Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Eiroelitē Baško, Jansone, Kubliņa un Vētra

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eiroelitē Baško, Jansone, Kubliņa un Vētra
Gunta Baško
Foto: Feb.es

Otrdien sāksies FIBA Eirolīgas izslēgšanas spēles, turnīra 1/8 finālu sērijās līdz divām uzvarām cīņas sākot Guntas Baško "Halcon Avenida", Lienes Jansones "Gambrinus Brno", Ievas Kubliņas "USK Prague" un Gundara Vētras UGMK.

Visām spēlēm iespējams sekot Eurosport2 translācijās vai FIBA Europe mājas lapā fibaeurope.com Otrās spēles notiks 30. janvārī.

Pērn Eirolīgas 16 labāko komandu skaitā iekļuva Anetes Jēkabsones-Žogotas, Ievas Kubliņas un Ainara Zvirgzdiņa pārstāvētais Maskavas „Dinamo”, kā arī Gundara Vētras trenētais CSKA. Līdz „Četru finālam” aizsniegties neizdevās.

Labākie sasniegumi FIBA Eirolīgā ir Ievas Kubliņas rēķinā. 2005. gadā Viļņas „Teo basket” sastāvā centra spēlētāja nopelnīja bronzas medaļas, bet gadu vēlāk nācās samierināties ar ceturto vietu.

Salamankas „Halcon Avenida” – Maskavas CSKA 21:30

Eirolīgas „play-off” debija būs Guntai Baško. Salamankas „Halcon Avenida” arī 2008. gadā 1/8 finālā spēlēja ar toreiz Gundara Vētras trenēto Maskavas CSKA. Krievijas klubam bija sava laukuma priekšrocības un uzvarai Maskavā sekoja panākums Salamankā.

Šogad situācija mainījusies, „Halcon Avenida” lūkos izmantot mājas sienu efektu un tas ir ļoti nozīmīgs. Pietiek minēt faktu, ka „Vircburgas arēnā” no Salamankas rokas kritušas Spānijas čempiones „Ros Casares” un Francijas čempiones „Bourges basket”, vienības, kurām neiekļūšana Eirolīgas „Četru finālā” ir liela neveiksme.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, CSKA sastāvs piedzīvojis nozīmīgas izmaiņas, jo „armijnieču” rindās vairs nav centra spēlētājas Marijas Stepanovas, ārējā līnijā jāiztiek bez Amaijas Valdemoro. Klāt nākušas amerikānietes Keitija Daglasa un Dženela Makārvila, kā arī ukrainiete Oleksandra Gorbunova, tomēr Stepanovas trūkums piektā numura pozīcijā ir jūtams un Ennai Voutersai vienatnē grūtāk.

Nākamais solis

Salamankai uzvarot sērijā, 1/4 finālā būs jāspēlē ar Venēcijas "Umana Reyer" - Pēčas "MiZo Pecs" sacensības gaviļniecēm.

„Bourges basket” - Brno „Gambrinus” 21:00

Liene Jansone. 2008. gada aprīlī abas komandas tikās Eirolīgas „Četru fināla” pusfinālā, triumfējot laukuma saimniecēm no Brno, kuras otro reizi trīs gadu laikā nokļuva turnīra finālā. Tur „Gambrinus” kapitulēja Maskavas apgabala „Spartak”, bet Francijas čempiones gandarījuma cīņā par trešo vietu zaudēja Jekaterinburgas UGMK. Tagad „Bourges” vēlas revanšēties, papildus baudot mājas laukuma priekšrocības.

„Gambrinus” ar grūtībām iekļuva izslēgšanas spēlēs, izšķirošajā cīņā dzimtajās sienās tikai galotnē apspēlējot turnīra gaitā arvien labāku sniegumu rādošo „TTT Rīga”. Sāpīgs trieciens tika saņemts Čehijas čempionātā, pēc četrpadsmit gadu pārtraukuma mājās piekāpjoties Prāgas vienībai, tomēr kluba vadība lielas sastāva korekcijas gada nogalē neveica. Janvārī tika iegūts papildinājums latviešu izcelsmes vācu spēka uzbrucējas Lindas Frēlihas personā, tādējādi saasinot konkurenci ceturtā numura pozīcijā. Visām spēlētājām, tostarp Lienei Jansonei, tas licis saspringt cīņā par lielāku spēles laiku un labāku rezultātu.

Brno labā ziņa ir slovāku aizsardzes Zuzannas Žirkovas atgriešanās, taču vismaz pagaidām pārliecinošāku sniegumu sezonā demonstrējušas Francijas čempiones. „Bourges” ir labākā aizsardzība līgā, vidēji spēlē savā grozā ielaižot tikai 57 punktus, taču mājas spēlēs...zaudēto punktu rekords ir 51 (uzvara pār Krakovu 72:51, uzvara pār Salamanku 76:51) un uzvaru bilance 5-0. „Gambrinus” nepieciešams vismaz viens panākums izbraukumā, bet tajos līdz šim izdevies apspēlēt tikai Lilli, kā arī Prāgu Čehijas čempionātā.

Kas notiks tālāk?

Sērijas uzvarētājas tiksies ar Šopronas "MKB Euroleasing" - Krakovas "Wisla Can-Pack" dueļa veiksminiecēm.

Maskavas apgabala „Spartak” - Prāgas ZVVZ USK 17:00

Visnopietnākās pretinieces 1/8 finālā kritušas Ievas Kubliņas pārstāvētajai Čehijas galvaspilsētas vienībai „ZVVZ USK”. Jādodas ciemos pie divu pēdējo gadu Eirolīgas čempionēm Maskavas apgabala „Spartak” un šo komandu pretī neviens nevēlas pat izslēgšanas spēļu sākumā.

Nav tā, ka „Spartak” būtu neuzvarams, taču Šabtaja fon Kalmanoviča mīlules, kuru vidū centrālā vieta ir Bērdas, Taurasi un Džeksones trio, atļaujas zaudēt tikai pirms „play-off” stadijās. Šosezon tas noticis divreiz – Eirolīgas izbraukuma spēlē pret Viļņas „Teo basket” un nesenajā Krievijas superlīgas izbraukumā pret Maskavas CSKA. Latviešu teiciens vēsta par trīs labām lietām, taču šajā gadījumā vēl vajadzīgs brīnums, vēlams reizināts ar divi.

„Spartak” ir gan iespaidīgāks starta piecnieks, gan jaudīgākas rezerves, turklāt „sarkanbalto” mehānisms ierasti savus īstos apgriezienus uzņem tikai izslēgšanas spēlēs. Labākā 2008. gada Krievijas basketboliste Ščegoļeva, labākā Austrālijas un varbūt pasaules basketboliste Lorēna Džeksone, labākais NCAA un Olimpisko čempioņu duets Taurasi-Bērda, labākā pašlaik spēlējošā NCAA 2008. gada drafta zvaigzne „Baby Shaq” Silvija Foulsa un vēl, un vēl. Prāgas argumenti ir daudz, daudz pieticīgāki, turklāt uz savainojuma robežas spēlē amerikāniete ar daiļrunīgo uzvārdu Cash. Klāt pagaidām nākusi tikai Ieva Kubliņa, kurai pēc Jaungada laukumā nācies pabūt vienreiz.

Tālāk ceļojums uz Spāniju

Uzvarētājām praktiski neizbēgami būs jāspēlē ar Spānijas čempionēm Valensijas "Ros Casares", kurām gan vēl jāuzvar Slovākijas "Broker Košice".

Jekaterinburgas UGMK – Viļņas „Teo basket” 16:00

Labāka situācija nekā augstākminētajos gadījumos ir Gundara Vētras trenētajām Urālu „lapsām”, jo Jekaterinburgas pretinieces no Lietuvas galvaspilsētas finanšu problēmu dēļ cietušas zaudējumus sastāvā. Pēc 2005. – 2006. gada augstā lidojuma, kas komandu divus gadus pēc kārtas ieveda Eirolīgas četriniekā, „Teo” iespējas uz pretinieku budžetu straujā pieauguma fona kļuvušas mazākas, tomēr lietuvietes turpina regulāri ielauzties Eirolīgas „saldajā sešpadsmitniekā”, pa laikam sarūpējot kādu pārsteigumu. Rudenī par tādu kļuva Maskavas apgabala „Spartak” klupināšana Viļņā, protams, atbildes spēlē saņemot iespaidīgu sagrāvi.

Jekaterinburgas uzdevums vienkāršs, jāuzvar pirmajās divās spēlēs un viss. Līdz decembrim komanda cerēja uz WNBA jaunās superzvaigznes Kendisas Pārkeres pievienošanos, bet janvāra sākumā tika izplatīta informācija, ka universālā spēlētāja devusi priekšroku ģimenes pieaugumam un mājas rūpēm. Paliekot bez Pārkeres, klubs lūdza sastāvā atgriezties Eižu Džonsu un viņa piekrita, atjaunojot UGMK tikpat varenu sastāvu kā rudenī, turklāt Gundara Vētras vadībā, jo iepriekšējais stūrmanis Lorāns Bufārs tika atlaists.

Divas nedēļas vēlāk

Jekaterinburgas un Salamankas dubultuzvaru gadījumā UGMK 1/4 finālā tiksies ar Stambulas "Fenerbahce" - Gdiņas "Lotos" sērijas labāko vienību.

Citi pāri
Umana Reyer - MiZo Pecs 21:30
MKB Euroleasing - Wisla CanPack 19:00
Ros Casares - Broker Košice 22:30
Fenerbahce - Lotos BP PKO 19:00

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com

Slēpts komentārs: Maigonis_Papīrs

  +4 [+] [-]

, 2009-01-27 14:38, pirms 15 gadiem
Maigonis_Papīrs rakstīja: Eiro elitē? Tas ar naudu ir kaut kā saistīts?? Ir arī dolāru, latu, tugriku elite?
Izlasi rakstu, tad sapratīsi Nedomāju, ka daudzi jauc, piemēram, Euro2008 ar kko citu

Vētram vislabākās izredzes, visur citur grūti

     [+] [-]

, 2009-01-27 14:38, pirms 15 gadiem
Veiksmi visām meitenēm un arī Vētram

     [+] [-]

, 2009-01-27 14:40, pirms 15 gadiem
Lai veicas! Bučas jums mazās!

  +4 [+] [-]

, 2009-01-27 14:52, pirms 15 gadiem
Obama 08 rakstīja: Izlasi rakstu, tad sapratīsi Nedomāju, ka daudzi jauc, piemēram, Euro2008 ar kko citu

Vētram vislabākās izredzes, visur citur grūti
Saproti, viena lieta, kā šāds vārds "euro" tiek lietots angļu valodā, un pavisam cita lieta ir "eiro" latviešu valodā. [Latviešu valodā: eiro - naudas vienība; eiro - 'ar Eiropu saistīts' salikteņa(!!) daļa.]

Tātad, Novikam būtu jāraksta saliktenis "Eiroelite" vai divos vārdos "Eiropas elite", nevis "Eiro elite" (Eiropas naudas vienības elite???).

     [+] [-]

, 2009-01-27 14:57, pirms 15 gadiem
Maigonis_Papīrs rakstīja: Saproti, viena lieta, kā šāds vārds "euro" tiek lietots angļu valodā, un pavisam cita lieta ir "eiro" latviešu valodā. [Latviešu valodā: eiro - naudas vienība; eiro - 'ar Eiropu saistīts' salikteņa(!!) daļa.]

Tātad, Novikam būtu jāraksta saliktenis "Eiroelite" vai divos vārdos "Eiropas elite", nevis "Eiro elite" (Eiropas naudas vienības elite???).
Ja ieliktu garo nosaukumu FIBA Eirolīga, tas neielīstu virsrakstā

andrjuha - Jēkabsone spēlē Eirokausā

     [+] [-]

, 2009-01-27 17:00, pirms 15 gadiem
Maigonis_Papīrs rakstīja: Saproti, viena lieta, kā šāds vārds "euro" tiek lietots angļu valodā, un pavisam cita lieta ir "eiro" latviešu valodā. [Latviešu valodā: eiro - naudas vienība; eiro - 'ar Eiropu saistīts' salikteņa(!!) daļa.]

Tātad, Novikam būtu jāraksta saliktenis "Eiroelite" vai divos vārdos "Eiropas elite", nevis "Eiro elite" (Eiropas naudas vienības elite???).
itkaa jau tev taisniiba ir,tikai nevajag aizmirst,ka te ir esports,un nevis kaut kaada finanšu lapa+klaat virsrakstam bija mineetas basketbolistes,un ir jaabuut izcili tupam,lai nesaprastu ka šinii gadiijumaa vaards ''eiro'' nebijas saistiits ar naudas vieniibu,bet gan vaarda eiropa saiisinaajums! taapeec slow down!

     [+] [-]

, 2009-01-27 17:06, pirms 15 gadiem
UGMK - TEO tagad pa planeta sport iet.
Vētras meitenes grauj leitenes

  +1 [+] [-]

, 2009-01-27 17:23, pirms 15 gadiem
kops kura laika basko bruni mati?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-27 18:28, pirms 15 gadiem
Kublinas komandai -20..4.min jaspele...
2.pts un 1.reb 2.piezims..