

“Pirms tikšanās izbraukumā “Lemminkainen” Kauņā uzvarēja “VIČI Aistes”, tāpec zinājām, ka jāgatavojas ļoti nopietni. Klaipēdas komandu viesos uzvarējām divreiz, gan pārbaudes turnīrā, gan pirmajā Baltijas līgas spēlē. Tas negarantē automātisku uzvaru Rīgā, jo drošības rezerve nav liela. Mūsu telpai, kurā spēlēt labi vai slikti, ir robežas, tāpēc jācenšas visiem. Baltijas līgas spēlēs spēlētāju atdeve ir lielāka. Turpinot strādāt ar tādu paši atdevi, nav jābaidās no neviena pretinieka.”

Spēlē ar “VIČI Aistes” nevarēs palīdzēt spēka uzbrucēja Karlīne Nīmane, taču savu sniegumu ir pa spēkam uzlabot citām “TTT Rīga spēlētājām, teica Nerips.

“Mums ir rezerves. Piemēram, Dita Rozenberga izbraukumā Minskā pirms piektās piezīmes saņemšanas spēlēja tikai 12 minūtes. Evai Pavlovskai un Kristai Brīdiņai ir pa spēkam dot lielāku pienesumu. Mājas spēlēs esam aktīvāki. Vienīgais mīnuss – atceļā no Baltkrievijas nestrādāja autobusa siltuma sistēma. Meitenes saaukstējās, ir klepus, iesnas. Ceru, ka visas būs atpakaļ.”

Kauņas “VIČI Aistes” komanda Lietuvas un Baltijas līgas cīņās uzvarējusi 23 no 24 spēlēm, bet Eirolīgā šosezon izdevās izcīnīt tikai divus panākumus. Decembrī Kauņas basketbolistes sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem, mājās uzvarot Spānijas superklubu Valensijas “Ros Casares”. Sezonu iepriekš “VIČI Aistes” savā laukumā apspēlēja Eirolīgas finālistes – Maskavas apgabala “Sparta&K” un Salamankas “Perfumerias Avenida”. Pirms trīs mēnešiem uz Jekaterinburgas klubu UGMK pārgāja uzbrūkošā aizsardze Sandra Linkevičiene.

“Kauņai ir garas priekšējās līnijas spēlētājas, trešos numurus ieskaitot. Viņas labi met no distances, tāpēc būs jāspēlē plaši. Problēmas ar garo spēlētāju noturēšanu bija arī Minskā. Līga Šurkusa varēja apturēt savas pretspēlētājas, pārējām nācās cīnīties ar augumu pārsvaru. Zaudējām piespēļu došanā garajām spēlētājām, taču cīņā par atlēkušajām bumbām pretiniecēm pārsvara nebija. Vairāk tas izpaudās saspēlē, kavēšanā.”

Lielākā daļa TTT spēlētāju savieno darbu un mācības. Ir spēles jaunatnes un skolu līgās. Vai pavasarī gaidāmas izmaiņas šajā režīmā?
Mūsu sastāvā ir septiņas vidusskolnieces. Ļaujam viņām spēlēt VEF skolu superlīgā, iepriekš panākot vienošanos par spēļu laikiem. Martā un aprīlī būs ierobežojumi, jo nav racionāli piedalīties skolu spēlēs, kurās ir nospiedošs vienas komandas pārsvars. Zinām, ka skolas godu jāaizstāv, taču lieks risks nav nepieciešams. Gan attiecībā uz savainojumiem, gan liekām minūtēm papildus treniņprocesam. Šīm lietām jābūt sakārtotām.

Kāds ir mērķis spēlē pret “VIČI Aistes”?
Pret Kauņu spēlēsim par uzvaru. Tas ir mērķis, kuru jāizvirza gan sev, gan komandai. Jācīnās par uzvaru, neatkarīgi, kas nāk pretī, vienlaikus strādājot pie savām lietām, savas spēles. Man ir pieci uzdevumi, kuri jāatstrādā spēlēs ar spēcīgiem pretiniekiem. Tālāk varēsim veikt izmaiņas, kuras noderēs Latvijas finālā.

Kauņas “VIČI Aistes”

VIČI Aistes Kaunas – divpadsmitkārtējas Baltijas līgas uzvarētājas (2000-2011), divkārtējas Eirolīgas “Final Four” dalībnieces (2005, 2006), daudzkārtējas Lietuvas čempiones. Lietuvas čempionātā cīnās bez zaudējumiem (22-0). Komanda Kauņā bāzējas no 2010. gada rudens. Treneri Mantas Šernius un Jurgita Štreimikīte-Virbickiene.

Kauņas kluba sastāvā spēlē Latvijas valstsvienības centra spēlētāja Aija Putniņa, kura šosezon Lietuvas līgā piedalījusies 19 spēlēs, vidēji 20:05 minūtēs gūstot 10,7 punktus (trešais rādītājs komandā), izcīnījusi 6,6 atlēkušās bumbas (labākais rādītājs komandā), izdarījusi 0,9 rezultatīvas piespēles, pārtvērusi 0,9 bumbas un bloķējusi 0,8 pretinieču metienus. Reģistrēti četri “double-double”. Eirolīgā 13 spēlēs vidēji 14,2 minūtēs savākti 4,4 punkti un izcīnītas 3,5 bumbas zem groziem.

“TTT Rīga” spēļu kalendārs Baltijas līgā

29.02.2012 19:00 TTT Rīga – VIČI Aistes
07.03.2012 19:30 TTT Rīga – Lemminkainen
21.03.2012 17:30 TTT Rīga – Minsk 2006
31.03.2012 18:00 VIČI Aistes – TTT Rīga

  -1 [+] [-]

, 2012-02-29 14:44, pirms 13 gadiem
Nu nav jau stipras! Gan jau kaut kā!